Fremragende Sejlads og Snorkling i Kroatien - her skal du tage hen

Fremragende Sejlads og Snorkling i Kroatien - her skal du tage hen
29.05.2020

Elsker du næsten at snorkle lige så meget som du elsker at sejle? At tage et kig under overfladen på et feriesejlads er en af de hyggeligste aktiviteter som du kan fra din charterbåd. Klipper, små huler og den sandede bund kan holde hele familien underholdt i timevis. Børn elsker at dykke efter skaller (hver sikker på at der ikke bor noget i dem!) og at udvikle deres snorkling færdigheder. Kroatiens krystalklare vand tilbyder meget for den engagerede snorkler. Der er dog ikke nogen tropiske fisk i Middelhavet, men der er stadig masser at se. Regnbue læbefisk, jomfru fisk, havaborre og brasen, multi-farvede havsvampe, skaldyr, søpindsvin, krebsdyr, mor ål, glasfisk; og hvis du har et godt øje, den vel kamuflerede skorpion fisk, blæksprutter, og den flygtige søhest. Med krystalklart vand, ofte koboltblåt og en behagelig vand temperatur om sommeren, kan du nemt bruge hele dagen på at udforske kystlinjerne, øerne og undervands klippevægge. Snorkling om natten er også en oplevelse, da alle de nataktive dyr kommer ud for at lege. Pak en undervands lygte og se livet der kommer frem når solen forsvinder. Her er vores favorit steder til snorkling i Adriaterhavet.

Brijuni Øerne

Brijuni

Brijuni øhavet strækker sig langs den sydvestlige kyst af Istrien halvøen, og er en af Kroatiens otte nationalparker. Rig på historie, nøgle attraktionen for snorklere her er arkæologiske undervands steder fundet i Veriga bugten. Desuden trives undervands flora og fauna her på grund af de smukke øers fredede status. Fiskning og andre aktiviteter er stærkt kontrolleret, hvilket gør dette til en af vores bedste valg til snorkling. Brijuni øerne er et idyllisk sted for en sejlads- og snorklings ferie. Du kan endda se delfiner fra din båd!

Tag din charterbåd fra Pula og sejl direkte mod de skønne Brijuni øer.

Kap Kamenjak

Kap Kamenjak

Stadig på Istrien halvøen i det nordlige Adriaterhav er Kap Kamenjak, som er endnu et favorit område til at snorkle fra din sejlbåd. Lige ved den sydlige tip af Istrien er vandet krystalblåt, og hulerne der venter bare på at blive udforsket. Sigtbarheden er god og der er masser af svømmehuller ingraveret i stenene og klipper at springe fra. Dette område kan nemt kombineres med sejlads- og snorkling i Brijuni øerne med lystbåd udlejning i Pula eller Rovinj.

Pakleni Øerne

Paklini islands

Længere nede af den adriatiske kyst i Dalmatia er Paklinski Øerne, også kendt som Pakleni Øerne, tæt på Hvar. Denne smukke, frodige øhav er en kort sejltur fra Hvar byen. Her blandt de mange små øer og holme kan du snorkle og dykke frit så meget det passer dig, nyde lagunerne og kigge op i den helt blå himmel. Dejlige bugter til at lægge anker får dig helt tæt på kystlinjen af limsten. Den mest naturlige og øde bugt at snorkle i er Tarsce, som er en lille bugt ved Sveti Klement øen. Ren snorklings nydelse!

Hvar og Pakleni øerne er nemme at komme til hvis du lejer din charter båd fra Split, Trogir eller Makarska.

Vis Ø

Stiniva, Vis

Visuelt skønne Vis er muligvis det bedste sted at snorkle i Kroatien. Det er den fjernest beboede ø ved Dalmatinerkysten og er ekstremt velbevaret. Den er velkendt blandt sommerturister, og dens charme er unægtelig. De mest populære snorkling steder på Vis øen er Stiniva og Srebrna strand, Ceska Villa halvøen med sit emerald vand og interessante bugte, og den kendte Blå Hule på Bisevo øen og det omliggende hav. Ravnik Ø er også spektakulær omkring Grøn Hule. Måske mest interessant af det hele er de gamle militær tunneller som blev brugt til krigsskibe, og de er uden tvivl interessante at udforske.

