Charter baser

En af de mange gode grunde til at sejle i Kroatien, er landets fantastiske maritime infrastruktur for charter både en af de vigtigste. Kroatien har omkring 56 lystbådehavne med 16.000 havnepladser og 8500 pladser på land. Ud over lystbådehavnen, findes der også flere private klubber med eksklusive havne til deres medlemmer. De fleste af Kroatiens lystbådehavne ligger i Dalmatiens kystbyer, tæt ved lufthavne og faciliteter. Charterbåde er tilgængelige i stort set alle disse havne. Andre ligger i smukke bugter på de mange øer, og er skønne steder at lægge til for at udforske og indkøbe forsyninger. Som regel byder de mindre lystbådehavne på øerne ikke på charterbåde, da de er sværere at komme til.


Charter både i Kroatien hører som regel til i lystbådehavne eller marinaer – fremfor mindre havne – på grund af faciliteterne her, så som parkering, vand og elektricitet, mulighed for indkøb af mad og udstyr, reparation og vedligeholdelsestjenester samt andre tjenester.


ACI Marina er et statsejet firma som opererer omkring 20 marinaer i Kroatien. Mange af disse er hjem til charterbåde. Den største koncentration af ACI marinaer er i det centrale Dalmatien, derefter det nordlige Adriaterhav og det sydlige Dalmatien. Udover ACI marinaer finder du også private marinaer, specielt i det nordlige Adriaterhav, som er udvalgt for permanenter pladser på grund af deres beliggenhed tæt på nabolande som Østrig, Italien og Slovenien. Kun nogle marinaer har dybden til at huse de større luksusyachts.


I Kroatien er standarden i marianerne, deres tjenester og faciliteter høj, og der arbejdes konstant på forbedringer for at imødekomme alle kunders behov.


Dagsraten for havnepladser i Kroatiens marinaer varierer afhængigt af sæsonen, størrelsen på fartøjet og marinaen selv. Pladser er dyrest i højsæsonen fra midten af juni til slutningen af august. Daglige priser for en 10-12m sejlbåd ligger imellem 60 og 80 euro per dag. Større sejlbåde på 14-16m kan forvente at betale 90 til 130 euro per dag.


Prisen på pladser til katamaraner er som regel regnet ud fra skibets længe ganget med 1,5, og varierer fra marina til marina. De mere populære mariner er dyrere, hvorimod mere afsides marinaer ofte har gode tilbud når der er mindre travlt i weekenderne. For dem som sejler en retning, eller har et udvidet charter, er det en god idé at lægge til på øerne i weekenden, da de er mere stille og muligvis billigere.


Der er flere fordele ved at leje en permanent havneplads i en marina, deriblandt at du kan benytte dig af pladsen når som helst uden ekstra omkostninger – også i højsæsonen. Det vil sige at charter du en båd, så er pladsen frit tilgængelig for dig i løbet af dit charter.


For bådejere ligger den årlige pris på en havneplads imellem 3000 og 8500 euro, alt efter størrelsen på båden og marinaens kvalitet.


Udover marinaer og lystbådehavne, er der fortøjningsmuligheder i de mindre øers havne. Prisen på fortøjning er som regel noget lavere end prisen på havnepladser, og ligger imellem 3 og 6 euro per meter af bådens længde. Nogle pladser tilbyder elektricitet og vand, andre kun simpel fortøjning ved bøjer. Disse pladser indeholder som regel afhentning af affald.


Vis:
Bestil:

Blog Aktuel information

De ultimative destinationer for sejlads i Europe i 2019
21-04-2019
Med det rige udvalg af sejlferier nu til dags har du et væld af muligheder. Du kan chartre en bareboat yacht, leje en motorbåd med fuld...
Heroes Nearby – det perfekte sikkerhedsnet til yacht fællesskabet
12-03-2019
Kan du forestille dig at være i en situation på havet, hvor du har pressende har behov for assistance fra en anden båd nær ved? Vi ka...
Ti gode bøger til sejlferien
27-12-2018
Hvad end du har rolige eller udfordrende vande, så der der ikke meget der slårafslapning på dækket med en god bog, når du har kastet...
Nyhed! Interaktive sejlruter og anbefalede rejseplaner
29-03-2019
Vi har netop tilføjet to nye funktioner til vores hjemmeside: Sejlrute planlægger Anbefalede rejseplaner Brug vores...
Er du på udkig efter et charter fra onsdag til onsdag?
01-02-2019
Sejlere som er vandt til charter sejlbåde, ved at det fleste charter firmaer kun tilbyder lejeperioder lørdag til lørdag. Efter flere ...
Yacht Rent er medlem af Yacht Pool - hvilken betydning har det for dig?
13-11-2018
Vores yacht charter bero holder et Yacht Pool insolvensforsikrings certifikat for 2019, hvilket giver vores kunder en ekstra sikkerhed. K...