Derfor skal du bastille en sejlferie i Kroatien denne sommer

Derfor skal du bastille en sejlferie i Kroatien denne sommer
05.04.2018

Hvis du ikke allerede har skrevet en sejlferie til Kroatien på din bucket list, så skal du gøre det nu!

Enestående sejlads

Det er ikke første gang du hører os sige det, men det bliver det ikke mindre sandt af: Sejlads i Kroatien er en uforglemmelig oplevelse. At cruise på det vidunderlige Adriaterhav som er hjem til over 1000 øer, glidende igennem de blågrønne vande i solskin. Når du oplever et land fra en båd, får du et andet perspektiv på dets kultur og folk og Kroatien er simpelthen skabt til sejlads. Her kan du gå på opdagelse i uberørte bugter og samtidig nyde de moderne havne i sprudlende byer, hvor du kan hvile kroppen og hovedet i et par dage. Vindende er for det meste milde og det er generelt nemt at navigerer. Alt lægger op til spændende afslapning.

Hvis du fortrækker mere udfordring, så tag til de mindre og uberørte områder så som Kornati øhavet med sine 100 øer i Kvarner bugten, Velebit kanalen eller området omkring øen Vis.

St. Nicolas fæstning nær Šibenik

Kom udenom mængderne

Højsæsonen i Kroatien er travl, med parasol-fyldte strande og byer hvor millioner af turister og lokale er taget på ferie, og alle bevæger sig omkring på same tid. Leder du efter noget mere stille og roligt, mere vildt og mere intimt, hvad kunne så være bedre end at chartre en yacht og udforske steder som kun kan nås med båd? Selvom sejlads er en af de mest populære aktiviteter i Kroatien så kan du altid finde en afsides krog, hvor du kan få en følelse af at være den eneste til stede. Mange steder vil du støde på turister fra fastlandet på dagsture, men du har næsten altid solnedgangene til dig selv.

Lubenice strand, Øen Cres

Havet

Spørg hvem som helst som har besøgt Kroatien, og de vil fortælle dig entusiastisk om det krystalklare vand. Eftersigende har Kroatien det klareste vand i Middelhavet, med sigtbarhed på op til 15m – perfekt når du skal kaste anker! Du kan tilskrive enhver sejlads cliché som du kan komme i tanke om til Adriaterhavet, med god grund. Kroatien står højt på listen over de bedste strande og reneste vande. Om sommeren når havets temperatur op omkring 29C, der er ikke mange bølger og ingen hajer eller andre farlige dyr at bekymre sig over. Da du altid er til søs, vil du kunne springe i det indbydende, gennemsigtige vand lige når du vil.

Baška voda strand

Rig på kultur

Kroatien er hjem til nogle af Europas ældste kulture, med stor indflydelse både fra Grækerne og det romerske rige. Resultatet er et væld af oldtidsarkitektur over alt. Paladser, arenaer og gamle bymure findes i mange havnebyer. Kystlinjen og øer er præget af middelalderbyer, adelige fæstninger og bymure som giver en tryllebindende charme. Du kan besøge nogle af kontinentets mest fantastiske katedraler. Fra romersk til gotisk til renæssance og rokoko, Kroatiens kystbyer er fyldt med historiske skatte, som er værd at udforske.

UNESCOs World Heritage List har syv emner fra Kroatien, som viser landets kulturelle historie.

Port of Dubrovnik

Fantastiske maritime tjenester

Kroatiens maritime infrastruktur er formidabel, med omkring 56 velorganiserede lystbådehavne som samlet byder på 16000 bådpladser og 8500 tørpladser. Udover lystbådehavne findes der også en del private yacht klubber med private havne for medlemmer. Kroatiens havne ligger primært i de Dalmatiske kystbyer, tæt ved lufthavne og andre bekvemmeligheder. Charter både er tilgængelige i stort set alle havne, og de fleste har en tørdok hvis du skulle få brug for reparationer, eller oplever et andet nødstilfælde på din sejlferie. Sidst men ikke mindst, så er Kroatien kendt for respektable yacht udlejningsfirmaer samt venligt og hjælpsomt havnemyndigheder. 

Biograd na moru,marina

Kroatien er en sanseoplevelse

Bjergrygge som giver sig hen til vingårde og klippedækkede kystlinjer; smukke og frodige såvel som golde og rå øer der spækker havet helt ud til horisonten; solnedgange (eller opgange) over middelhavet. Disse syn venter dig på en sejlferie i Kroatien. Du kan nyde sommerens fantastiske farver, den perfekte natur og de mange stenbygninger fra middelalderen.

Smag på Kroatien! Det Kroatiske køkken varierer i forskellige regioner, med indflydelse fra Italien, Grækenland og de slaviske lande. Nyd krydderierne og de friske ingredienser med vine i verdensklasse – en fryd for dine sanser. Hvor du end er, vil du finde fantastisk spise.

Mærk vinden i ansigtet som sejlene fyldes med vind, eller vandets kølighed mod din hud som du dykker fra båden. Berør de varme perlesten på stranden, eller nyd sensationen af varmt sand mellem dine bare tæer. Slap af i det skønne solskin og lad strålerne varme dig igennem.

Tag duften af Hvars lavendelmarker ind, som den blander sig med duften af grillet kød og fisk, og nyd duften af frisk havluft som du sætter til søs. Vågn op til duften af friskbrygget kaffe fra kabyssen før i giver jer i kast med morgenens sejlads.

Lyt til lyden af bølgerne som slår mod din båd, til lyden af faldene som de slå mod masten, og til lyden af Klapa grupperne der synger i havnebyernes gader.

Lad din intuition lede dig til uforglemmelige stunder på en magisk sejlferie i Kroatien.

vinmarker på øen Hvar


Del denne artikel med dine venner


0 Kommentarer
Efterlad en kommentar
Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:sejlbåd Bénéteau Platu 25 Sardinia Italien
30%
Bénéteau Platu 25 2000
27.07.2024 - 03.08.2024
Senge: 4
1.550€ 1.085€/ 7 dage
per person 271€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Sardinia
sejlbåd Bavaria Cruiser 45 Sukošan Kroatien
30%
Bavaria Cruiser 45 2014
27.07.2024 - 17.08.2024
Senge: 8+2
4.050€ 2.832€/ 7 dage
per person 283€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 3
Beliggenhed: Sukošan
sejlbåd Bavaria Cruiser 45 Sukošan Kroatien
30%
Bavaria Cruiser 45 2014
27.07.2024 - 17.08.2024
Senge: 8+2
4.050€ 2.832€/ 7 dage
per person 283€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 3
Beliggenhed: Sukošan