De bedste sommer sejlferie destinationer i Grækenland – del 1

De bedste sommer sejlferie destinationer i Grækenland – del 1
16.04.2021

Med det store udvalg af øer kan det være svært at vælge, hvor du skal bestille din sejlferie til i Grækenland. Denne todelte blog serie giver et overblik over nogle af de bedste destinationer samt information som kan gøre valget nemmere.

Lefkas (Lefkada)

Lefkas, Grækenland

Beliggenhed: Vestlige kyst – Ioniske hav

Nærmeste lufthavn: Preveza – Lefkas Aktion Airport

Afhentning af båd: Lefkas havn

Særlige funktioner: Lefkada, poeternes hjem, er opkaldt efter sine stejle hvide klippeskrænter lands den vestlige kyst: den Hvide. Den østlige kyst er mindre vind, med mange småøer at udforske med båd. Området anses for en af de mest ’yacht-venlige’ destinationer i Grækenland, med en velorganiseret marina i ’hovedstaden’, som ligger bekvemmeligt tæt ved butikker mm. Lefkada har tre havne (nogle med faciliteter): Nydri, Sivota fiskerby og Vassiliki. For uforglemmelige oplevelser, anbefales korte ture til den østlige side med de fantastiske Skorpios strande og Meganisi småøer (som kan nås i de fleste vindforhold). Med Lefkas som base, kan du også udforske de andre Ioniske øer: Zankythos, Ithaca og Kefalonia.

Sejlforhold: Ideelle vinde og perfekte sejlforhold gør dette område utroligt populært. Fra Maj til September blæser vindende fra nordvest med force 2-5. Området anbefales både til begyndere og mere øvede sejlere samt til familier. Der kan dog være travlt i højsæsonen.

Korfu

Marina in Corfu, Grækenland

Beliggenhed: Nordvestlige kyst – Ioniske hav

Nærmeste lufthavn: Korfus internationale lufthavn

Afhentning af båd: Korfu havn

Særlige funktioner: Udgangspunktet for cruising i de nordlige Ioniske øer er Korfu. Kendt som Kerkira på Græsk, øen er den nordligste og største ibland de Ioniske øer. Øen er mild og grøn, med olivenlunde og cypress nåletræer, som strækker sig blødt ned til de idylliske bugter med hvide sandstrande. Korfu er en god base at starte din sejlferie fra. Herfra kan du sejle syd på til Paxi, en lukseriøs lille ø med dramatiske klipper som rejser sig fra havet, og Antipaxi, in lillebitte ø med skønne ankerpladser og klare vande; et fantastisk sted at gøre holdt. Øst kysten på fastlandet kan nemt nås herfra, og Moutos of Paga er værd at besøge undervejs.

Sejlforhold: Vindende og sejlforholdende id et Ioniske hav er ideelle of forudsigelige. Fra Maj til September blæser vinden fra nordvest med force 2-5. Området anbefales til begyndere såvel som mere rutinerede sejlere og familier; den perfekte destination for din første sejlads oplevelse.

Syros

Syros, Grækenland

Beliggenhed: Sydøst Grækenland – de Nordlige Kyklader – Ægæiske hav

Nærmeste lufthavn: Syros Domestic Airport – kun indenrigsfly

Afhentning af båd: Syros havn

Særlige funktioner: Kykladerne er kendt for deres rigelige solskin, skarpe, blotlagte landskab, hvidvkalkede huse, traditionelle vindmøller, vandrestier iblandt vilde blomster, livlige natteliv samt livlige vinde! Syros er udgangspunktet for de nordlige Kyklader med sin store havn, som har været et centrum for kommerciel aktivitet i flere årtusinder, og vilde natteliv. Fra Syros kan du sejle til de øde Gyaros øer, som tidligere blev brugt som opholdssted for fanger og andre sendt i eksil. Derefter er der Tinos, miraklernes ø, berømt for sine mange berømte skulptører; berømte og livlige Mykonos, nok verdens mest kosmopolitiske ø – Grækenlands Capri, bedst at undgå denne i sommermånederne hvis du ikke er til mange mennesker og vilde fester. I midten finder du Delos, en lille blotlangt ø, og den oldgræske solgud Apollons fødested. Øst for Syros ligger bjergrige Kea og golde og stille Kithnos.

Sejlforhold: Denne øgruppe er kendt som de forblæste øer, og anbefales derfor til de mere erfarne sejlere, som er klar på en udfordring. Her er masser af muligheder for at udforske forskellige øer, fra de stille og afslappede til de travle og livlige. Som alternativ kan du bestille et charter med en erfaren lokal skipper. Om sommeren er den hovedsagelige vind ’Meltemi’ vinden, som blæser fra nord nordvest. Vinden starter i juni måned, og blæser stærkest i juli og august, som regel med en styrke omkring force 5-6. Den kan dog til tider nå op på force 8-9. Meltemi kan blæse fra 1-3 dage til helt op til to uger ad gangen. Undervurder ikke styrken af denne vind, som er kendt for at have ’af-mastet’ yachts!

Paros

Paros, Grækenland

Beliggenhed: Mellem Kykladerne – Ægæterhavet

Nærmeste lufthavn: Paros National Airport – kun indenrigsfly

Afhentning af båd: Paros havn

Særlige funktioner: Paros er en velkendt turist destination og hjem til hvid marmor af den højeste kvalitet der findes. Det er en ideel destination for unge, par på en romantisk ferie eller familier. De traditionelle pariske landsbyer, specielt Naoussa, Parikia og Lefkas er perfekte eksempler på Kykladernes arkitektur, med hvidkalkede huse, brolagte gader og kirker med blå dometage. Sydvest beliggende Antiparos er kendt for sin berømte hule, lave vande og fantastiske strande. Området er goldt og bjergrigt. De glinsende hvide kirker og klostre blander sig med grønne olivenlunde og skønne hvide landbyer i mellem Kykladernes lyse og solrige landskab. Paros er en fantastisk base at udforske mellem Kykladerne fra, inklusiv de populære øer Naxos, Serifos og Amorgos.

Sejlforhold: Grundet styrken af vinden om sommeren er denne øgruppe sammen med resten af Kykladerne kendt som de forblæste øer. Vi anbefaler derfor kun området til de mere erfarne sejlere, eller til dig som ønsker et charter med en skipper.

 

I anden del af denne serie vil vi vise flere af vores favorit sejlads destinationer i Grækenland frem, denne gang med fokus på central Grækenland og øgrupperne Peloponeserne og Dodekaneserne.


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:ZAGLAV
24%
Elan 38 1993
05.06.2021 - 12.06.2021
Senge: 6+1
1.105€ 840€/ 7 dage
per person 120€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 2
Beliggenhed: Vodice
Maya I
20%
Bavaria 36 2003
05.06.2021 - 12.06.2021
Senge: 6+2
1.250€ 1.000€/ 7 dage
per person 125€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Sukošan
Lucija
25%
05.06.2021 - 12.06.2021
Senge: 6+2
1.385€ 1.039€/ 7 dage
per person 130€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Zadar