Overskrifter Overskrifter

Overtro blandt sømænd - Held og det overnaturlige

Overtro! Den udbredte, men irrationelle, tro på overnaturlige indflydelser - specielt når det kommer til godt eller dårligt held. Sømænd har troet på disse helt tilbage til dengang hvor de helt var overladt til havets rå barmhjertighed. Nogle af disse trosretninger giver mening og andre er direkte underlige - her er en samling af havets overtro fra overalt i verden, som du kan have i tankerne på din næste sejltur. Pas på den Blodrøde Solopgang “Rød himmel om aftenen, sømænds glæde; Rø..

0 kommentarer
Bekæmpe søsyge på en sejlferie

Får du kvalme på en båd? Alle, der lider af køresyge, vil sandsynligvis også føle sig søsyge. Selv de stærkeste maver kan vende i hårdt vejr. Det er en ubehagelig oplevelse, der kan forringe glæden ved at sejle på det åbne hav, men med et par forhåndsregler kan du reducere sandsynligheden og lindre nogle af symptomerne på søsyge. Hvorfor bliver vi søsyge? Når den bevægelse, du fornemmer på en båd med dit indre øre, er forskellig fra den bevægelse, du kan se, forårsager den søsyge. Søs..

0 kommentarer
Kend dine knob - essentielle knob til sejlads

Selv hvis det er din første gang på en båd, så er det ikke kun sjovt at lære et par basis knob, det er også brugbart! Enhver kompetent besætningsmedlem burde være i stand til at kunne binde disse basis knob. Pælestik Kongen af knob! Hvis der var bare ét knob som du skulle lære - så skulle det være dette! Et brugbart, stærkt og skridsikkert løkke knob til mange forskellige situationer, ikke bare sejlads. Nøglen til at gøre det korrekt er den første vridning af rebet. Derefter kan du fø..

0 kommentarer
Paradis blandt fyrretræerne - besøg den østlige side af Sithonia, Halkidiki

Østkysten af Sithonia, Halkidiki, er et sejladsparadis, hvor du kan bruge mange dage på at udforske de forskellige strande og afsidesliggende bugter, der ligger mellem de klippefyldte områder og fyrretræer. Det naturlige miljø er spektakulært med den blå himmel, der kun matches af havets blå farve. Det er et ideelt sted at nyde et mindre kendt område på det græske fastland via båd. Området er ikke kun berømt for sin skønhed, men også for dens mad og gæstfrihed. Brug vores forslag for at udfor..

0 kommentarer
Sejlads til Magiske Mljet

Imens at vi kæmpede med at rebe storsejlet i den blæsende vind, kunne vi se den lille havneby Pomena i distancen, med opmuntrende røde Karlovacko parasoller langs havnen. Og en iskold Karlovacko var lige det vi havde brug for efter en morgen hvor vi havde sejlet på Mljet Kanalen, mellem Peljesac halvøen og Mljet ø. Her var vi endelig ved Mljet ø, højdepunktet ved hele vores sejltur. Så snart vi havde fortøjet bådet sikkert forlod Matt og jeg resten af besætningen for at bestille øl, og for at..

0 kommentarer
De bedste sommer sejlferie destinationer i Grækenland – del 2

I den forrige artikel (del 1) beskrev vi nogle af de mest populære destinationer i Det Ioniske Hav og Kykladerne. Her er nogle flere gode destinationer, du skal overveje, før du booker din båd. Nordsporadernes marine naturpark Beliggenhed: Sporades øerne, central Grækenland - Ægæerhavet Nærmeste lufthavn: Skiathos ’Alexandrios Papadiamantis’ Internationale lufthavn Afhentning af båd: Skiathos havn Særlige funktioner: Et udvalg af spredte øer for dem som godt kan lide ..

