Blog

Proviant på din båd som en professionel

At sørge for at dit mandskab får mad og vand på dit feriesejlads behøves ikke være et mareridt. Med lidt gennemtænkt planlægning vil du have en sund morgenbuffet, og du vil nemt kunne lave madpakker og velsmagende aftensmad. Vi har skrevet en hjælpsom guide som sikrer at du har dækket alle baser, og lavet et skema for at gøre det endnu nemmere. Hvis du følger disse tips vil du kunne slappe af på dækket, ha’ styr på sejlene, eller svømme i nogle afsides bugter uden at skulle stresse over forsy..

0 kommentarer
Fremragende Sejlads og Snorkling i Kroatien - her skal du tage hen

Elsker du næsten at snorkle lige så meget som du elsker at sejle? At tage et kig under overfladen på et feriesejlads er en af de hyggeligste aktiviteter som du kan fra din charterbåd. Klipper, små huler og den sandede bund kan holde hele familien underholdt i timevis. Børn elsker at dykke efter skaller (hver sikker på at der ikke bor noget i dem!) og at udvikle deres snorkling færdigheder. Kroatiens krystalklare vand tilbyder meget for den engagerede snorkler. Der er dog ikke nogen tropiske f..

0 kommentarer
Zavratnica - en skjult perle ved Adriaterhavet

Kroatien er et land med mange hemmelige skatte og tilbyder et utal af smukke steder for sejlere at udforske. En sådan juvel er Zavratnica, et indløb til Velebit-kanalen, lidt syd/øst for den sydligste spids af Rab-øen på den nordlige Adriaterhavskyst. Ved solnedgang var vi sejlet ind i den smukke, lille by Jablanac, lidt over 0,5 NM nord for Zavratnica. Sejlere vær opmærksom på: Dybden på den sydlige/vestlige side af havnen er 3,2 m. Butikker, restauranter og hoteller i Jablanac er lukket..

0 kommentarer
Goli otok - Helvede i Kroatiens berygtede Alcatraz

Sejler man I den nordlige retning gennem Velebit-kanalen, ud for den nordlige kroatiske kystlinje, mellem øerne Rab og Krk, stødte vi på et sæt af tre mindre øer. Den ene er især et enestående syn, der stiger dramatisk, knoglehvidt ud af det koboltblå Adriaterhav. Dette klippefyldte sted kaldes ”Goli Otok”, som betyder ”nøgen” eller ”karrig” ø, fik sit navn fra den udsatte klippeflade, der har fået vegetationen sprængt af den af de stærke buravind, der blæser ind fra nord, især om vinteren. D..

0 kommentarer
Prvić, en opfindsom sejlads destination

Opfinder, matematiker og filosof Faust Vrancic er mest kendt for hans opfindelse Homo Volans, eller den Flyvende Mand, en af de første testede og først kendte eksempler på moderne faldskærme. Hans faldskærms design viser en næsten uhyggelig lighed med gamle sejl fra det 17’ne århundrede, og var højst sandsynligt inspireret af effektiviteten af disse sejl. Disse gamle sejl har over tid udviklet sig til de moderne sejl brugt af sømænd i dag, når de sejler omkring kysterne og øerne ved Kroatien ..

0 kommentarer
Korcula Dansen Moreska

Hvis du ser en ung mand klædt i en mærkelig uniform og bevæbnet med to sværd, imens du fortøjer din båd i havnebyen Korcula, så bliv ikke bange. Denne mand er en Moreska danser. Moreska sværd dansen i Korcula er en velbevaret tradition der stammer tilbage til middelalderen, og er siden da blevet givet status som en immateriel kulturarv af Kroatien siden 2007. Sammen med Marco Polo, katedralen i St. Marco, Korcula broderskabet, sten murværk, træskibsbygning, og vand polo, er Moreska en del..

0 kommentarer
Sådan kan du arbejde fra din båd denne sommer

Har du booket feriesejlads over sommeren med familien, men skal du stadig checke ind med kontoret? Selvom mange tager ferietid for at slappe helt af, er det ikke muligt for alle. Der er en voksende trend for ikke at være afhængig af et specielt sted, hvilket betyder at arbejde fjernt aldrig har været nemmere - selv hvis du er på en båd og arbejder fjernt i ordets virkelige forstand. Her er nogle ting at tage i betragtning for at være sikker på nemt at kunne kombinere arbejde og leg på dit fer..

0 kommentarer