Det er nemt at komme til Vis hvis du har brugt noget tid ved Pakleni øerne, du kan kombinere to af de bedste snorkling steder i Kroatien på din uges feriesejlads.

Krapanj Ø

Krapanj

Hvis du sejler fra Sibenik, vær sikker på at du stopper ved Krapanj Ø for suveræn snorkling. Krapanj har en historie af fridykkeri og dykning efter de kostbare Middelhavs svampe, så det er virkelig en del af kulturen. Snorkel i de samme vande som det svampe dykkerne trænede deres fag i og stop ved museet hvis du er historieinteresseret.

Dugi Otok

Kornati

Også muligt at komme til fra Sibenik eller Zadar er Dugi Otok - en lang ø i den nordlige del af Zadar øhavet. Denne ø er hjem til to velbeskyttede naturparker: Kornati National Park og Telascica Natur Park hvilket gør fiskelivet frodigt. Nogle af de smukkeste sandstrande er også fundet her.

Lagnici Klipperne ved Veli Rat fyrtårnet er et udsøgt snorkling sted. Der er endda et skibsvrag her. The Michelle, sunket i 1984, er blevet en nydelse for det marine liv og koral kolonier. Det er delvist over vandet, hvilket gør det til et perfekt snorklings eventyr. Børnene vil elske det! Pas på de til tider stærke strømme til gengæld - vær sikker på du har flyde apparater med.

Endnu et snorklings sted ved Dugi Otok er Brbiscica Cave. Kig på at lyset skinner dansende lys på klippe muren og vandet, hvilket skaber en fortryllende undervands oplevelse.

Telascica Bugt ved den sydlige ende af Dugi Otok burde man ikke gå glip af. Denne maleriske bugt, omfavnet af høje klipper og nåletræer har nogle små huler og bugter som kan holde dig og mandskabet underholdt i timevis. I bugten kan du udforske utallige huler og bugter samt se det mest diverse maritime liv i Kroatien.

Mljet Ø

Mljet

Mljet Ø er Kroatiens grønneste ø, og hjem til en af dens otte nationalparker. Dens status som beskyttet natur sted sikre et rigt maritimt liv og noget at det bedste snorkling. Fiskning er begrænset til kystlinjen så der er mere liv i vandet her end andre steder.

Populære snorkling steder på øen inkludere de to søer Veliko Jezero (Store Sø) og Malo Jezero (Lille Sø), Rikavica og Odysseus Huler, og Greben Stit ved øens sydvestlige kyst.

Mljet er også hjem til det eneste koralrev i Middelhavet, der hvor den Store Sø møder havet. Et suverænt sted at udforske det maritime liv der lever i revet. Mljet Ø er tilgængelig med båd fra Dubrovnik, hvor du kan leje en båd til at snorkle og udforske det sydlige Dalmatien.

Nærmest ligegyldigt hvor i Kroatien du stikker hovedet i vandet vil der være noget at se. Dette er bare et par af de mange gode snorkling steder som vi kender.


Del denne artikel med dine venner


0 Kommentarer
Efterlad en kommentar
Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:sejlbåd Dufour 430 Šibenik Kroatien
25%
Dufour 430 2023
26.10.2024 - 23.11.2024
Senge: 8
2.300€ 1.725€/ 7 dage
per person 216€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 2
Beliggenhed: Šibenik
sejlbåd Dufour 430 Šibenik Kroatien
25%
Dufour 430 2023
12.10.2024 - 19.10.2024
Senge: 8
2.300€ 1.725€/ 7 dage
per person 216€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 2
Beliggenhed: Šibenik
sejlbåd Dufour 430 Šibenik Kroatien
25%
Dufour 430 2023
05.10.2024 - 12.10.2024
Senge: 8
2.550€ 1.913€/ 7 dage
per person 239€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 2
Beliggenhed: Šibenik