Ti gode bøger til sejlferien

Ti gode bøger til sejlferien
27-12-2018

Hvad end du har rolige eller udfordrende vande, så der der ikke meget der slårafslapning på dækket med en god bog, når du har kastet anker og alt det hårde arbejde, rebning, tacking og navigation er overstået.

Her er vores liste med et udvalg blandt mange gode bøger om sejlads, med lidt til hver en smag.

Cruising til søs

Ønsker du at forbedre din sejlteknik, eller lære noget helt nyt, så vil disse bøger hjælpe dig på vej på dit bareboat charter.

1. Nigel Calder’s Cruising Handbook: A Compendium for Coastal and Offshore Sailors af Nigel Calder
Nigel Calder er en respekteret autoritet hvad angår marine aktiviteter og sejlads. Dette omfattende kompendium dækker de grundlæggende teknikker samt praktiske metoder til moderne cruising systemer og udstyr. Bogen giver en introduktion til vigtige bådhåndteringsmetoder så som basal navigation, introduktion til vejrsystemer, metoder til sejlads i storm og tungt vejr samt specifikke færdigheder i forhold til kortere og længere cruising sejlads.

2. Boat Owner’s Mechanical and Electrical Manual, også af Nigel Calder er den klart mest autoritære bog om vedligeholdelse, for dig som er interesseret i virkningen af bådens motor og elektronik. Sejlvom dit charter firma selvfølgelig tager sig af det hele, så er det viden som kan være værd at have, hvis du sejler i mere afsides områder.

3. The Morrow Guide to Knots af Mario Bigon og Guido Reganozzi
Det er altid godt at have styr på sine knob, selv for begynderen. Derudover er knob en sjov aktivitet for børn, hvis du er på en familie sejlferie. Med denne bog får du simple diagrammer som er nemme at følge af alle knob du kunne komme til at få brug for.

Eventyr til søs

Er du mere til at læse om spændende sø-bedrifter fra de komfortable omgivelser på dit charter på det milde middelhav, så kan disse bøger underholde dig.

1. Fastnet, Force 10 af John Rousmaniere
Fortæller den gribende og sande historie om Fastnet ræset i 1979, en 600 mil konkurrence fra Irlands kyst i Force 10 forhold. Få et indblik i havets uforudsigelige og uhåndterbare styrke, og de skader det kan forårsage.

2. Gypsy Moth Circles the World af Francis Chichester
Francis Chichester var 65 år gammel og alene da han satte sejl i sin 54-fods ketch for at sejle jordens omkreds rundt. Med sin dygtige skrivekunst bringer han den i maj 1967 frigjorte rejse på intet mindre end 28,000 mil til live.

3. Circle of Bones af Christine Kling
En eventyrbog om en modern skattejagt. Tidlige frømand, Maggie Riley, og hendes 40-fods yacht tager læsere på et eventyr i søgningen efter sunke udbåde fra anden verdenskrig. Spændende læsning for eventyr elskere.

Romantik til søs

Prøv en af disse sejlads romancer – for en skøn blanding af romantik, sejlads og viljestyrke

1. Maiden Voyage af Tania Aebi
Da Tanja stod med valget imellem at tage på universitetet eller sejle Jorden rundt, hoppede hun med lille viden om sejlads ombord på en lille sejlbåd, og satte ud for at finde sin skæbne. Dette er en gribende fortælling om sejlads, skibe, en ung kvindes sjælelige rejse og kærlighed.

2. Love with a Chance of Drowning af Torre DeRoche
En kvinde som altid har frygtet havet, og som ingen erfaring med sejlads har, befinder sig pludselig ombord på en lille sejlbåd med Ivan, en flot Argentinsk mand, som altid har drømt om at udforske verden til søs. Hun slår op med sit glamourøse byliv, står sin frygt for havet imod og tager med sin elskede på en et-år-lang rejse over Stillehavet. En sand fortælling og erindring om at flytte grænser for kærligheden

Humor til søs

1. Three Ways to Capsize a Boat: An Optimist Afloat af Chris Stewart
Chris Stewart’s morsomme erindring starter ud med, at han lander sit drømme job som skipper på de græske øer, og forsætter med beretninger om flere skøre eventyr der til sammen udgør en livslang rejse. Denne fantastiske bog vil med sikkerhed få dig til at grine.

2. Quality Time? af Mike Peyton.
Mike Peyton, ‘verdens bedste yacht tegner’ byder på anekdoter fra hans sø-eventyr sammen med 80 af hans tegneserier. Med 50 års sejlads i baggagen, er Peytons båd lige så informerende som den er sjov.

Vi håber at du vil nyder vores udvalg af sejlads-inspirerede bøger imens du udlever din egen historie til søs.


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:KAVALINI
10%
Capelli 21 2017
09-08-2019 - 23-08-2019
1.500€ 1.350€/ 7 dage
per person / 7 dage
Beliggenhed: Pula
DJERBA
25%
Harmony 38 2008
10-08-2019 - 17-08-2019
Senge: 6+2
1.750€ 1.313€/ 7 dage
per person 164€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Šibenik
DIAZ
30%
Elan 36 2003
10-08-2019 - 17-08-2019
Senge: 6+2
1.910€ 1.337€/ 7 dage
per person 167€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Sukošan