Blog

Grækenlands maritime historie – kort fortalt - Del 1

Mytologi og oldtidens søfarer Som med meget andet i Grækenland, daterer landets maritime historie tusinder af år tilbage. Samtlige af oldtidens civilisationer har deres egen historie om søfart, udforskning og handel. En del af charmen  ved at sejle i Grækenland er, at levn fra denne oldgamle historie findes overalt. Samtidig gør tanken om, at dit græske charter følger de samme ruter som oldtidens handelsmænd, oplevelsen til noget helt specielt. Europas første sømænd De første..

0 kommentarer
Spændende sejlads destinationer i Kroatien

Kroatiens Dalmatinske kystlinje er spækket med omkring tusind øer, deriblandt alt fra grønne små-paradiser til store golde klippeøer. Områdets magiske kombination af oldtid og moderne, gør det til en unik destination med noget for alle. Selv om Kroatiens plads iblandt verdens mest populære sejlads destinationer er veletableret, er der stadig masser af afsides øer, stille bugte og vige, små fiskebyer af maleriske stenhuse, som vil give dig en følelse af, at du besøger Europas skjulte kroge. De..

0 kommentarer
De bedste film om sejlads

De varme sommerdage som vi tilbragte til søs er til blevet koldere og kortere dage og den Europæiske vinter har nået os. Minder om chartreferier på Middelhavet falmer, alt imens vejret bliver mørkere og koldere. Derfor har vi lavet en liste over de bedste film om sejlads, som du kan underholde dig med på de lange vinteraftener. Døden ombord (1989) Thriller Et australsk par tager på en sejlferie ombord på en smuk 60 fod ketch, som skal hjælpe dem med at finde hinanden efter en tragisk ..

0 kommentarer
Sejlads i regnvejr

Selvom vi nok alle håber på at efterlade det dårlige vejr derhjemme når vi tager på sejlferie, så er alt ikke tabt – på trods af, at udsigten måske ikke ser ud som på brochuren. Her får du et par ideer til hvordan du kan underholde dig selv og dit crew på regnvejrsdage til søs. Sejlads i regnvejr En af valgmulighederne, er sejlads. At være til søs kan være en unik oplevelse, men husk på, at der vil være dårlig sigtbarhed, formentlig urolige vande og at der altid er en risiko for, at d..

0 kommentarer
Senior sejlads – Så du tror du er for gammel til at sejle?

Tro om ige en. Mange i deres gyldne alder forsætter med at sejle, eller tager sejlads op som en ny hobby. De ældre sømænd er ofte godt inde i 60’erne og 70’erne, nogle endda i 80’erne og 90’erne. Somme tider bliver vi nødt til at vente til senere i livet før vi kan indfri vores drømme; når virvaret af familie og karriere har trukket sig en smule tilbage, og vi igen har tiden på vores side. Sejlads holder dig i god form – både fysisk og mentalt. Hvis du er i nogenlunde form, så er alder ik..

0 kommentarer
8 grunde til at sejle omkring Peljesac halvøen, Kroatien

Kroatiens andenstørste halvø, som mest minder om en rigtig ø, Peljesac ligger stadig relativt væk fra alfarvej. Den grønne halvø med sin unikke kombination af bjerge og hav er et skønt og spændende sted at sejle. Den afslappede atmosfære gør Peljesac til et velegnet stop på et yacht charter, som bonus så ligger halvøen blot en kort sejltur fra Dubrovnik, hvor du kan hente din charter yacht. Alternativt kan du sejle ned langs Peljesac kanalen fra Korcula øen. De bedst beskyttede ankerpladser e..

0 kommentarer
6 nemme måder at nedsætte dit plastikforbrug på sejlferien

Havene er fulde af plastik. Vi har produceret plastik i over 100 år, og millioner af tons af det hårdføre materiale har fundet vej til havet. Det kan være svært overhovedet at komme i tanke om et produkt, som ikke indeholder, eller er pakket ind i, plastik. Plastik har mange gode funktioner. Blandt andet sørger det for, at vores transport forbruger mindre CO2, hjælper os med at undgå madspil, og er grunden til, at vi kan se igennem kontaktlinser. Dog har denne utroligt brugbare opfindelse ogs..

0 kommentarer
Oplev Kroatiens kultur denne sommer

Når det kommer til underholdning, har de kulturglade sejlere masser at komme efter i Kroatien denne sommer. Selvom Kroatien er bedst kendt for sine musikfestivaller og strandfester, og ligger på højde med destinationer som Ibiza, er der mange andre typer af festivaller at besøge i løbet af sommer månederne. Sejl i havn, kast anker og oplev Kroatiens kulturelle begivenheder. Her er nogle af de bedste: Den Internationale Børnefestival Šibenik, juni og juli Har i små sømænd med ombo..

0 kommentarer
Motorsejlads - Vælg din stil

Savner du følelsen af kraft under dine fødder og foretrækker du at komme hurtigt frem til din destination fremfor at nyde en langsom rejse – så er en motorbåd nok noget for dig. Vælg din stil Motorbåde, eller powerbåde, byder på en helt anderledes cruising oplevelse, og mere plads og komfort under dækket. De varierer en del i størrelse og funktioner. Forskellige motorbåde rangerere fra fire meter med åbent styrerum, til både udrustet til sports fiskeri eller luksuriøse megayachts som ..

0 kommentarer
Sikker sejlads i solen

Maj måned er dedikeret til bekæmpelse og forebyggelse af hudkræft. Som sejlere udsættes vi for solens stråler i timevis af gangen: på dækket, på strandende, og når vi tager del i vandsportsaktiviteter. Heldigvis er hudkræft, selvom det er en af de mest almindelige kræfttyper, også en af de nemmeste at forebygge og – når den er opdaget – bekæmpe. Her er et par råd til hvordan du forebygger hudkræft. Helioterapi             &n..

0 kommentarer
Artikler
Overskrifter

Artikel Kategorier


Artikel Søgning

Søg