Tidlig sommer sejlads i Kroatien

Tidlig sommer sejlads i Kroatien
16-05-2019

Sejlads sæsonen i Kroatien løber officielt fra april til oktober, men højsæsonen midt på sommeren er som regel travl. Det er derfor en god idé, at booke et charter tidligere på sæsonen, i maj og juni, hvis du både vil undgå hede og mængder, få god vind i sejlene og samtidig få en god pris på din sejlbåd. Her finder du vores råd til sejlads i maj og juni måned.  

Kom udenom mængderne

Selvom sejlads sæsonen officielt er begyndt, så er maj og juni noget mere stille end midt på sommeren, og efter vores mening blandt de bedste tidspunkter at sejle i Kroatien på. I modsætning til højsæsonen og skoleferien hvor alting er travlt, kan du i maj og juni nemt finde din favorit plads i marinaen, et bord på de bedste restauranter, den bedste udsigt i baren eller klubben, og du kan (næsten) have de smukke strande for dig selv. De smukke naturparker og middelalderbyerne, som er så populære blandt turister, vil også være mindre travle og noget mere behagelige at besøge. Det same gælder de ellers populære og velorganiserede Kroatiske marinaer, hvilket betyder at du vil have mere plads samt en bedre service.

Hold dig kølig

Maj og juni er stadig en del af sommer sæsonen, og byder på en stigende temperatur og længere dage (15 timers dagslys), men uden den belastende hede du finder midt på sommeren. Hav og luft temperaturen i maj og juni er perfekt både til sejlads og svømning, og da du ikke behøver at skrue op for klimaanlægget på din båd, er det også nemmere at være miljøbevidst.

Sommer månedernes varme kan ellers være brutal, specielt hvis du gør holdt ved historiske seværdigheder og smukke naturparker; vandrer langs Dubrovniks mur eller på anden vis tilbringer det meste af dagen i det fri: Lufttemperaturen kan nå 40C (140F). Derimod ligger gennemsnitstemperaturen i maj behageligt omkring 22C til 27C (72-80F), havet er lidt mere ’friskt’ med en temperatur typisk omkring 18C (64F), og et dyp vil bestemt være opkvikkende!

De lange dage giver dig rigeligt med tid til at sejle til din næste destination, og nyde Kroatiens smukke natur undervejs.

Med vinden i sejlende

Sejler du i Kroatien i maj og juni måned, vil du blive modtaget af moderat vind immellem 10 og 20 knob. Vinden på denne tid af året er en smule mindre forudsigelig, men med lokal viden og et godt øje på vejrudsigten, kan du planlægge din tur så du får mest muligt ud af sæsonens vind og vejr.

Maestral, den herskende termiske vind i Kroatien, blæse mod nordvest. Den tager typisk til midt på dagen og varer indtil tidligt på eftermiddagen – perfekt til eftermiddagssejlads efter en afslappet morgen i havnen.

Autentiske oplevelser

Tidligt på sommeren er et af de bedste tidspunkter at besøge Kroatien, hvis du vil have et glimt af landets autentiske side. Her er det lettere at falde i snak med lokale end i de travle måneder i højsæsonen. Lær det Kroatiske folk, deres kultur og skikke at kende, og hvem ved, det kunne blive en start på nye venskaber som tager dig tilbage til det skønne land.

Gode tilbud på charter både

En af de store fordele ved at bestille en sejlferie i Maj eller Juni er udbuddet af specielle tilbud og afbestillingsrejser samt ’sidste øjeblik’ tilbud. I højsæsonen er du nødsaget til at bestille lang tid i forvejen, til højsæsonspriser, og risikere stadig, at du ikke får den båd du helst ville have haft. Tidligere på sæsonen er et større udvalg af sejlbåde, motorbåde og katamaraner til rådighed, og du kan ofte vælge fra hele flåden og planlægge og bestille din drømmeferie!

Med så mange gode grunde til at tage på sejlferie i Kroatien i starten af sommer sæsonen, er det værd at tage et kig på vores specielle tilbud for Maj og Juni, og bestille din sejlferie i dag!

_________

Sæt kryds i kalenderen - 2019

Børnenes international festival i Šibenik, 15. til 29. juni

Sejler du i Šibenik regionen og har du små sømænd med ombord, så tag et smut forbi Šibenik’s årlige festival før børn og barndommelige sjæle. Festivallen byder på et væld af forskellige aktiviteter, deribrand billed kunst og design, dukkespil, teater, street art, musik og dans. Derufover er der forskellige værksteder, scenekunst, børnefilm og teater samt parader. Kom og se byens gader, stræder og pladser komme til livs, når de bliver overtaget af børnenes kreativitet of fantasi.

Hvar lavendel festival, Hvar øen 24. til 25. juni

På den smukke ø Hvar, afholdes en årlig festival som en hyldest til den skønne blomst, lavendel. Hvar er hjem til milevis af aromatiske lavendelmarker som udgør en fantastisk oplevelse for sanserne. Lavendel festivalen varer to dage og her kan du besøge lavendel destillering samt andre værksteder, events, koncerter eller boder med lavendel produkter.

Sea Star musikfestivalen, Umag 23. til 26. maj 2019

Fire dage med EDM, Electronic og House musik på de Kroatiske kyster i slutningen af Maj måned Musikfestivalen bliver afholdt i Stella Maris resortet i den smukke kystby Umag på havløen Istrian i det nordlige Kroatien. Tag med for internationale kunstnere og majestætiske omgivelser.

Secret Island 2019 Sibenik, 30. maj til 2. juni 2019

Sejl til den hemmelige ø (hvis du får fortalt hvor den er) for en omgang seriøs ’escapism’ i Adriaterhavet på denne musikfestival som byder på super cool EDM og elektronisk musik og et internationalt line-up.

Sail to the secret island (if they’ll tell you where it is) for some serious escapism in the Adriatic with a supercool soundtrack of EDM and electronic music by an international line-up.

Salsa Festival, Rovinj, Istrien 24. juni til 1. juli

Kom med til den 15. årlige udgave af denne enestående festival, som fejrer salsa, mambo of Afro-Cubansk dans. Tag til værksteder, events og demonstrationer omkring dans på denne internationale festival i smukke Rovinj.

 


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:KAVALINI
10%
Capelli 21 2017
09-08-2019 - 23-08-2019
1.500€ 1.350€/ 7 dage
per person / 7 dage
Beliggenhed: Pula
DJERBA
25%
Harmony 38 2008
10-08-2019 - 17-08-2019
Senge: 6+2
1.750€ 1.313€/ 7 dage
per person 164€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Šibenik
DIAZ
30%
Elan 36 2003
10-08-2019 - 17-08-2019
Senge: 6+2
1.910€ 1.337€/ 7 dage
per person 167€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Sukošan