Itinerary Dubrovnik - Dubrovnik 14 days

8 grunde til at sejle omkring Peljesac halvøen, Kroatien

Kroatiens andenstørste halvø, som mest minder om en rigtig ø, Peljesac ligger stadig relativt væk fra alfarvej. Den grønne halvø med sin unikke kombination af bjerge og hav er et skønt og spændende sted at sejle. Den afslappede atmosfære gør Peljesac til et velegnet stop på et yacht charter, som bonus så ligger halvøen blot en kort sejltur fra Dubrovnik, hvor du kan hente din charter yacht. Alternativt kan du sejle ned langs Peljesac kanalen fra Korcula øen. De bedst beskyttede ankerpladser e..

0 kommentarer
Mljet - Adriaterhavets skovdækkede tilflugtssted

Med sin placering i det sydlige Adriaterhav, Mljet er en af de øer der kunne have været en beliggenhed fra et af Homers traditionelle værker. Som et skovdækket tilflugtssted i midten af det saltede Adriaterhav, er øen en fantastisk nautisk destination, takket være dens bugtede kyst og fascinerende tillægssteder. Rig på historiske, kulturelle og naturlige undere, er det ikke svært at forestille sig at Mljet var et hvilested for Kalypso, den berygtede sø-nymfe fra Homers episke digt Odysseu..

0 kommentarer
Sejl til Vis - og oplev Middelhavet som det engang var

Forestil dig selv på en båd i midten af det rene Adriaterhav på en varm sommer dag, indhyllet i duften af et oldgammelt køkken og traditioner. En sejltur rundt om øen Vis giver dig alt dette og mere til.  Udover at være en exceptionelt smuk ø er Vis også en speciel nautisk destination, da den ligger langt fra fastlandet, og er fyldt med bugter og vie som venter på at blive udforsket og samtidig er gode og sikre steder at lægge til. Ligesom i resten af Dalmatien er øen velsignet med e..

0 kommentarer
Fra Lastovos tagtoppe

Kroatiens sydkyst byder på masser af oplevelser til de omstrejfende sømænd – men hvis du er ekstra eventyrlysten, bør du fortsætte ned langs kystlinjen og besøge denne spektakulære destination. Omkring 55 NM fra Dubrovniks kystlinje, finder du Lastovos Archipelago; 46 øer med øen Lastovo som midtpunkt. Med et areal på 42 km2 er øen måske ikke iblandt Kroatiens største, men den er ikke desto mindre hjem til flere besynderligheder, og smukke seværdigheder og traditioner. Takket være dets militæ..

0 kommentarer
Surrealistisk skønhed, Biševos Blå Grotte

Øen Biševo ligger 4.8 NM fra byen Komiža på Vis (ø), og er kendt for sin spændende kystlinje og indbydende havbund. Det mest bemærkelsesværdige er øens grotter, hvilket vises i øens lokale navn ’ L'isola dei busi’ (hulernes ø). Allerede i det 19. Århundrede faldt baron Ransonet over det fascinerende syn af den Blå Grotte, og han er ansvarlig for at åbne en bredere ingang til grotten. Den Blå Grotte ligger i Balun Bay, på den østlige side af øen. Du kan tage del i en guidet tur fra havnen Mezo..

0 kommentarer
(Vin)Flaskeskib

Er du bådejer, så sørg for at tage dig tid til at besøge den Dalmatinske kyst. Bare to 2nm fra Korčula finder du den næststørste halvø i Kroatien Pelješac, som er hjemstedet til to af Kroatiens fineste vine; Dingač og Postup. Giv dig selv tid til at opdage alt det ved Pelješacs vingårde der bringer den gode kvalitet frem i Kroatiens vine. Dette er en god mulighed for at finde den perfekte flaske til dit skib, og afslutte din tur ved at iagttage den sættende sol fra dæk når dagen er omme. ..

0 kommentarer
Sæt kurs mod den berømte Marco Polos ø

Et besøg til Korčula er noget som simpelthen må blive inkluderet på din ’to-do´ liste. Det er en af de tættest beboede af Kroatiens øer, fyldt med natur områder, kulturelle seværdighed og sjove oplevelser. Øens byder på en række uimodståelige maritime destinationer, og sætter du dig for at sejle rundt om den, så venter der et 60 nm langt eventyr. Hvis du sejler i retning af Mljet er der 19 små øer og øgrupper hvor du kan fortøje din båd og nyde en dukkert i det klare hav. For at opleve de his..

0 kommentarer
Palmižanas Farver, Smage og Dufte

Hvor end du befinder dig på havet, vil vinden bære duften af Palmižana med sig. Indhaler duften og lad dit hjerte og dine sejl føre dig til dette artistiske og botaniske rige. En af legenderne i dette område blev skabt af familien Meneghello, som står bag den lange række farver, smage og dufte fra den unikke botaniske have. Dette symfoni er udsmykket med kunst som er vævet ind i bugten af Dagmar Meneghello. Derudover, så er hele området viklet ind en hundrede år gammel historie.  En ..

0 kommentarer