Regional mangfoldighed i Kroatiens Yacht udlejningskatalog

Regional mangfoldighed i Kroatiens Yacht udlejningskatalog
21-05-2015

Kroatien har i de sidste par år set en stor udvikling i maritim turisme, specielt gennem forhøjet chartrerens af sejlbåde og yachter. Det som gør den Kroatiske Adriaterhavskyst til midtpunktet for maritim turisme er følgende aspekter: fordelagtige geografiske, meteorologiske og oceanografiske parametre, stort traditionelt, kulturelt, og gastronomisk udbud samt god variation i vild og smuk natur. Adriaterhavskysternes mangfoldighed er iøjnefaldende når man ser på potentialet i maritim turisme ved Kroatiens kyst. Graferne herunder giver et overblik over de forskellige kystregioner og deres nuværende samt fremtidige potentiale for maritim turisme. 

Når man ser på chartrerens af sejlbåde og yachter så er Kroatiens kyst som regel delt ind i følgende områder: Syd Adriaterhavet, Midt Adriaterhavet, Kvarner og Istria. Alle disse regioner har oplevet en bemærkelsesværdig udvikling i maritim turisme inden for de sidste par år.  Ud af de 3150 chartrede både i Kroatien, var 1620 lokaliseret i Midt Adriaterhavet, 1186 i Syd Adriaterhavet, 220 i Istria og 124 i Kvarner området.

Det store udbud i Syd- og Midt Adriaterhavet

Vi kan observere at de fleste både befinder sig i Syd- og Midt Adriaterhavsregionerne. Midt Adriaterhavet har omkring 51% af Kroatiens charter udbud, og Syd Adriaterhavet omkring 38%. Formentlig skyldes fordelingen det moderate og stabile klima i disse områder, og det faktum at begge områder er store og kan huse flere marinaer og offentlige havne. Den Midt Adriatiske region har et specielt indbydende klima, og er den region med mindst nedbør. Begge regioner støtter op om udviklingen af maritim turisme ved at forhøje antallet af marinaer og investerer i forbedret infrastruktur. Udfordringen for regionerne er at balancere et varieret og friskt udbud i hotel industrien med en forsat udvikling i båd-service industrien. Det er også vigtigt for regionerne at kunne forsætte udviklingen af deres marinaer samtidig med at de opholder deres principper om bæredygtighed og natur konservering.

Yacht charter i Kroatien - syd Adriaterhavet region

Yacht charter i Kroatien - midt Adriaterhavet region

Potentials and challenges of the North Adriatic region

Regionerne Istria og Kvarner har et noget mindre leje udbud end I de midt- og sydadriatiske regioner; Istria holder 7%, imens Kvarner kun holder 4% af de chartrede både i Kroatien. Dette er det forventede forhold, da Istria og Kvarner er noget mindre end de to andre regioner, som også bliver besøgt af flere turister fra nabolande som Italien, Slovenien og Østrig. Disse regioner har dog et stort potentiale for vækst og udvikling. Selvom de midt- og sydadriatiske regioner er mangfoldige regioner på sin vis, så byder Kvarner og Istria på helt andre geografiske aspekter af den Kroatiske kystlinje.

Med 4 store øer i sin bugt, formår Kvarner at skabe et tæt system af havne og marinaer som den til en sikker og god sejlregion. En af regionens styrker er den stærke tradition for vedligeholdelse, og du finder flere skibsværfter samt en god og veludviklet infrastruktur, samt et varieret udbud af natur oplevelser og kulturarv. Vest for Kvarner bugten ligger den lille halvø Istria. Her huser den let indrykkede kystlinje mange små naturligt beskyttede vie, som gør halvøen til en populær destination for lystsejllads.  Da Istria ligger tæt på Slovenien og Italien er regionen en oplagt destination nautisk destination. Udfordringerne for yacht udlejningsindustrien i denne region ligger i at forbedre kvaliteten af marinerne på en bæredygtigt måde, forsat at udvikle infrastrukturen, specielt i luften, og samtidig forbedre udbuddet inden for hotel og restaurationsindustrien.

Yacht charter i Kroatien - nord Adriaterhavet region

Yacht charter i Kroatien - Istrien region

Konklusion

Når vi observere udbuddet af lystbåde ved den Kroatiske kyst står det klart at der er en stor mangfoldighed imellem de forskellige kystregioner. De mest prominente forskelligheder ligger i de varierede fordele og ulemper i regionerne, de forskellige klimaer, samt det varierede landskab og kulturelle udbud. På trods af disse forskelle er det muligt at pege på to store fælles udfordringer for lystbådsindustrien i Kroatien. Først, for at sikre en komfortabel ankomst og afgang for kunder, er det absolut vigtigt at vedligeholde den eksisterende infrastrukturs kvalitet, og forbedre der hvor det er muligt. For det andet, så er det nødvendigt at holde selve kerneværdien ved Adriaterhavskysten som nautisk destination i tankerne; nemlig renheden og den rige natur. Et produktivt udbud af lystbåde kræver et højt nummer af marinaer og havne, og da de to faktorer siger hinanden imod, er det vigtigt at gøre marinaer og havne så bæredygtige som muligt. Fremtidig udvikling i industrien vil afhænge af hvordan de forskellige regioner tackler disse udfordringer.


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:JULIA
40%
Bavaria 40 2002
07-04-2018 - 28-04-2018
Senge: 6+2
1.000€ 600€/ 7 dage
per person 75€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 2
Beliggenhed: Trogir
BELLA
19%
07-04-2018 - 05-05-2018
Senge: 6+3
850€ 689€/ 7 dage
per person 77€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Biograd na moru
NINA
40%
07-04-2018 - 28-04-2018
Senge: 6+2
1.100€ 660€/ 7 dage
per person 83€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 2
Beliggenhed: Trogir