Overskrifter Overskrifter

Ston og Den Europæiske Store Mur

Han stirrer ned fra sin post på det høje udsigtspunkt og drejer langsomt 360 grader. Skarpe øjne skanner for eventuelle forstyrrelser i den fredelige livsrytme nedenfor. Folk har travlt i gaderne og på placa (markedspladsen) mellem stenbygninger med røde brostensbelagte tage inden for sikkerheden ved høje mure, der omgiver byen. Deres stemmer svæver op på brisen, der berører roen, der omslutter ham. Tilfreds med at alt er i orden, justerer han hjelmen og mærker varmen dunkle på hovedet og løf..

0 kommentarer
En dag i byen Šibenik med sine to UNESCO-monumenter

Enhver sømand sætter pris på at være på en yacht, glide på bølgerne med god vind i sejlene og kompasset der peger mod nye og interessante destinationer. Jeg har altid været et barn af havet og elsker simpelthen den følelse af frihed - mine øjne på fjerne horisonter og smagen af salt på mine læber. Hvad jeg også har en passion for er, at opdage steder, der har historie og gamle kulturer. Mens jeg sejlede op af den flerfacetterede kroatiske kystlinje, hvor floden Krka strømmer ind i Adriat..

0 kommentarer
En guide til sejlads på Sporadesøerne, Grækenland

Sporades fjerntliggende og spredte grønne øer tilbyder sublim sejlads i koboltblå farvande med god, konstant vind og charmerende havne. Hvad er der ikke at elske? Med mere udfordrende sejlads end de Joniske øer, men ikke helt Kyklades-forholdene er det godt for begyndere, der ønsker at få mere erfaring og for erfarne sømænd. Her er vores guide for at sikre, at du kan opleve den bedste sejltur i Sporaderne. Beliggenhed og charterbaser Sporades-øerne ligger i det centrale Grækenland og ..

0 kommentarer
Proviant på din båd som en professionel

At sørge for at dit mandskab får mad og vand på dit feriesejlads behøves ikke være et mareridt. Med lidt gennemtænkt planlægning vil du have en sund morgenbuffet, og du vil nemt kunne lave madpakker og velsmagende aftensmad. Vi har skrevet en hjælpsom guide som sikrer at du har dækket alle baser, og lavet et skema for at gøre det endnu nemmere. Hvis du følger disse tips vil du kunne slappe af på dækket, ha’ styr på sejlene, eller svømme i nogle afsides bugter uden at skulle stresse over forsy..

0 kommentarer
Paradis for Natur- og fuglelskere

Kroatien omfatter ikke kun det glinsende Adriaterhav med de berømte 1000 øer, som jeg ved I sejlere elsker, men der er nogle specielle steder, ikke langt fra havet, som virkelig er værd at udforske. Følg mig til Vransko Jezero, og når du først har oplevet dens skønhed, vil du undre dig over, hvorfor du ikke har hørt om det før. Vransko Jezero (som bogstaveligt talt oversat betyder "Krage Sø") eller som det også kaldes på engelsk - Vrana-søen, er Kroatiens største naturlige sø. Den tilbyde..

0 kommentarer
Fremragende Sejlads og Snorkling i Kroatien - her skal du tage hen

Elsker du næsten at snorkle lige så meget som du elsker at sejle? At tage et kig under overfladen på et feriesejlads er en af de hyggeligste aktiviteter som du kan fra din charterbåd. Klipper, små huler og den sandede bund kan holde hele familien underholdt i timevis. Børn elsker at dykke efter skaller (hver sikker på at der ikke bor noget i dem!) og at udvikle deres snorkling færdigheder. Kroatiens krystalklare vand tilbyder meget for den engagerede snorkler. Der er dog ikke nogen tropiske f..

0 kommentarer
Zavratnica - en skjult perle ved Adriaterhavet

Kroatien er et land med mange hemmelige skatte og tilbyder et utal af smukke steder for sejlere at udforske. En sådan juvel er Zavratnica, et indløb til Velebit-kanalen, lidt syd/øst for den sydligste spids af Rab-øen på den nordlige Adriaterhavskyst. Ved solnedgang var vi sejlet ind i den smukke, lille by Jablanac, lidt over 0,5 NM nord for Zavratnica. Sejlere vær opmærksom på: Dybden på den sydlige/vestlige side af havnen er 3,2 m. Butikker, restauranter og hoteller i Jablanac er lukket..

0 kommentarer
Okrug's joie de vivre for søulkene – en betagende let sejlads!!

Øen Čiovo ligger kun ca. 2 nm syd for to store lystbådehavne i Seget Donji og Trogir. Når de planlægger deres krydstogtplan, har sejlere en tendens til at springe øen over, sandsynligvis på grund af, at de har travlt med at komme videre på deres tur. Til trods for dette, er der ingen grund til, at en rejse ikke an starte eller ende i Čiovo. De indrykkede kystlinjer i økommunen Okrug giver mere end nok ly til sikre ankerpladser, så gæster i nærliggende lystbådehavne vælger ofte én af..

0 kommentarer

Med vores brugervenlige ruteplanner kan du nemt planlægge din egen sejlferie! På vores interaktive ruteplanner kan du indtaste din planlagte kurs og se afstanden imellem punkterne. Du kan indtaste hele din tur eller nøjes med en enkelt dags sejlads. Værktøjet giver dig også blogposts og artikler som er relevante til ruten samt nyttige informationer om havne og marinaer. Brug kontrolpanelet i det kortets venstre hjørne for at planlægge din rute. Zoom ind eller ud for at dæk..

0 kommentarer
Sejlplan Pula-Pula 7 dage (af Robert Gal)

ACI Pula, Veruda, Pomer og Medulin lystbådehavne med deres rigelige tilbud af både til chartring ligger øverst på Istrien-halvøen og kun få kilometer fra lufthavnen. Da de er meget godt forbundet med indre områder via motorvejen, Istrien Ypsilon, vil jeg bestemt anbefale, at du rejser til det centrale Istrien og besøger Motovun, Grožnjan eller et af de mange maleriske steder og fæstninger og nyder den lokale gastronomi og vine, som alt sammen gør Central Istria til en vigtig destination på "m..

0 kommentarer
Sejlrute Punat-Punat 7 dage (af Robert Gal)

Punat marinaen på øen Krk er meget veludstyret og er centrum for adskillige yachtcharterbaser. Det er perfekt forbundet med broen og motorvejen til indlandet. Ligeledes ligger Krk Lufthavn kun 40 km væk. Normalt, især på grund af sommerskaren og varmen, er den første tanke at sejle væk så hurtigt som muligt! Så snart du tager af sted, og vinden begynder at strømme over dækket, bliver dit ansigt, dit hår naturligvis ... bliver følelsen af varme halveret! Men hold ud lidt længere, ..

0 kommentarer
Sejlrute Punat-Punat 3 dage (af Robert Gal)

Krk Island! Uanset hvor mange gange jeg har sejlet rundt om øen, overrasker den mig stadig! Sejlere kender den mere populære sydlige side af øen, hvor de ofte starter fra marinaen, Punat gennem Kvarneric-kanalen til Rab eller Lošinj. Det er utroligt, hvor mange mennesker, der planlægger at se så meget som muligt på syv dage og skynder sig forbi holmen, Košiljun - en ø, hvor et franciskansk kloster ligger, og som har en usædvanlig rig flora. Forankringen med udsigt over klosteret og b..

0 kommentarer