Bådudlejning Peloponez

Peloponnes ligger syd for det Græske fastland, adskilt af Corith kanalen. Rio Antirio broen, verdens længste kabelbro strækker sig over den nordvestlige kyst og forbinder øen til fastlandet. Peloponnes er let at nå både fra Athen og de Ioniske øer. Området er omringet af fire forskellige vand: Myrtos havet mod øst, det Ionske hav mod vest, Patras golfen mod nord og Middelhavet mod syd. En sejltur rundt om Peloponnese er imponerende. Dale med frodige citruslunde og stolte cyprestræer dækker landskabet. Mange civilisationer har efterladt et præg på området; frankiske og venetianske forter, byzantinske byer og oldtids græske steder ligger spredt imellem små landsbyer. Dramatiske bjerge strækker sig ned til den uendelige kystlinje, som byder på afskærmede bugter; ideelle for sejlbåde.


Starter du fra KORINTHOS of sejler ned mod den østlige kyst finder du strandende LOUTRA ORAIAS ELENIS (Den smukke Helens bade), KORFOS og EPIDAVROS, men deres charmerende landsbyer. Her er øerne i den Saroniske golf, som bestmet er værd at udforske, blot en kort sejltur væk.


PORTO HELI og NAFPLIO er også begge et besøg værd. Havnene ligger afskærmet i Argolis golfen og er perfekte steder at lægge til. Øerne SPETSES og HYDRA ligger tæt ved. DREPANOS er et område med klare vande og skønne sandstrande.


Længere sydpå finder du de små fiskebyer ASTROS, TYRO og LEONIDIA som har udsigt over Myrtos havet. Netop før du når den sydligste kant af det østlige Peloponnes ligger MONEMVASIA, kendt som ’østens Gibraltar’ kronet med et stolt middelader fort og relikvier af byzantinske vægge. At nærme sig denne ø fra en båd er en imponerende oplevelse.


Du bør runde Kap Maleas med forsgtighed, da sejl forholdende her kan ændre sig dramatisk. Herefter kommer du til NEAPOLIS, en afslappet havn, og øen ELAFONISSOS som har spektakulære strande. Længere sydpå ligger øen KITHARA, teknisk set en af de Ionske øer, men den er lettere at nå fra dette område.


LACONIA GOLFEN er den største golf i Peloponnes. Det er her spartanerne havde deres centrale region. Herfra er det muligt at udforske golfen og sejle ned mod MANI HALVØEN, du kan stoppe som du vil undervejs. På den anden side af Mani ligger MESSINIA GOLFEN hvor du finder fantastiske strande samt kystbyen KALAMATA, kendt for sine oliven af samme navn. I Kalamata er der et stor havn og en fuldt udstyret marina.


Det sidste stykke du passerer inden du når den vestlige den af Peloponnes er KORONI FINIKOUNDA of METHONI, som er skønne steder at lægge til, med storslåede venetianske forter. Messinian øerne SAPENZIA og SCHIZA som kun kan nås med båd, og er mærkværdige men smukke øer dækket af sjælden arbutus skov.


The last leg of the Peloponnese before finding its Western shores passes KORONI, FINIKOUNDA and METHONI, a great place to anchor and visit the magnificent Venetian fortresses. The Messinian islands of SAPENZIA and SCHIZA, reachable only by boat, are strange and beautiful islands with a rare arbutus forest.


Sejler du nord på igen når du PYLOS og NAVARINOS GOLFEN, en bugt som er afskærmet af sfaktiria øen og en af de mest sikre naturlige havne i Peloponnes, en perfekt sted at slappe af i et par dage.


Langs den vestlige kyst finder du endeløse sandstrande langs KIPARISSIA GOLFEN. Den store havn i KATAKOLO er et perfekt stop hvorfra du kan udforske det oldgamle OLYMPIA tempel og kompleks som husede den antikke olympiade. Herfra er de ioniske øer nemme at komme til med båd.


