De bedste film om sejlads

De bedste film om sejlads
11-10-2018

De varme sommerdage som vi tilbragte til søs er til blevet koldere og kortere dage og den Europæiske vinter har nået os. Minder om chartreferier på Middelhavet falmer, alt imens vejret bliver mørkere og koldere. Derfor har vi lavet en liste over de bedste film om sejlads, som du kan underholde dig med på de lange vinteraftener.

Døden ombord (1989) Thriller

Et australsk par tager på en sejlferie ombord på en smuk 60 fod ketch, som skal hjælpe dem med at finde hinanden efter en tragisk ulykke. Undervejs støder de på en mand som ser ud til at være den eneste overlevende fra en skibbrud. Med Nicole Kidman, Sam Neill og Billi Zane i hovedrollerne, denne film vil få det til at løbe dig koldt ned af ryggen! Den er filmet iblandt Whitsunday øerne i Australien, for det meste til søs, og med temaerne kontrol, genoplivelse og ubalance er den en formidabel thriller.

The Life Aquatic with Steve Zissou (2004) Eventyr komedie

Denne eventyr-komedie er instrueret af Wes Anderson, og følger Steve Zissiou, en karikatur af den franske oceanograf Jacques-Yves Cousteau, på hans eventyr. Steve Zissou drager ud på en ekspedition for at finde ‘jaguar hajen’ som spiste hans partner Esteban. Det er en morsom film fuld af sjov og eventyr til søs, med Bill Murray, Willem Dafoe og Cate Blanchet i hovedrollerne. 

Between Home (2012) Eventyr dokumentar

Between Home er en poetisk of rørende film om amatørsejleren Nick Jaffes første forsøg på en solorejse på havene fra Europa til Australien. Med basisudstyr og meget få penge som udgangspunkt, viser filmen os en tre år lang transformation af Nick Jaffe fra begynder til ekspert, imens han forfølger sine drømme trods oprørsk hav, dårligt vejr og ensomhed. Filmen er instrueret af Jack Rath of vinder af flere Europæiske priser. 

Kon-Tiki   (2012) Historisk drama

Vores liste ville ikke være komplet uden Kon-Tiki. Denne gribende film er filmet i Malta og baseret på historien om den norske opdagelsesrejsende og forfatter Thor Heyerdahl og hans 1947 Kon-Tiki ekspedition. Vi følger historien om Thor Heyerdahl idet han begynder sin episke rejse over Stillehavet, for at bevise at det var muligt at en folkevandring til Polynesien fandt sted over havet fra Sydamerika. Heyerdal bygger en flåde af balsatræ med de samme metoder som blev brugt af folket i regionen for 1500 år siden. Med et frygtløst mandskab på fem, sejler han fra kysten af Peru til de Polynesiske øer. Hvad følger er en række af dramatiske events, inklusiv storme, hajer og andre farer som kan opstå på det åbne hav. Filmen var nomineret både til en Oscar og en Golden Glode Award, og er instrueret af Joachim Rønning og Espen Sandberg med Pål Sverre Valheim Hagen som Heyerdal.

Morning Light (2008) Dokumentar /Biografi

Denne fortælling er en sand historie om træningen op til og forløbet af det 44. Trancepacific Yacht Race ombord på den klassiske TP52 yacht, Morning Light. Vi følger et hold af femten stærke og uerfarne men frygtløse mænd og kvinder, som fik en unik mulighed for at deltage i et af verdens mest eksklusive kapsejladser. Filmen er følelsesladet og gribende, og viser os et dramatisk 2300 mil langt eventyr imod nogle af verdens mest professionelle sømænd. Instrueret af Mark Monroe. 

Captain Ron ( 1992 ) Komedie

Leder du efter en fjollet komedie går du ikke galt i byen med Captain Ron. En familie i Chicago arver en yacht og beslutter sig for at sejle fra St. Pomme de Terre til Miami. Da de ikke har nogen erfaring med sejlads, hyrer de den enøjede veteran fra flåden, Kaptain Ron, som viser sig at have en noget afslappet attitude til det meste. I Carribien venter dem skøre og absurde eventyr, som vil forandre deres liv for altid! Filmen, som er instrueret af Thom Eberhardt med Kurt Russel i hovedrollen som Kaptajn Ron, vil efterlade dig flad af grin.

Maidentrip (2014) Dokumentar

Endnu et solo eventyr til søs. Denne gang følger vi den 14 årige Laura Dekker’s utrolige personlige fortælling fra hendes egne øjne. Efter at have vundet tilladelsen igennem en 10 måneders lang strid i retten, giver hun sig ud på en 2 år lang tur for at blive den yngste person, nogensinde, der har sejlet jorden rundt alene. Filmen er en attest til ungdommens egenskaber og til denne ene piges utrolige mod. Jilian Schlesinger har instrueret denne inspirerende og hjertevarmende dokumentarfilm.

All is Lost (2013) Overlevelses drama

Efter en kollision til søs med et containerskib, finder en ressourcefuld sømand sig i en livstruende situation. Udover at der kun er én skuespiller i filmen, er der heller ingen dialog, blot et par enkelte replikker. Dette medrivende fortællingen om en mands vilje til at overleve er med sine smukke scener et episk mesterværk. Filmen er skrevet og instrueret af J. C. Chandor med Robert Reford i den eneste rolle.

Skibbrud (1996) Ulykkesdrama

Skibbrud er instrueret af Ridley Scott med Jeff Bridges i hovedrollen. Filmen fortæller den sande historie fra 1960’erne, om en gruppe Amerikanske teenager som drager ud på deres livs rejse med deres kaptajn ‘Skipper’. I løbet af den 8 måneders lange rejse ombord på The Albatross, lærer Skipper de unge om samarbejde og disciplin. Da en hvid storm (white squall) truer deres skib, forsøger de unge mænd at bruge hvad de har lært fra Skipper, for at overleve den traumatiserende situation. Denne medrivende og rørende film er bestemt en must se.

Jorden rundt med hende (1974) Eventyr romantik

Denne klassiker er den ældste film for vores liste, og formentlig den første film der blev lavet om en sejltur rundt om Jorden. Filmen fortæller en sand historie om Robin Lee Graham, en 16 årig dreng so i sommeren 1965 drager ud på en rejse for at blive den yngste person til at sejle jorden rundt. Undervejs møder han den skønne Patti Ratteree som han forelsker sig i, og som beslutter sig for at tage del i Grahams rejse. Under turen modner Grahams eventyr ham til en ung mand. Dog finder Graham turen ensom, specielt som vinden dør hen på det åbne hav, og han er tæt på at give op, men Patti (som nu er hans kone) og hans far taler ham fra det. Filmen er instrueret af Charles Jarrot med Joseph Bottoms og Deborah Raffin i hovedrollerne.

Dette er ikke en komplet liste, men blot forslag til must-se maritime film, som forhåbentligt vil give dig inspiration til dit sø-eventyr – om end med mindre drama!


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:BURA
15%
15-05-2019 - 22-05-2019
Senge: 6+2
1.900€ 1.615€/ 7 dage
per person 202€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: KRK
BELLA V
15%
18-05-2019 - 25-05-2019
Senge: 8
3.650€ 3.103€/ 7 dage
per person / 7 dage
Kab.: 4 / WC: 4
Beliggenhed: Biograd na moru
DOS BANDIDOS
35%
18-05-2019 - 25-05-2019
Senge: 6
1.700€ 1.105€/ 7 dage
per person / 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Zadar