Sejlads i regnvejr

Sejlads i regnvejr
27.09.2018

Selvom vi nok alle håber på at efterlade det dårlige vejr derhjemme når vi tager på sejlferie, så er alt ikke tabt – på trods af, at udsigten måske ikke ser ud som på brochuren. Her får du et par ideer til hvordan du kan underholde dig selv og dit crew på regnvejrsdage til søs.

Sejlads i regnvejr

En af valgmulighederne, er sejlads. At være til søs kan være en unik oplevelse, men husk på, at der vil være dårlig sigtbarhed, formentlig urolige vande og at der altid er en risiko for, at det dårlige vejr udvikler sig til en storm. Det er derfor vigtigt, at du har en erfaren skipper med. Husk, at det som regel er bedre at være på land og ønske at være til søs, end at være til søs og ønske at du var på land.

Tag en lur

Der er ikke noget så godt til at lulle dig i søvn, som lyder af regndråbe på dækket og bådens gyngen. En sejlferie består som regel af aktive dage og sene aftener, så en regnvejrsdag kan være en god mulighed for at indhente noget søvn. En eftermiddagslur er en luksus som ikke mange har længere, så grib chancen nu du har vejret som undskyldning!

Se en film

Det er altid en god idé at have nogle film med til disse tilfælde.. og hvorfor ikke vælge nogle som handler om sejlads? Tjek vores liste over de bedste film om sejlads for ideer. Ellers er det bare frem med chipsne og dynerne, og ned under dækket til et hyggeligt film maraton.

Gå på udforskning i havnen

Alt afhængigt af hvor du er, kan der være museer, gallerier eller lignende at udforske indendørs, hvor der er dejligt varmt og tørt. Hvis ikke, kan du besøge de små lokale butikker og taverner, hvor du kan prøve den lokale spise, smage på lokale vine og lade timerne passere – nu hvor du ikke kan være til søs.

Læs en bog

Det er tid til at får indhentet alle de bøger du gerne vil læse! Du ved, de bøger som du to med på ferien, men som du ikke har åbnet endnu? Nu har du chancen for at fortabe dig selv i en af dem i en dag eller to.

Spil nogle spil

Et sæt spillekort eller et mindre brætspil kan nemt pakkes med, og er perfekt til gråvejrsdage. Saml din mandskab til en runde fem hundrede, bridge eller poker. Du kan selvfølgelig også udnytte din samling af elektronik til at finde forskellige spil.

Gør båden rent

En regnvejrsdag er en fantastisk undskyldning for at reorganisere din båd, gøre godt rent og få et overblik over, hvad i mangler af forsyninger. Med en smule samarbejde og knofedt, vil din båd stråle på ingen tid.

Gå på skattejagt

En god skattejagt er sjov for både børn og voksne. Lav en liste af ting, som i skal finde i og omkring båden og havnen, evt. Med et maritimt tema, og send alle afsted (i regntøj selvfølgelig) på skattejagt. I stedet for at samle ting, kan i også tage billeder. Lav din egen liste alt efter hvilken slags område i befinder jer i.

Her er fem idéer til at starte med: 1. et stykke reb, 2. noget blåt, 3. noget som hører til i havet, 4. noget som ikke hører til i havet, men alligevel er der, 5. en fotografi af en lokal, osv.

Med alle disse muligheder for aktiviteter behøver regnvejrsdage ikke at ødelægge din sejlferie. Se det i stedet som en mulighed for at lave noget uventet på din sommerferie, indtil solen titter frem igen, vindende samler op, og det er tid til at sætte sejl. 


Del denne artikel med dine venner


0 Kommentarer
Efterlad en kommentar
Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:sejlbåd Bénéteau Platu 25 Sardinia Italien
28%
Bénéteau Platu 25 2000
13.07.2024 - 20.07.2024
Senge: 4
1.410€ 1.015€/ 7 dage
per person 254€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Sardinia
sejlbåd Bénéteau Platu 25 Sardinia Italien
25%
Bénéteau Platu 25 2000
13.07.2024 - 20.07.2024
Senge: 4
1.370€ 1.028€/ 7 dage
per person 257€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Sardinia
sejlbåd Bavaria Cruiser 45 Sukošan Kroatien
30%
Bavaria Cruiser 45 2014
13.07.2024 - 20.07.2024
Senge: 8+2
3.750€ 2.622€/ 7 dage
per person 262€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 3
Beliggenhed: Sukošan