0 kommentarer
De bedste sommer sejlferie destinationer i Grækenland – del 1

Med det store udvalg af øer kan det være svært at vælge, hvor du skal bestille din sejlferie til i Grækenland. Denne todelte blog serie giver et overblik over nogle af de bedste destinationer samt information som kan gøre valget nemmere. Lefkas (Lefkada) Beliggenhed: Vestlige kyst – Ioniske hav Nærmeste lufthavn: Preveza – Lefkas Aktion Airport Afhentning af båd: Lefkas havn Særlige funktioner: Lefkada, poeternes hjem, er opkaldt efter sine stejle hvide klippeskrænter..

0 kommentarer
Klassisk krydstogtplan "Sydlige perler" (Dubrovnik - Split)

Der er intet mere afslappende end at sejle på Adriaterhavet om bord på et af vores skibe. Dette krydstogt til de sydlige perler transporterer dig langs en smuk kystlinje til maleriske øer. Pak din badedragt, et par shorts og T-shirts, og spring ombord på en mindeværdig otte dages drømmerejse. Du fortjener total afslapning i hænderne på vores dygtige kaptajn, hans besætning og selvfølgelig kokken. På menuen er der svømning, snorkling og solbadning med eftermiddage og aftener, hvor du kan gøre ..

0 kommentarer
Klassisk krydstogtplan "Sydlige opdagelsesrejsende" (Split - Split)

Denne rejse tilbyder at hoppe fra ø til ø, på den bedste måde. Det eneste du har brug for er din badedragt, et par T-shirts og shorts, og så er du er klar til en uforglemmelig oplevelse. Forestil dig otte dages ren afslapning, mens kaptajnen, hans besætning og kokken tager sig af ethvert behov. På det sydlige Explorer-krydstogt tilbringer du dine morgener med svømning, snorkling og solbadning, og eftermiddagene er dine, der kan du vælge enten at fordybe dig i gastronomiske lækkerier i gode re..

0 kommentarer
Klassisk krydstogtplan "Kvarner - Bugt af Øer" (Opatija - Opatija)

Tag dit badetøj, en sarong, et par t-shirts og shorts med, og så er du klar til at tage på en fornøjelig og mindeværdig otte dages krydstogt til de spektakulære øer i det nordlige Adriaterhav. Lad vores meget dygtige besætning og kaptajn tage sig specielt af dig, for at give dig en helt afslappende oplevelse. Vi skal heller ikke glemme kokken, der vil tilfredsstille dine smagsløg. Dage tilbringes med at svømme, sole dig og snorkle i de smukke bugter i det krystalklare Adriaterhav. Om aftenen ..

0 kommentarer
Krydstogtsplan Deluxe "Vidundere i en retning" (Dubrovnik - Split)

Hvilken bedre måde at nyde den udsøgte kroatiske kystlinje og de frodige øer på end at tage på et luksuriøst mini-krydstogt. Morgenen bruges på at slappe af på det rummelige dæk eller dykke ned i det uberørte Adriaterhav, og eftermiddage og aftener tilbringes med at opdage de historiske byer. Dette “Envejs underværker”, krydstogt tager dig fra Adriaterhavets perle, Dubrovnik, til den største dalmatiske by med lige så stor historie, Split, og vil sikre en dejlig oplevelse af vin, fest og kultu..

0 kommentarer
Krydstogtsplan Deluxe "Vidundere i en retning" (Split - Dubrovnik)

Hvis du leder efter en personlig intim måde at stifte bekendtskab med den smukke kroatiske kystlinje og dens øer, er denne mini-cruise med al sin luksus dit svar. Dage tilbringes med at slappe af på dækket eller svømme i det krystallinske Adriaterhav og om aftenen besøger du hyggelige byer, der er stolte over deres interessante historie. Dette krydstogt, “Envejs underværker”, som er en ensvej fra Split til Dubrovnik, tilbyder lokal vin og gastronomiske fester, plus mange ekstra ting og omfatt..

0 kommentarer