Overskrifter Overskrifter

Sæt sejl til et land af legender og skønhed - Rovinj, Istrien

Mange af jer kender Kroatien som en meget eftertragtet turist- og sejlads destination. Men har du hørt om et guldkorn på Istrienhalvøen, der hedder Rovinj? Vi var henrykte over denne gamle og maleriske by med sit turkise hav, maleriske farverige huse og skinnende, slidte brostensbelagte gader, der overraskede os hver gang. Rovinj har en interessant og rig historie, der går tilbage til, da det var en bosættelse for de venetianske eller illyriske stammer, gennem det byzantinske og derefter ..

0 kommentarer
Monachus Yachts - Ære den tidløse filosofi om bådebygning

Hovedpersonen i den ultramoderne sejlsportsstil i Middelhavet I Dalmatien, Kroatien i 2004 blev en eksklusiv motorbåd og yacht produktionsskibsværft født fra én mands vision. Lad mig præsentere dig for Monachus Yachts og manden, der skabte dem. Grundlæggeren af Monachus Yachts brand, Mr. Hari Tabak, har været betaget af navigations egenskaber og hydrodynamik af forskellige typer af både og yachts lige siden han gik på deres sejlerskole i 1972. Monachus Yachts' grundlæggervision ..

0 kommentarer
ACI Marina, Rovinj - Tag en pause fra at sejle midt i luksuriøs skønhed

Wow! Bare WOW! Det var mit første indtryk, da vi sejlede mod Rovinj på den vestlige kyst af Istrien-halvøen i Kroatien. Byen er pragtfuld og gammel, og i modsætning hertil er ACI Marina på den sydøstlige side, hvor vores kompas blev peget, et moderne vidunder! En vidunderlig og slående blanding af gammelt og nyt! Vores chartrede yacht havde været en fornøjelse at navigere rundt på øerne langs Kroatiens nordlige kystlinje. Det var behageligt og veludstyret, og vores dage var fyldt..

0 kommentarer
Sejle i Brijuni-øgruppen: Verige - Kædebugten

"Og på Brijuni-øerne blev Venus født af havets skum! I Verige-bugten (langs den østlige kyst ved Veliki Brijun) er hun forstenet i kannelerede (rillede) stensøjler med korintiske søjlehoveder, en af tempelresterne af en villa fra det første århundrede", skriver den istriske forfatter og digter Daniel Načinović. Vi nød en sejltur rundt i denne naturskønne del af verden - øgruppen af øer ud for det nordlige Kroatien kendt som Brijuni. Vores yacht lå fortøjet i havnen ved Veliki Brijun,..

0 kommentarer
Yacht Rent certificering

Yacht Rent er indehaver af Yacht Pool-certifikatet, hvilket er en garanti for gode forretningsresultater. Det er kun verificerede og relevante virksomheder, der er indehavere af dette certifikat som en forudsætning for at levere kvalitetsservice med henblik på beskyttelse og sikkerhed for deres kunder. Dette certifikat udstedes kun til de virksomheder, hvis balancer kontrolleres årligt af forsikringsselskaber.   “Kontrolleret og betroet” af Yacht Pool indeholder en liste over all..

0 kommentarer
På krydstogt i Brijuni-øgruppen: Bådehuset

Er der noget bedre end at sejle rundt i Kroatien? Ikke mindst fordi der er over 1.000 øer spredt mellem dens kystlinje. En af mine favoritter er en øgruppe med 14 øer i det nordlige Adriaterhav kendt som Brijuni-øerne. Hele denne øgruppekan kan prale af et feriested i verdensklasse, der har tiltrukket mange berømte mennesker gennem tiden, og udgør en værdsat kroatisk nationalpark. Da vi sejlede fra Istrien på vores chartrede 40 fods sejlbåd, krydsede vi det smalle Fažana-stræde, hvor vore..

0 kommentarer
Overtro blandt sømænd - Held og det overnaturlige

Overtro! Den udbredte, men irrationelle, tro på overnaturlige indflydelser - specielt når det kommer til godt eller dårligt held. Sømænd har troet på disse helt tilbage til dengang hvor de helt var overladt til havets rå barmhjertighed. Nogle af disse trosretninger giver mening og andre er direkte underlige - her er en samling af havets overtro fra overalt i verden, som du kan have i tankerne på din næste sejltur. Pas på den Blodrøde Solopgang “Rød himmel om aftenen, sømænds glæde; Rø..

0 kommentarer
Bekæmpe søsyge på en sejlferie

Får du kvalme på en båd? Alle, der lider af køresyge, vil sandsynligvis også føle sig søsyge. Selv de stærkeste maver kan vende i hårdt vejr. Det er en ubehagelig oplevelse, der kan forringe glæden ved at sejle på det åbne hav, men med et par forhåndsregler kan du reducere sandsynligheden og lindre nogle af symptomerne på søsyge. Hvorfor bliver vi søsyge? Når den bevægelse, du fornemmer på en båd med dit indre øre, er forskellig fra den bevægelse, du kan se, forårsager den søsyge. Søs..

0 kommentarer
Kend dine knob - essentielle knob til sejlads

Selv hvis det er din første gang på en båd, så er det ikke kun sjovt at lære et par basis knob, det er også brugbart! Enhver kompetent besætningsmedlem burde være i stand til at kunne binde disse basis knob. Pælestik Kongen af knob! Hvis der var bare ét knob som du skulle lære - så skulle det være dette! Et brugbart, stærkt og skridsikkert løkke knob til mange forskellige situationer, ikke bare sejlads. Nøglen til at gøre det korrekt er den første vridning af rebet. Derefter kan du fø..

0 kommentarer
Paradis blandt fyrretræerne - besøg den østlige side af Sithonia, Halkidiki

Østkysten af Sithonia, Halkidiki, er et sejladsparadis, hvor du kan bruge mange dage på at udforske de forskellige strande og afsidesliggende bugter, der ligger mellem de klippefyldte områder og fyrretræer. Det naturlige miljø er spektakulært med den blå himmel, der kun matches af havets blå farve. Det er et ideelt sted at nyde et mindre kendt område på det græske fastland via båd. Området er ikke kun berømt for sin skønhed, men også for dens mad og gæstfrihed. Brug vores forslag for at udfor..

0 kommentarer
Sejlads til Magiske Mljet

Imens at vi kæmpede med at rebe storsejlet i den blæsende vind, kunne vi se den lille havneby Pomena i distancen, med opmuntrende røde Karlovacko parasoller langs havnen. Og en iskold Karlovacko var lige det vi havde brug for efter en morgen hvor vi havde sejlet på Mljet Kanalen, mellem Peljesac halvøen og Mljet ø. Her var vi endelig ved Mljet ø, højdepunktet ved hele vores sejltur. Så snart vi havde fortøjet bådet sikkert forlod Matt og jeg resten af besætningen for at bestille øl, og for at..

0 kommentarer
De bedste sommer sejlferie destinationer i Grækenland – del 2

I den forrige artikel (del 1) beskrev vi nogle af de mest populære destinationer i Det Ioniske Hav og Kykladerne. Her er nogle flere gode destinationer, du skal overveje, før du booker din båd. Nordsporadernes marine naturpark Beliggenhed: Sporades øerne, central Grækenland - Ægæerhavet Nærmeste lufthavn: Skiathos ’Alexandrios Papadiamantis’ Internationale lufthavn Afhentning af båd: Skiathos havn Særlige funktioner: Et udvalg af spredte øer for dem som godt kan lide ..

0 kommentarer