De ultimative destinationer for sejlads i Europe i 2019

De ultimative destinationer for sejlads i Europe i 2019
21-04-2019

Med det rige udvalg af sejlferier nu til dags har du et væld af muligheder. Du kan chartre en bareboat yacht, leje en motorbåd med fuldt mandskab, tage på eventyr med en Tyrkisk gullet, eller en sejlbåd med en skipper, eller sejle sammen med et erfarent mandskab. Her er de ultimative destinationer for europæisk sejlads i 2019.

Ø hop i Kroatien

Navigando in Croazia

Øverst på de fleste lister over bedste sejlferie destinationer, ligger Kroatien. Det milde klima, den friske luft, det safirblå hav, den veludviklede infrastruktur og de tusinder af øer, gør Kroatien til det perfekte sted til en sejlferie. Her kan ferien stå på både afslapning, aktivitet og eventyr, med et valg imellem flere forskellige fartøjer så som sejlbåde, katamaraner, motorbåde og gullets.

Om end du vælger et charter i det nordlige eller sydlige Adriaterhav eller ved Dalmatiens kyst, vil du have afsides bugter, hvide sandstrande samt smuk og uspoleret natur i vente; den rolige og afslappende natur samt det bjergtagende landskab giver en følelse af, at tiden står stille. Kroatien byder på enestående nationalparker, spændende middelalder byer, og et stort udvalg af gastronomiske og kulturelle begivenheder, specielt i løbet af sommer månederne. De aktive vil finde god mulighed for at holde sig i gang, med regattaer, rafting, fiskeri, cykling, dykning of vandring og meget mere.

De største charter baser i det sydlige Kroatien er Split, Zadar, Dubrovnik, Markarska, Kastela og Sibenik. I norden finder du charter baser i Porec, Opatija, Rovinj og Krk.

Dit egen græske Odysseus

Navigando in Grecia

Sejlads er klart den bedste made at udforske de mange græske øer, de hyggelige fiskerbyer, afsides bugte og klippeøer. Hvad end du besøger en af de større populære og travle øer, eller de mere stille og uudforskede destinationer i Grækenland, så er sejlads i det solrige land en hver sømands drøm.

I Grækenland venter over 3000 øer med relativ kort afstand imellem hinanden, hvilket gør navigation lige til, og gør det muligt at ø-hoppe med en sejlbåd fra den ene side af Ægæterhavet til den anden. Du kan for eksempel udforske alle syv øer på den Ioniske side med en motorbåd, eller lære af sejle i Lefkada. De bedste sejlforhold finder du på de varme og lyse sommer dage; det perfekte klima til et yacht charter. De mest populære græske charter baser er Athen, Rhodes, Korfu, Lefkada, Mykonos og Skiathos.

Gullet sejlads i Tyrkiet

Navigando in Turchia

Hvis du er til gammeldags skønhed og elegance, og hvis nostalgi fremmer din fantasi – så prøv dig af med en tyrkisk gullet. Disse traditionelle skibe af træ med to til tre master stammer fra Tyrkiets sydvestlige kyst. I dag varierer bådenes størrelse fra 14 til 35 meter, og de er et populært valg for sejlferier med fuldt mandskab. Med dette valg får du følelsen af at sejle i en anden tid.

Gullets har som regel 6 til 8 rum, med plads til 12 til 16 personer. De er bygget med fokus på maksimum komfort, og byder på fuld service på niveau med et hotel. Menuerne kan planlægges alt efter dine præferencer, og der vil være en fuld bar ombord.

Motor sejlskibe kendetegnes ved deres rummelige dæk med masser af plads til solbadning, komfortable kahytter med en-suite badeværelser, samt rig plads til afslapning og spisning. Disse typer af både kan lægge til langt fra travle hotspots eller tæt ved byer og natteliv, alt efter hvad du er mest til.

De mest populære charter baser for gullets i Tyrkiet er Bodrum og Marmaris. Tyrkiske gullets kan også lejes i Kroatien og Grækenland.

