(Vin)Flaskeskib

(Vin)Flaskeskib
08.07.2014

Er du bådejer, så sørg for at tage dig tid til at besøge den Dalmatinske kyst. Bare to 2nm fra Korčula finder du den næststørste halvø i Kroatien Pelješac, som er hjemstedet til to af Kroatiens fineste vine; Dingač og Postup. Giv dig selv tid til at opdage alt det ved Pelješacs vingårde der bringer den gode kvalitet frem i Kroatiens vine. Dette er en god mulighed for at finde den perfekte flaske til dit skib, og afslutte din tur ved at iagttage den sættende sol fra dæk når dagen er omme.

Pelješacs vin-vej

Pelješacs vin vej er blevet skabt på fundamendet til Napoleonsvejen som blev bygget for mere end to århundreder siden, og skærer igennem de mest smukke dele af halvøen. Lands med vejen finder du flere kulturelle monumenter, og ved at tage en tour kan du lære om vinbrygning i regnionen. Denne vej blev til hovederouten for mange nysgerrige rejsende; lokale og besøgende turister, yacht rejsende, folk som søger afslapning samt dem som er kommet for ekstremsport og adrenalin. 

Hvis du lægger til i Orebić, har du en række muligheder for at udforske havløen og dens vin veje; du kan leje en cykel, en scooter eller en bil, eller du kan tage en taxa. Vinvejen ligger omkring 15-20 i bil fra kysten. De smukke vingårde på Pelješac vil lege med din fantasi, og vinkælderene gemmer på de bedste vine i området.
For at gøre det nemmere at rejse rundt i de sydlige Potomje berge, er den 400m lange Dingač tunnel blevet bygget. På trods af dens længde kan allerede se lyset i den anden ende ved indgangen. Der er kune plads til at køre i én retning i tunnelen, så hvis du ankommer og ser en modkørende må du vente. Er tunnelen derimod fri, så har du den helt for dig selv! I tilfælde af uheld er der flere nødholdepladser ved siden af vejen.

De to søskende – Dingač og Postup

Der er ingen grund til ikke at smage på begge af de to henrivende smage fra Pelješac vingårdene. Dingač er en beskyttet vin af mørkerød – eller violet farve med blå refleksioner. Smagen kan beskrives som harmonisk of fyldig med en bitter undertone. Postup er den anden beskyttede Kroatiske vin, som produceres fra overmodne Plavac Mali druer som bliver høstet i Postrum områderne af Pelješac gårdene. Et godt år for at producere Postrup, er et år hvor dem på grund af specifikke mikroklima forhold, produceres overmodne bær af omkring 20% af de tørrede bær, hvilket forhøjer sukkerindholdet i vinen. I nogle år kan Dingač vingårde producere bær der er så tørre, at de har et forhøjet indhold af ethanol. Nogle gange endda det højest mulige indhold. Fermenteringsprocessen kan nogle gange stoppe før alt sukkeret fermenteres, så både Dingač og Postrum kan findes både som tørre og semi-tørre vine.

Peljesac - Dingac og Postup vinmarker

Det bedste glas vin – en kort historie

Vin er en stor del af Dubrovniks historie, og igennem mange hundrede år er traditionerne på Dubrovniks vingårde blevet vedligeholdt. En lov fra 1272 indeholder 56 paragraffer som regulere vinproduktionen. Som en landsby, er Dingač nævt i år 1753, men for mere end hundrede år var det forbudt at plante vingårde i Pelješac. Det var først i 1820, at Petar Violić fra Potomje fik tilladelse til at plante en i Dingač. Her startede Dingač vinregionens historie, og dens høje kvalitet af vine.

Kunsten at rejse med de bedste vine

At sejle langs Kroatiens kyst vil imponere selv de mest vante sømand. Synes af Adriaterhavet, de gemte bugte og vie, den unikke middelhavsflora, akkompagneret af cikadernes sang er tilsammen en overvældende oplevelse. Alligevel, så er det også værd at gå i land, og sætte fødderne i den jord som giver nogle af de bedste vindruer, og producere en vin med et helt symfoni af smage. Dingač og Postup – den helt perfekte flaske til dit skib!

 


Del denne artikel med dine venner


0 Kommentarer
Efterlad en kommentar
Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:sejlbåd Hanse 355 Dubrovnik Kroatien
30%
Hanse 355 2011
07.10.2023 - 02.12.2023
Senge: 6+2
990€ 693€/ 7 dage
per person 87€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Dubrovnik
sejlbåd Oceanis 461 Sukošan Kroatien
25%
Oceanis 461 2000
07.10.2023 - 04.11.2023
Senge: 8+2
1.250€ 938€/ 7 dage
per person 94€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 2
Beliggenhed: Sukošan
sejlbåd Cyclades 43.4 Sukošan Kroatien
25%
Cyclades 43.4 2007
07.10.2023 - 04.11.2023
Senge: 8+2
1.320€ 990€/ 7 dage
per person 99€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 2
Beliggenhed: Sukošan