Vejrforholdene på Adriaterhavet

Generelt

Før du beslutter dig for et lystbådcharter i Kroatien, ville det være godt at kende noget til de generelle vejrforhold i Adriaterhavet. Hvis du vælger et bareboatcharter, bliver du den ansvarlige person om bord - skipperen. Udover skader på charterbåden er skipperen også ansvarlig for krydstogtmedlemmernes sikkerhed. Derfor er forståelse og overvågning af vejrudsigten en vigtig del af skipperens rolle.

Selvom du ikke deltager i krydstogt i Kroatien som skipper, men bare er en af gæsterne i din egen kabine på et krydstogtskib eller en chartret båd med bemanding med en kaptajn, skal du være fortrolig med vejrforholdene i Adriaterhavet. Årsagerne til dette er mange - fra at undgå at blive søsyg til forståelse af pludselige ændringer i krydstogtet på grund af dårlige vejrforhold.

Vejrforholdene ved Adriaterhavet bestemmes af placeringen af cykloner og anticykloner over Central- og Sydeuropa. Den sædvanlige retning for en cyklons bevægelse er fra vest til øst, hvilket bringer varme og fugtige vinde, som forårsager regnvejr, i sydlig retning. På Adriaterhavet blæser Jugo-vinden normalt. Når anticykloner begynder at opstå i Europa mod øst, drejer vinden mod nordøst og bringer kold og tør luft. På Adriaterhavet blæser Bura-vinden normalt. Bura-vinde opløser regnskyer og bringer klar blå himmel. Vejret er stabilt og solrigt indtil næste cyklon. Lufttemperaturen kan være lavere i et par dage.

 

Temperatur

Selvom der er betydelige forskelle på det nordlige og sydlige Adriaterhavsklima, er disse ændringer minimale om sommeren. Klimaet bringer masser af solskinsdage og høje temperaturer overalt i Adriaterhavet. Daglige temperaturer varierer fra 28°C til 35°C. Nattemperaturen stiger hvert år, normalt fra 24 - 30°C. Havets temperatur er generelt mellem 23 og 28 grader om sommeren. I midten af september begynder temperaturen at falde på grund af temperaturforskellen mellem dag og nat. Det begynder først at falde i det nordlige Adriaterhav og efter et stykke tid i den sydlige del.

 

Nautiske sæson

Dybest set er Adriaterhavet et fantastisk sted for søfolk det meste af året. Det bedste tidspunkt at sejle på Adriaterhavet er fra begyndelsen af april til slutningen af oktober. Sommermånederne juni, juli og august er højsæson. Der er et væld af charterbåde til søs, mange turister og mange begivenheder. I løbet af disse måneder kan det være svært at finde en besætning og ledige kajpladser på nogle af de attraktive steder ved Adriaterhavet. April, maj samt september og oktober er ikke overfyldte, men har stadig gode vejrforhold. Vindene kan være lidt stærkere end i højsæsonen. Daglige temperaturer er stadig høje, og det er fristende at svømme. I denne periode er der adskillige regattaer.

 

Vejrudsigt for Yacht Charter Kroatien

Det anbefales, at du er forsigtig, når du sejler på Adriaterhavet. Uanset vejrforholdene skal du konstant følge vejrudsigterne og mulige advarsler. På den Meteorologisk og hydrologisk service side kan du kontrollere daglige og ugentlige vejrudsigter. Du kan tjekke vejrudsigten hver time på Accu Weather .


Extra rabat   Extra rabat

sejlbåd Bénéteau Platu 25 Sardinia Italien
30%
Bénéteau Platu 25 2000
27.07.2024 - 03.08.2024
Senge: 4
1.550€ 1.085€/ 7 dage
per person 271€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Sardinia
sejlbåd Bavaria Cruiser 45 Sukošan Kroatien
30%
Bavaria Cruiser 45 2014
27.07.2024 - 17.08.2024
Senge: 8+2
4.050€ 2.832€/ 7 dage
per person 283€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 3
Beliggenhed: Sukošan
sejlbåd Bavaria Cruiser 45 Sukošan Kroatien
30%
Bavaria Cruiser 45 2014
27.07.2024 - 17.08.2024
Senge: 8+2
4.050€ 2.832€/ 7 dage
per person 283€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 3
Beliggenhed: Sukošan
“Bådreservationstjenesten gennem dit bureau er lige så vellykket, som den har været i de sidste par år.” Vis originalen
person Zdenko Stanec
Oceanis 51.1
2024-06-01
Beliggenhed: Sukošan
“Venlig hilsen fra Ottos og mange tak for den flotte båd” Vis originalen
person Berthold Otto
Bavaria C38
2024-05-25
Beliggenhed: KRK