Cruising langs Amalfikysten i Italien

Navigando in Italia

Er du stil stil og glamour, så er det ikke mange destinationer som kan slå Italien. Dertil kommer vinen, made nog den uimodståelige kystlinie, som alt sammen udgør omgivelserne til en uforglemmelig sejlferie. Tæt ved Napoli, pizzaens fødeby, strækker Amalfikysten sig med billedskønne kystbyer og smukke strande med masser af ankerpladser. Både øvede sømænd og nybegyndere kan nyde denne del af kysten, som byder på fantastisk natteliv, travle byer og smukke pastelfarvede landsbyer. Dette er en charmerende destination for en uges charter sejlads, også ideelt for et luksus yacht charter. Sørg for at gøre holdt i Positano hvor du kan nyde en skøn frokost. Lidt længere ude finder du den smukke ø Capri, som er blevet synonym med mode, stil og spektakulær naturskønhed.

Den franske riviera

Navigando in Francia

Hvis du vil nyde en traditionel fortryllelse bør du prøve at sejle langs den franske riviera, eller Cote d’Azur, med stil. Denne ikoniske kystlinje afslører et forførende landskab, som inspirerede store kunstnere så som Rénoir, Chagall, Cézanne og Picasso, og som uden tvivl vil gøre indtryk med stærk solskind, krystalklart vand, glamourøse byer som Saint Raphael, Saint Tropez, Cannes og Nice. Sejl afslappet langs kysten og udforsk nationalparkerne, eller sæt sejl for Îles d’Hyeres hvor tiden står stille.

Med sin beliggenhed i hjertet af Middelhavet er den franske riviera den mest populære sted at chartre en båd i Frankrig.

Sicilien

Navigando in Sicilia

Siciliens dramatiske landskab er et imponerende syn. Lej en båd fra Palermo og sejl ind i den sprudlende Golfo di Castellammare. Havet står i kontrast her de dramatiske vulkanske bjerge et uforglemmeligt sted at sejle. Med sine mange øer byder Sicilien på et væld af aktiviteter til en spændende sejlferie.

Området imellem Siciliens nordlige kyst, Calabria og de Æoliske øer anbefales til chartrede sejlferier, med charter baser i Parlermo, Cefalu, Santa Agata, Milazzo og Porto Rosa. De Æoliske øer (Lipari øerne) ligger nordvest for Siciliens kyst og er et absolut must. Deres vulkanske oprindelse har skabt et fantastisk landskab med spændende klippeformationer samt sorte sandstrande, samt endnu aktive vulkaner. For en uforglemmelig oplevelse – prøv Sicilien!

Sydspanien

Navigando in Spagna

Spaniens middelhavskyst strækker sig over 1700 km og byder på formidable muligheder for sejlads. Hver kystregion har sin egen unikke karakter. Smukke bugte, foragere, og strande findes langs hele kysten. Vi anbefaler klart et besøg til de Belariske øer. Spanien har en fantastisk infrastruktur for sejlads med flere charter baser og masser af komfortable marinaer langs kystlinjen i Middelhavet. Det spanske køkken og de historiske seværdigheder er prikken over i’et i denne skønne destination for en sejlferie. 

 

Med destinationer som disse, kan din sejlferie i Europa ikke slå fejl. Vælg din favorit og gør 2019 til et uforglemmeligt eventyr.


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:KAVALINI
10%
Capelli 21 2017
09-08-2019 - 23-08-2019
1.500€ 1.350€/ 7 dage
per person / 7 dage
Beliggenhed: Pula
DJERBA
25%
Harmony 38 2008
10-08-2019 - 17-08-2019
Senge: 6+2
1.750€ 1.313€/ 7 dage
per person 164€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Šibenik
DIAZ
30%
Elan 36 2003
10-08-2019 - 17-08-2019
Senge: 6+2
1.910€ 1.337€/ 7 dage
per person 167€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Sukošan