Sådan kan du arbejde fra din båd denne sommer

Sådan kan du arbejde fra din båd denne sommer
16-08-2019

Har du booket feriesejlads over sommeren med familien, men skal du stadig checke ind med kontoret? Selvom mange tager ferietid for at slappe helt af, er det ikke muligt for alle. Der er en voksende trend for ikke at være afhængig af et specielt sted, hvilket betyder at arbejde fjernt aldrig har været nemmere - selv hvis du er på en båd og arbejder fjernt i ordets virkelige forstand. Her er nogle ting at tage i betragtning for at være sikker på nemt at kunne kombinere arbejde og leg på dit feriesejlads.

Planlæg

Vores bedste tip for at reducere mængden af arbejde på ferien er at planlægge fremad, og at sørge for at blive færdig før du tager afsted. Vær sikker på at du møder alle deadlines. Din klient eller chef er ligeglad med at du har maskinproblemer på Adriaterhavet, eller du har svær med at fortøje i Ægæiske hav. Det er også en god ide at reservere en vis mængde tid hver dag til arbejdsrelaterede ting, så du er organiseret og ikke misser aktiviteter eller sjov med familien. Det er også en god ide at tænke på dine rejse kameraters forventninger. Resten af mandskabet vil vende sig til din rutine, og nemt justere hvis du gør det rigtigt fra starten. Det er ligeledes essentielt at tage dine klienter og kollegers forventninger i betragtning. Lad dem vide at du kun er semi-tilgængelig og kun burde kontaktes hvis det er virkelig vigtigt. Din sejlrute burde også være planlagt ligeledes, så at du er et sted med forbindelse når det er påkrævet.

Ha’ det rigtige udstyr

At have det rigtige udstyr er essentielt, og at investere i det kan gøre hele forskellen. Der er heldigvis mange gadgets disse dage som gør livet nemmere, og gør det muligt at arbejde selvom du er på feriesejlads. Jo mere udstyr du har, jo nemmere er det at forblive online og arbejde på spreadsheets. Dine must-haves er en kraftfuld, hurtig bærbar, lyd afskærmende hovedtelefoner til konferencer eller klient opkald, AC og DC opladere, ekstra batterier til din bærbar og telefon, og en vandtæt mobil cover - så kan du også tage fantastiske undervands fotoer når arbejde er overstået!

Jo større din charterbåd er, jo mere plads er der til dit midlertidige kontor. Spisebordet på båden burde gøre det, og det burde også være nemt at pakke sammen så du er klar til dagens sejlads.

Forbindelse

Forbliv forbundet og sejl derudaf. Rygraden og undergangen for enhver der arbejder fjernt er internetadgang, hvadenten det er Wi-Fi eller data. Internet behov er forskelligt for alle, og afhænger af typen af arbejde. Med et lidt omtanke kan du altid være forbundet. Hvis du er på sejlads omkring Middelhavslande som Kroatien, Grækenland og Italien er det yderst sandsynligt at Wi-Fi’en vil være rimelig god, selvom den er en smule langsommere end i resten af Europa. Det er svært at afgøre Wi-Fi kvaliteten fra et sted til det næste. De fleste marinaer i Grækenland og Kroatien tilbyder Wi-Fi, men det kan være svært at levere en god Wi-Fi service og forbindelses kvaliteten kan variere. Nogle charterbåde tilbyder 3G Wi-Fi ombord, så check med dit charterselskab når du booker din båd. Da roaming er gratis i hele Europa vil data omkostningerne være de samme som hvis du var hjemme, men signalet kan blive svagere jo længere ude på havet du er.

Back-up internet er essentielt, specielt hvis du har tænkt dig at sejle i øde områder. Du kan bruge din telefon som hotspot; investere i en Wi-Fi forstærker for bedre Wi-Fi i havne, og en forstærker til din telefon for at forbedre signalet.

Hvis du er i havn i en dag eller to, og virkelig har brug for at komme i gang, kan du måske finde et coworking plads. Coworking pladser er begyndt at poppe op overalt, da det catere til den stigende mængde af mennesker der arbejder på farten, og du burde nemt kunne finde dem med en hurtig internetsøgning når du er i de større havnebyer. Lad familien udforske de lokale middelalderbyer, naturparker eller havne imens du får lavet dit arbejde. Alternativt kan biblioteker også være gode steder hvor man kan arbejde i fred.

Netværks muligheder

Undervurder aldrig muligheden for at udvide dit netværk på dit feriesejlads. At lære andre sejlads entusiaster at kende kan bane vejen for nye samarbejder, forretningsmuligheder og salg. Alle er typisk mere afslappede og åbne når de er på ferie. At lave nye personlige, og professionelle, bekendtskaber når du er på ferie kan være sjovt, og kan lede til noget frugtbart når du er hjemme igen.

I sidste ende husk at det at tage fri er ofte den bedste måde at tjene dine klienter og firma. Det er velkendt at hyper-fokus er ikke en sund tilstand for din hjerne hvis den skal skabe nye  ideer og tænke på alternativer. At tage en ferie på en båd og nyde solen udendørs kan være den perfekte katalysator for en bølge af ideer som kan bringe dig til det næste niveau professionelt. Glem ikke at hive stikket og nyd momentet under sejlene.


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:ZAGLAV
31%
Elan 38 1993
03-04-2021 - 10-04-2021
Senge: 6+1
470€ 326€/ 7 dage
per person 47€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 2
Beliggenhed: Vodice
KADULJA
31%
Elan 333 2002
03-04-2021 - 10-04-2021
Senge: 4+2
440€ 302€/ 7 dage
per person 50€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Vodice
ESPRESSO I
31%
03-04-2021 - 10-04-2021
Senge: 4+2
450€ 310€/ 7 dage
per person 52€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Vodice