Overskrifter Overskrifter

Med kristjørn og julehjerter ombord!

Julesejlads i Kroatien og Grækenland Selvom det første du forestiller dig når du tænker på Europæisk vinter måske ikke er hvide sejl og vidstrakt blåt hav, er en jule-sejltur på Middelhavet en unik og uforglemmelig oplevelse. Søger du sol og varme er bedst at indfri disse forventninger i Carribien eller et andet sted sydpå, men for dig som ikke ønsker at rejse så langt, og som vil undgå mængderne og få det bedste ud af lavsæsonstilbud er en sejlferie i Europa denne jul ikke noget dårligt ..

0 kommentarer
Sådan bestiller du seafood på din sejlferie

Få ting kan måle sig med det øjeblik, hvor du efter en hård dags sejlads kaster anker og vender dig mod havnen. Vindblæste og møre, ser vi frem til en aften til lands. Uden videre falder tankerne på aftensmad og vi vender blikket mod havnens mange seafood- og fiskerestauranter. Duften af grillet fisk er allerede ved at lokke os i land. Fisk og skaldyr, eller seafood, er populært spise blandt sømænd, og mange Middelhavnsrestauranter byder på spændende traditionelle opskrifter tilberedt med..

0 kommentarer
Tal Sproget –  Maritim Terminologi for begyndere

Kommunikation er vigtigt når du sejler på det åbne hav, og ingen bør give sig i kast med sejlads uden i det mindste at kende til de mest basale maritime udtryk. Terminologi som blev brugt af sømænd for århundreder siden bruges stadig i dag, de er spredt igennem det danske sprog, og nogle udtryk daterer helt tilbage til det 16. og 17. århundrede. Her har vi samlet et sæt af de mest basale maritime termer som enhver sømand bør kende til, samt et par sjove og skøre udtryk som har sneget sig ind ..

0 kommentarer
Livet på en festbåd! Grækenland og Kroatien

Hvis afslappet sejlads i afsides områder, rolige havne og stille aftener ikke lige er dit bud på den perfekte sejlferie, men du derimod godt kan lide at leve livet lidt vildere, så er der heldigvis masser af alternativer: og du kan sejle direkte derhen hvor det hele foregår! Både Kroatien og de Græske øer kommer årligt på top ti listerne over de bedste party øer, og de er samtidig fantastiske steder at charter en båd. Denne kombination giver dig et væld af muligheder for at sejle fra ø ti..

0 kommentarer
Tinos "Tamata" – Miraklernes ø i Grækenland

Den gamle dame stønnede, hendes hoved lagt i de rynkede hænder, en guldkæde med et kors hængende imellem dem. ’Vær god’ bad hun, hviskende, men tåre strømmende ned af hendes ansigt. Hendes skrøbelige skikkelse lå knælet på den støvede vej. Vi var allerede gået forbi hende en gang tidligere på dagen på vores vej up til Hvor Frues Kirke, (the Church of Our Lady) en storslået, hvid marmor struktur omringet af tilstødende bygninger. Nu, imens vi var på vej ned, var den gamle dame stadig på vej op..

Sådan forankrer du – en guide for begyndere

Alle der har prøvet at chartre en båd ved, at at så snart du bevæger dig væk fra marinaen for at finde en mere afsides plads, er der én tanke so fylder: din næste ankerplads. Ankre som bliver slæbt med og andre fejl i forankringen som kan forekomme er ikke for de sarte, men på den anden side er noget det bedste ved sejlads at komme væk fra tumulten i travle havne, til dit helt eget tilflugtssted. Vi har her samlet nogle tips som kan hjælpe dig opbygge dine færdigheder når det kommer til f..

0 kommentarer
Sejle med kæledyr

Er tanken om at efterlade Fido og Felix derhjemme når i drager på sejlferie for svær at bære? At sejle med dyr er ikke meget anderledes end at sejle med børn; med lidt forberedelse og et par tips er det ikke bare nemt men også sjovt! Iguanaer, hamstere, guldfisk osv. bør du nok lade blive hjemme og få nogle venner til at fodre imens i er væk, men hunde og (nogle) katte kan sagtens komme med på jeres ferie. Katte er sværest, da de fra naturens side er mindre fleksible og mere knyttet til d..

0 kommentarer
For mig er det ikke ALT sammen Græsk – lær at begå dig med de lokale i Grækenland

At sejle på ukendte farvande er bade spændende og sjovt. Det at kunne kommunikere, om end bare en smule, med de lokale kan gøre oplevelsen endnu mere begivenhedsrig og speciel; Grækerne sætter pris på enhver som tager sig tid til at lære en smule Græsk. Jo længere væk du rejser des vigtigere bliver et bar sætninger for at kunne kommunikere med specielt de ældre lokale i afsides områder. Her er en liste over de mest brugbare ord og fraser når du sejler i Grækenland – stavningen er fonetisk..

0 kommentarer
Sejlads i solnedgangen – tips for nat-sejlads

Det er en magisk oplevelse at sejle om natten Mørket og stilheden samt et tæppe af stjerner som reflekteres i det mørke hav og, hvis det ikke var nok, en mulighed for at se solen stige op over havet. Men nat-sejlads er ikke uden risiko. Vinde og storme som kommer imod dig kan ikke ses på afstand, det kan være en udfordring at bevæge sig rundt på dækket i mørke og dine navigationsevner vil blive testet. Her er et par gode råd til succesfuldt og sikkert sejlads i nattemørket. Klart til ..

0 kommentarer
Hvad skal du chartre denne sommer - Monohull eller Katamaran?

Den klassiske debat om hvilket er bedst - et eller to skrog– er en som debat som mange en sømand holder af at føre på dækket over en kold forfriskning. Selvom der er er fordele og ulemper ved begge, baseres det endelige valg oftest på personlig smag samt den forestående rute og destination. Overvejer du at chartre en båd denne sommer, så finder du her en oversigt over de forskellige typers plads, udøvelse, manøvrerbarhed og pris. Først of fremmest - æstetikken. Det er ingen hemmelighed, a..

0 kommentarer
Sådan bliver du en god yacht gæst

Dine venner har inviteret dig på en yacht tur, men du har aldrig før været ude og sejle. Da du kommer til at dele et småt område med de andre på turen og vil være tæt på dem undervejs, er en forståelse og øvelse af god sejl-etikette vigtigt. I denne artikel er et par gode råd for dig, som er afsted som sejl-gæst for første gang. Bed om tilladelse før du går ombord Præcis som du også ville banke på døren hos din vært og vente på at blive inviteret ind, er det høfligst at spørge efter –..

0 kommentarer
Påske i Grækenland

I Grækenland er kalenderåret fyldt med begivenheder og mærkedage, hvoraf nogle er kulturelle og andre er religiøse. Påsken er en af de vigtigste højtider i den ortodokse kalender, og er du på dette rette sted på den rette tid, vil du bestemt få en invitation til at deltage i festlighederne. Foråret er også et de smukkeste tidspunkter at besøge Grækenland på. På landet står naturen i blomst i et virvar af farver som står i kontrast med det lyse grønne græs, så som de smukke blodrøde valmue..

0 kommentarer