Palmižanas Farver, Smage og Dufte

Palmižanas Farver, Smage og Dufte
17.04.2014

Hvor end du befinder dig på havet, vil vinden bære duften af Palmižana med sig. Indhaler duften og lad dit hjerte og dine sejl føre dig til dette artistiske og botaniske rige. En af legenderne i dette område blev skabt af familien Meneghello, som står bag den lange række farver, smage og dufte fra den unikke botaniske have. Dette symfoni er udsmykket med kunst som er vævet ind i bugten af Dagmar Meneghello. Derudover, så er hele området viklet ind en hundrede år gammel historie. 

En tur til Tar-tarus? Paklina øernes hemmelighed.

Før i tiden blev disse smukke Adriatiske øer kaldt ’Pakleni’ eller ’Paklinski’ på grund af deres fyrtræer, som lavede en tyk harpiks (lokalt kaldet ’Paklina’) som blev brugt til at tætte træskibe. Paklina øerne ligger nær øen Hvar, og en af dem, St. Clement Ø, er hjem til Palmižana bugt. ACI marina Palmižana ligger på den nordøstlige side af øen. Marinaen er åben fra april til oktober og har 200 køjer med vand og elektricitet. Det er blevet gjort nemmere at sejle fra den nordlige siden med klippen Baba, som er udstyret med en sort-rød-sort stander med to glober. Klippen er synlig i lavvande og om natten er den oplyst af et fyr på standeren. Det er anbefalet at du holder god afstand fra klippen, da den er bredere end den ser ud. Når du ankommer, tag end dyb indånding, tøj dit fartøj fast, og tag ud mod Plamižanas unikke og mystiske botaniske have. 

ACI Marina PalmizanaACI Marina Palmizana

Vigtige folk på Palmižana

Det hele startede i 1906.  Takket være Eugen Meneghello, en professor i botanik og matematik. Efter at være blevet ejer af 790 hektar af sin families land, startede Eugen på hans vision: en eksotisk have, som stadig er besøgt i dag. Under anden verdenskrig blev en stor del af haven ødelagt, men Eugens vision blev genskabt med mod og kærlighed, af Toto og hans kone Dagmar Meneghello. De genoplivede jorden og vegetationen, men Dagmar bragte også en kunstnerisk dimension med sig ind i projektet. I dag, takket være dens unikke promovering af kunst og botanik, er Palmižana kendt og elsket som et mødested for kunstnere. Yngre generationer af Meneghello familien følger stadig deres bedstefars vision, som du kan se vedligeholdt i haven.

Guddommelig botanik 

Lavendelmarker på øen Palmižana

This gartnerihistorie er på verdensplan unik, og startede ved at introducere kaktusser og andre eksotiske planter i området. Så hvad finder du i Palmižanas haver? Du finder et bredt udvalg af Middelhavsfloraen, mere en 20 slags agave, omkring 10 arter af mimoser, over 100 xerophyte planter, Indiske figner, opuntia kaktusser, vilde orkideer, iriser, rosmarin, lyng, salvie og mange andre plantearter. I kollektionen finder du også brugmansia planter – som er utroligt giftige og halluscinerende, som bruges af Mexicanske og indidske shamaner til at udvide deres spirituelle syn. Udover at nyde den botaniske haver, finder du på stedet også et åbent kunstgalleri, en koncert plads, og at gastronomisk tempel som servere unikke Middelhavns retter. Rosmarin, salvie, basilikum, lavender og andre velduftende planter gør Palmižana til en økologisk oase, og samtidig er de en del af et utroligt indbydende køkken.

Overvej alt hvad Palmižana har at byde på, derimellem selve edens have. Og kun 2.5 sømil fra øen Hvar finder du Palmižana bugt, på den side af øen hvor stilheden kan høres. Dette naturlige og unikke sted, skabt af moder natur og Meneghello familien er en fantastisk destination for dig, som ønsker at hvile sjælen, og opleve en sand fred i krop og sind. 


Del denne artikel med dine venner


0 Kommentarer
Efterlad en kommentar
Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:sejlbåd Bénéteau Platu 25 Sardinia Italien
28%
Bénéteau Platu 25 2000
13.07.2024 - 20.07.2024
Senge: 4
1.410€ 1.015€/ 7 dage
per person 254€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Sardinia
sejlbåd Bénéteau Platu 25 Sardinia Italien
25%
Bénéteau Platu 25 2000
13.07.2024 - 20.07.2024
Senge: 4
1.370€ 1.028€/ 7 dage
per person 257€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Sardinia
sejlbåd Bavaria Cruiser 45 Sukošan Kroatien
30%
Bavaria Cruiser 45 2014
13.07.2024 - 20.07.2024
Senge: 8+2
3.750€ 2.622€/ 7 dage
per person 262€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 3
Beliggenhed: Sukošan