Forsætter du langs den vestlige kyst kommer du forbi PATRA, den største by i Peloponnes, og den tredjestørste i hele Grækenland. Byen byder på en stor havn samt en yacht marina og alt hvad storbyer ellers byder på af bekvemmeligheder. Fra Patras golfen til Corinthian golfen mod CONRITH KANALEN finder du mange små strande og hyggelige byer på både den nordlige og den sydlige kyst. Du bør ikke gå udenom GALAXIDI, med dens spændende maritime historie og tradition, som du kan udforske på søfartsmuseet. Området er normalt afslappet, men kan blive hektisk i sommer månederne.


Peloponnes er et stort stykke land med varierende vejrforhold. At navigere fra båden kan være en udfordring grundet turens længde; turen anbefales kun for erfarne sømænd som har god tid. På den anden side kan det være utroligt givende at udforske denne del af Grækenland som er rig på historie. Vejret kan bedst beskrives opdelt i forskellige områder:


Østsiden domineres af det Ægæiske havs vejr. Den Argosaroniske golf byder på beskyttet vand og nem sejlads med god mulighed for at udforske både Peloponnes kystlinie og de omkringliggende øer.


På sydsiden er vejret påvirket af kapperne. Vindende fra maj til oktober, blæser som regel fra nordøst og sjældent kraftigere end force 4. De høje bjerge kan dog skabe stærke vindstød, specielt omkring Kap Terano og Kap Maleas.


I perioden fra november til april blæser en utrolig kraftig vind ofte fra sydøst.


Forholdende her kan opsummeres af et gammelt græsk udtryk blandt sømænd: ”hold dig ti mil fra Kap Maleas, og fra Kap Grosso (Tenaro) ti, og så ti igen.”


Det bør også noterest at vejret kan forringes hurtigt her, grundet dyk imellem Maleas og Kreta, specielt i foråret og efteråret. I løbet ad sommeren er tordenstorme ikke sjældne nær kysten.


Vejret på den vestlige side hører til det ioniske hav. Generelt blæser en vind kaldet majstro fra nordvest / vestnordvest, som dog ikke er stærkere end omkring force 2-5, og som er mere pålidelig end Ægæerhavets ’meltemi. Du bør tage dig i agt for indstød langs den udsatte side af højere øer, samt katabatiske vinde som kan forekomme om aftenen, på force 5-6 fra nordøst.


På den nordlige side i Patrasgolfen og Corithgolfen kommer vinden om sommeren mest fra vest og blæser sjældent stærkere end force 6. Som med ’meltemi’ vinden når den sit højdepunkt midt på dagen og falde hen om aftenen. I efteråret og om foråret kan vinden komme enten fra øst eller vest.


Advarsel: de nordøstlige kyster i golferne, nær MESSOLONGI er et lavvandet marsk område, hvor forholdende ofte ændres, så det er svært at navigere der. Derudover kan vejret være meget utilregneligt med voldsomme tordenstorme tidligt på foråret og sent på efteråret.


Begræns søgning eller indstil dine datoer for at angive mere præcise priser for valgte perioder
Vis:
Bestil:
Saona 47
Senge: 8
10.000€ - 13.600€/ 7 dage
per person 1.250€ - 1.700€/ 7 dage
Kab.: 5 / WC: 5
Beliggenhed: Kalamat

Blog   Aktuel information

Klassisk krydstogtplan "Sydlige perler" (Dubrovnik - Split)
17-02-2021
Kabine reservationer til en uges krydstogt i Kroatien. Envejs krydstogt med afgang fra Dubrovnik og ankomst til Split. Krydstogten besøger byen Makarska og øerne Mljet eller Korcula, Vis (Bisevo) og Hvar (Brac). Indkvartering på traditionelle træ- eller moderne krydstogtskibe.
Krydstogtsplan Deluxe "Vidundere i en retning" (Split - Dubrovnik)
29-12-2020
Rute i syv dages krydstogt i Kroatien. Envejs krydstogt med afgang fra Split og ankomst til Dubrovnik. Krydstogten besøger øerne Hvar (Brac), Korcula, Mljet og Vis (Bisevo). Reservation af indkvartering på små luksuskrydstogtskibe.
Yacht Rent certificering
29-12-2020
Yacht Rent er indehaver af Yacht Pool-certifikatet, hvilket er en garanti for gode forretningsresultater. Det er kun verificerede og rele ...