Overskrifter Overskrifter

Grækenlands vinde

Oldtidens ’vogter af vindende’ Aeolus, blev berømt i Homers Odysseus. Han forbindes ofte med de fire vind guder – Astraeus’ børn, Titanen, skumringens gud og morgengryets gudinde, Eos, også kendt som Aurora. Disse fire vindguder blev kendt som Anemi; opkaldt efter kompassets kardinalpunkter. Deres eftermæle lever endnu i moderne tider i sprog og mytologi. Årtusinder senere, er Anemi det græske ord for vind, og de græske navne for vindens retninger er stadig li de gamle vind guder. Planlægger ..

0 kommentarer
Er du på udkig efter et charter fra onsdag til onsdag?

Sejlere som er vandt til charter sejlbåde, ved at det fleste charter firmaer kun tilbyder lejeperioder lørdag til lørdag. Efter flere efterspørgsler på udlejning midt på ugen har vi besluttet os for at tilbyde netop dette. Fra Punat Marina på Krk øen kan du nu samle din båd op onsdag. Tilbuddet er også muligt på et udvalg af andre marinaer langs Adriaterkysten. Derudover tilbyder vi nu også 10-dags charter perioder. For mere info og booking, kontakt os på info@yacht-rent.com. ..

0 kommentarer
Ti gode bøger til sejlferien

Hvad end du har rolige eller udfordrende vande, så der der ikke meget der slårafslapning på dækket med en god bog, når du har kastet anker og alt det hårde arbejde, rebning, tacking og navigation er overstået. Her er vores liste med et udvalg blandt mange gode bøger om sejlads, med lidt til hver en smag. Cruising til søs Ønsker du at forbedre din sejlteknik, eller lære noget helt nyt, så vil disse bøger hjælpe dig på vej på dit bareboat charter. 1. Nigel Calder’s Cruising Hand..

0 kommentarer
Grækenlands maritime historie – kort fortalt - Del 1

Mytologi og oldtidens søfarer Som med meget andet i Grækenland, daterer landets maritime historie tusinder af år tilbage. Samtlige af oldtidens civilisationer har deres egen historie om søfart, udforskning og handel. En del af charmen  ved at sejle i Grækenland er, at levn fra denne oldgamle historie findes overalt. Samtidig gør tanken om, at dit græske charter følger de samme ruter som oldtidens handelsmænd, oplevelsen til noget helt specielt. Europas første sømænd De første..

0 kommentarer
Yacht Rent er medlem af Yacht Pool - hvilken betydning har det for dig?

Vores yacht charter bero holder et Yacht Pool insolvensforsikrings certifikat for 2019, hvilket giver vores kunder en ekstra sikkerhed. Konkret betyder certifikatet at, et hvis vi som et charter bero der er medlem af Yacht Pool går konkurs, så refunderer Yacht Pool det fulde beløb til kunden. Det er altid vigtigt at beskytte dine betaleringer, hvilket andre uheldiges tidligere erfaringer skulle bevise. Derfor er det en god idé at vælge et charter bero som er medlem er Yacht Pool.&nbs..

0 kommentarer
Spændende sejlads destinationer i Kroatien

Kroatiens Dalmatinske kystlinje er spækket med omkring tusind øer, deriblandt alt fra grønne små-paradiser til store golde klippeøer. Områdets magiske kombination af oldtid og moderne, gør det til en unik destination med noget for alle. Selv om Kroatiens plads iblandt verdens mest populære sejlads destinationer er veletableret, er der stadig masser af afsides øer, stille bugte og vige, små fiskebyer af maleriske stenhuse, som vil give dig en følelse af, at du besøger Europas skjulte kroge. De..

0 kommentarer
De bedste film om sejlads

De varme sommerdage som vi tilbragte til søs er til blevet koldere og kortere dage og den Europæiske vinter har nået os. Minder om chartreferier på Middelhavet falmer, alt imens vejret bliver mørkere og koldere. Derfor har vi lavet en liste over de bedste film om sejlads, som du kan underholde dig med på de lange vinteraftener. Døden ombord (1989) Thriller Et australsk par tager på en sejlferie ombord på en smuk 60 fod ketch, som skal hjælpe dem med at finde hinanden efter en tragisk ..

0 kommentarer
Sejlads i regnvejr

Selvom vi nok alle håber på at efterlade det dårlige vejr derhjemme når vi tager på sejlferie, så er alt ikke tabt – på trods af, at udsigten måske ikke ser ud som på brochuren. Her får du et par ideer til hvordan du kan underholde dig selv og dit crew på regnvejrsdage til søs. Sejlads i regnvejr En af valgmulighederne, er sejlads. At være til søs kan være en unik oplevelse, men husk på, at der vil være dårlig sigtbarhed, formentlig urolige vande og at der altid er en risiko for, at d..

0 kommentarer
Senior sejlads – Så du tror du er for gammel til at sejle?

Tro om ige en. Mange i deres gyldne alder forsætter med at sejle, eller tager sejlads op som en ny hobby. De ældre sømænd er ofte godt inde i 60’erne og 70’erne, nogle endda i 80’erne og 90’erne. Somme tider bliver vi nødt til at vente til senere i livet før vi kan indfri vores drømme; når virvaret af familie og karriere har trukket sig en smule tilbage, og vi igen har tiden på vores side. Sejlads holder dig i god form – både fysisk og mentalt. Hvis du er i nogenlunde form, så er alder ik..

0 kommentarer
8 grunde til at sejle omkring Peljesac halvøen, Kroatien

Kroatiens andenstørste halvø, som mest minder om en rigtig ø, Peljesac ligger stadig relativt væk fra alfarvej. Den grønne halvø med sin unikke kombination af bjerge og hav er et skønt og spændende sted at sejle. Den afslappede atmosfære gør Peljesac til et velegnet stop på et yacht charter, som bonus så ligger halvøen blot en kort sejltur fra Dubrovnik, hvor du kan hente din charter yacht. Alternativt kan du sejle ned langs Peljesac kanalen fra Korcula øen. De bedst beskyttede ankerpladser e..

0 kommentarer
6 nemme måder at nedsætte dit plastikforbrug på sejlferien

Havene er fulde af plastik. Vi har produceret plastik i over 100 år, og millioner af tons af det hårdføre materiale har fundet vej til havet. Det kan være svært overhovedet at komme i tanke om et produkt, som ikke indeholder, eller er pakket ind i, plastik. Plastik har mange gode funktioner. Blandt andet sørger det for, at vores transport forbruger mindre CO2, hjælper os med at undgå madspil, og er grunden til, at vi kan se igennem kontaktlinser. Dog har denne utroligt brugbare opfindelse ogs..

0 kommentarer
Oplev Kroatiens kultur denne sommer

Når det kommer til underholdning, har de kulturglade sejlere masser at komme efter i Kroatien denne sommer. Selvom Kroatien er bedst kendt for sine musikfestivaller og strandfester, og ligger på højde med destinationer som Ibiza, er der mange andre typer af festivaller at besøge i løbet af sommer månederne. Sejl i havn, kast anker og oplev Kroatiens kulturelle begivenheder. Her er nogle af de bedste: Den Internationale Børnefestival Šibenik, juni og juli Har i små sømænd med ombo..

0 kommentarer