Sådan pakker du til sejl-ferie

Sådan pakker du til sejl-ferie
26.11.2016

Destination besluttet. Check. Venner og familie informeret. Check. Sejl charter fundet og booket. Check. Så, hvad skal pakkes med?

Heldigvis er livet om bord på af den simple slags, så det er nemt at pakke til en sejl-ferie. Du behøver ikke meget andet end hvad du normalt ville tage med på ferie.
Vi anbefaler dig at pakke i en sportstaske eller duffel som er blød, og nemt kan opbevares på båden.

Det skal du IKKE have med

Selvom du nu kan finde moderne både med omformere til elektriske apparater (check med dit udlejningsfirma), bør du nok lade føntørrer og glattejern blive hjemme. De sluger dræner hurtigt batteriet, så skal du have dem med, er det bedst at bruge en energi-venlig model. Og hey, det bedste look på en sommer sejl-ferie er klart det vilde, vindblæste look, med lufttørret hår, saltvandskrøller og alt hvad der hører til!

Sko med hæle bør også blive efterladt hjemme, da de ædelægger dækket, og kan gøre din på- og afstigning af båden besværlig og langt fra elegant! Du bør også undgå sko med mørke såle, da de kan efterlade mærker. To par sko bør være nok: et par solide sko til dækket og et par klipklapper.

Overvej også grundigt hvad du tager med af værdigenstande. Både lades som regel være ulåst om aftenen, hvilket er sikkert nok, men for en ekstra sikkerheds skyld anbefaler vi, at du ikke tager dine yndlings arvestykker med!

Badetøj og simpelt tøj er bedst når du sejler, og de fleste siger at de ikke får brugt alt det tøj de tager med. Pak det du tror er nødvendigt, og tag så halvdelen væk.

Det uundværlige

Vigtige dokumenter som dit pas, flybilletter og rejseplan, sygesikringskort (også det blå kort), rejseforsikring, kørekort samt lokal valuta og kreditkort skal pakkes først. Du kan bruge plastiklommer til at holde orden på dokumenterne.

Toiletartikler og medicin

Her er lidt og småt igen praktisk. En lille toilettaske med indbygget spejl som kan hænges op, er smart til sejlture, hvor der skal spares på pladsen. Du kan også hænge den ved siden af din køje.

Husk de normale produkter til personlig hygiejne, og se om du kan finde rejsestørrelser. Brug kun naturlig shampoo, sæbe osv. da de ikke skader det maritime miljø.

Et basis førstehjælpskit er også vigtigt og bør indeholde: piller mod søsyge, insektspray og anti-histamin (i tilfælde af insektbid), normalt håndkøbsmedicin – så meget du kan pakke, da sprogbarrierer kan gøre det svært at kommunikere med et lokalt apotek. Efter flere at have været i saltvand kan øjendråber og læbepomade også være praktisk, og husk sovemedicin hvis du mener, at det bliver nødvendigt.

Beskyttelse mod vind og vejr

Du skal først og fremmest passe på din hud. Tag et par gode solbriller med (med en rem så de ikke falder overbor), en hat (som ikke blæser af), solbeskyttelse med høj spf – både creme og læbepomade, og en sarong for ekstra solbeskyttelse. En hel dag på åbent hav uden megen ly for solenskal ikke undervurderes, så husk en god after-sun og aloe vera creme, skulle du alligevel blive forbrændt.

Regntøj ska også med, da det er uundværligt for at stå imod en sommerstorm, samt en fleece og et par lange, varme busker til koldere aftener.

Ørepropper og øjn maske er også praktisk hvis du synes, at lys og støj forstyrrer din søvn. 

Gadgets

Det kan blive svært at holde hele besætningens mobiler ladet, og vi anbefaler at du enten tager en powerbank, en 12 volt oplader eller aller bedst en sol-celle oplader med.

Glem ikke et kamera, gerne et som kan tåle vand (+ hukommelseskort og oplader), og huske iPod/iPhone samt et jack eller AUX kabel, så du kan spille musik ombord. Det er også smart med en to-pin omformer, så du kan lade dine batterier op i havnen om aftenen.

Er du en bogorm, så er en e-reader med en vandtæt case en praktisk måde at få læst til søs.

Båd-relateret

Når du har lejet et båd, skal du huske dit skipper bevis, en logbog (hvis du noterer sømil) og en Yacht manual & havneguide. Alle andre nødvendigheder skulle være dækket af udlejningsfirmaet.

Klar til at sejle

Husk at nøgle til at pakke til sejl-ferie er plads, og simpelt er bedst. Sejl-ferie er en afslappet affære, så hvis du pakker derefter og dække de basale behøv, så er du klar på ingen tid!

 

Check liste til ham

- 5 T-shirts/toppe,
- 3 par sjort
- 2 badeshorts
- 1 par busker
- 1 langærmet skjorte
- 5 par underbukser
- 2 par sokker
- Dæk-sko
- Klipklapper
- Let jakke / trøje
- 2 håndklæder – helst mikrofiber

Check liste til hende

- 5 kjoler
- 2 badedragter/bikinier
- 3 T-shirts/toppe
- 2 parshorts
- 1 parleggings
- 2 BH’er
- 5 par underbukser
- 1 par sokker
- 1 tørklæde
- 1 let jakke
- 1 sarong eller sjal
- 2 håndklæder – helst mikrofiber
- 1 par dæk-sko
- 1 par klipklapper
- 1 pæne sandaler

 


Del denne artikel med dine venner


0 Kommentarer
Efterlad en kommentar
Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:sejlbåd Bénéteau Platu 25 Sardinia Italien
30%
Bénéteau Platu 25 2000
27.07.2024 - 03.08.2024
Senge: 4
1.550€ 1.085€/ 7 dage
per person 271€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Sardinia
sejlbåd Bavaria Cruiser 45 Sukošan Kroatien
30%
Bavaria Cruiser 45 2014
27.07.2024 - 17.08.2024
Senge: 8+2
4.050€ 2.832€/ 7 dage
per person 283€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 3
Beliggenhed: Sukošan
sejlbåd Bavaria Cruiser 45 Sukošan Kroatien
30%
Bavaria Cruiser 45 2014
27.07.2024 - 17.08.2024
Senge: 8+2
4.050€ 2.832€/ 7 dage
per person 283€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 3
Beliggenhed: Sukošan