Blog

De ultimative destinationer for sejlads i Europe i 2019

Med det rige udvalg af sejlferier nu til dags har du et væld af muligheder. Du kan chartre en bareboat yacht, leje en motorbåd med fuldt mandskab, tage på eventyr med en Tyrkisk gullet, eller en sejlbåd med en skipper, eller sejle sammen med et erfarent mandskab. Her er de ultimative destinationer for europæisk sejlads i 2019. Ø hop i Kroatien Øverst på de fleste lister over bedste sejlferie destinationer, ligger Kroatien. Det milde klima, den friske luft, det safirblå hav, den v..

0 kommentarer
Heroes Nearby – det perfekte sikkerhedsnet til yacht fællesskabet

Kan du forestille dig at være i en situation på havet, hvor du har pressende har behov for assistance fra en anden båd nær ved? Vi kan komme i tanke om flere, så som motorstop, ødelagte sejl, et tabt anker, svære skader, mand overbord, skibsbrud, søgen efter en beskyttet ankerplads eller mangel på mand eller vand. Der er mange situationer på havet, fra hverdagsproblemer til de livstruende af slagsen, hvor du kan have brug for hjælp. Til undsætning kommer et nyt innovativt projekt: Heroes ..

0 kommentarer
Grækenlands vinde

Oldtidens ’vogter af vindende’ Aeolus, blev berømt i Homers Odysseus. Han forbindes ofte med de fire vind guder – Astraeus’ børn, Titanen, skumringens gud og morgengryets gudinde, Eos, også kendt som Aurora. Disse fire vindguder blev kendt som Anemi; opkaldt efter kompassets kardinalpunkter. Deres eftermæle lever endnu i moderne tider i sprog og mytologi. Årtusinder senere, er Anemi det græske ord for vind, og de græske navne for vindens retninger er stadig li de gamle vind guder. Planlægger ..

0 kommentarer
Ti gode bøger til sejlferien

Hvad end du har rolige eller udfordrende vande, så der der ikke meget der slårafslapning på dækket med en god bog, når du har kastet anker og alt det hårde arbejde, rebning, tacking og navigation er overstået. Her er vores liste med et udvalg blandt mange gode bøger om sejlads, med lidt til hver en smag. Cruising til søs Ønsker du at forbedre din sejlteknik, eller lære noget helt nyt, så vil disse bøger hjælpe dig på vej på dit bareboat charter. 1. Nigel Calder’s Cruising Hand..

0 kommentarer
Grækenlands maritime historie – kort fortalt - Del 1

Mytologi og oldtidens søfarer Som med meget andet i Grækenland, daterer landets maritime historie tusinder af år tilbage. Samtlige af oldtidens civilisationer har deres egen historie om søfart, udforskning og handel. En del af charmen  ved at sejle i Grækenland er, at levn fra denne oldgamle historie findes overalt. Samtidig gør tanken om, at dit græske charter følger de samme ruter som oldtidens handelsmænd, oplevelsen til noget helt specielt. Europas første sømænd De første..

0 kommentarer
Spændende sejlads destinationer i Kroatien

Kroatiens Dalmatinske kystlinje er spækket med omkring tusind øer, deriblandt alt fra grønne små-paradiser til store golde klippeøer. Områdets magiske kombination af oldtid og moderne, gør det til en unik destination med noget for alle. Selv om Kroatiens plads iblandt verdens mest populære sejlads destinationer er veletableret, er der stadig masser af afsides øer, stille bugte og vige, små fiskebyer af maleriske stenhuse, som vil give dig en følelse af, at du besøger Europas skjulte kroge. De..

0 kommentarer
De bedste film om sejlads

De varme sommerdage som vi tilbragte til søs er til blevet koldere og kortere dage og den Europæiske vinter har nået os. Minder om chartreferier på Middelhavet falmer, alt imens vejret bliver mørkere og koldere. Derfor har vi lavet en liste over de bedste film om sejlads, som du kan underholde dig med på de lange vinteraftener. Døden ombord (1989) Thriller Et australsk par tager på en sejlferie ombord på en smuk 60 fod ketch, som skal hjælpe dem med at finde hinanden efter en tragisk ..

0 kommentarer
Sejlads i regnvejr

Selvom vi nok alle håber på at efterlade det dårlige vejr derhjemme når vi tager på sejlferie, så er alt ikke tabt – på trods af, at udsigten måske ikke ser ud som på brochuren. Her får du et par ideer til hvordan du kan underholde dig selv og dit crew på regnvejrsdage til søs. Sejlads i regnvejr En af valgmulighederne, er sejlads. At være til søs kan være en unik oplevelse, men husk på, at der vil være dårlig sigtbarhed, formentlig urolige vande og at der altid er en risiko for, at d..

0 kommentarer
Senior sejlads – Så du tror du er for gammel til at sejle?

Tro om ige en. Mange i deres gyldne alder forsætter med at sejle, eller tager sejlads op som en ny hobby. De ældre sømænd er ofte godt inde i 60’erne og 70’erne, nogle endda i 80’erne og 90’erne. Somme tider bliver vi nødt til at vente til senere i livet før vi kan indfri vores drømme; når virvaret af familie og karriere har trukket sig en smule tilbage, og vi igen har tiden på vores side. Sejlads holder dig i god form – både fysisk og mentalt. Hvis du er i nogenlunde form, så er alder ik..

0 kommentarer
8 grunde til at sejle omkring Peljesac halvøen, Kroatien

Kroatiens andenstørste halvø, som mest minder om en rigtig ø, Peljesac ligger stadig relativt væk fra alfarvej. Den grønne halvø med sin unikke kombination af bjerge og hav er et skønt og spændende sted at sejle. Den afslappede atmosfære gør Peljesac til et velegnet stop på et yacht charter, som bonus så ligger halvøen blot en kort sejltur fra Dubrovnik, hvor du kan hente din charter yacht. Alternativt kan du sejle ned langs Peljesac kanalen fra Korcula øen. De bedst beskyttede ankerpladser e..

0 kommentarer