Sejlads charter til Rhodos

Sejlads charter til Rhodos
12.09.2022

Vi var ankommet til Rhodos!! Er det ikke fantastisk, når du kan stryge noget fra din ønskeliste?! Jeg har været fascineret af antikkens græske historie, deres legender om magtfulde guder og gudinder, siden jeg var ung... og her var jeg endelig.

En gruppe af sejlende venner og jeg havde chartret en yacht til at sejle i det Ægæiske Hav, som er en oplevelse i sig selv, og de smukke solnedgange og turkisfarvede hav vil altid forblive ætset i vores minder. Da vi nærmede os byen Rhodos (Ródos), porten til det Ægæiske Hav, foldede vi sejlene ud og sejlede langsomt forbi bølgebryderen med tre ikoniske vindmøller, der i middelalderen blev brugt til at male korn, der blev losset fra handelsskibe (nogle gange også til at lave krudt). Vi rundede derefter spidsen af bølgebryderen og fortet Saint Nicholas, opkaldt efter sømændenes skytshelgen, som nu fungerer som et fyrtårn, ind i Mandraki Havn. Da vi var blevet advaret på forhånd, undgik vi det lave vand og klipperne på nordsiden af havneindgangen, som har den sammenslumpede statue af den faldne engel.

Yacht-Rent: Vindmøller - sejlads charter Rhodos,Grækenland

At lægge din yacht til i Mandraki Havn

Øen Rhodos er den største Dodekanesiske ø og byen blev dannet helt tilbage i 408 f.Kr. Det blomstrede som et livligt handelscenter i fortidens verden. Mandraki tjente som en militær havn, hvor kæder blev trukket hen over udmundingen for at begrænse indrejsen. Rhodos er en af de bedst bevarede og beboede middelalderbyer i Europa og blev i 1988 en del af UNESCO's verdenskultur arvsliste.

Kolossen på Rhodos, en statue af den græske solgud, Helios, skrævede over indgangen til denne historiske havn og var en af de oprindelige syv vidundere i den antikke verden. I 226 f.Kr. beskadigede et stort jordskælv byen og Kolossen blev ødelagt.

Yacht-Rent: sejlads charter Rhodos,Grækenland

Vi havde et imponerende syn foran os, da vi sejlede mellem to høje sten søjler. På toppen af hver, bronze hjorte, symboler på øen, Elefos og Elafina, der stirrede ud mod havet. Det var åbenbart her, kolossens gigantiske fødder engang stod. Scenen, der udspillede sig foran os fremkaldte følelser af at sejle ind i en svunden tid, bortset fra nogle luksuriøse lystbåde der ligger til kaj der, som vi ivrige sejlere drømmer om at eje en dag. Ved siden af dem vuggede gamle fiskerbåde i vandet og små krydstogtskibe fragtede turister frem og tilbage på forskellige udflugter til øer, nærliggende strande, fastlandet og tyrkiske kystbyer.

Yacht-Rent: Fyrtårn - sejlads charter Rhodos,Grækenland

Vi kastede anker så dybt som muligt for ikke at vikle det ind i de tunge fortøjningslinjer 30m fra kajen som anbefalet. Da vi havde sikret vores yacht, gav vi os tid til at tjekke vores omgivelser. Mandraki Marina tilbyder alle de moderne bekvemmeligheder og faciliteter, der kræves for at sikre en sømands velbefindende. Men det bedste var gåafstanden til de mange interessante steder, og hvor vi kunne se det nye marked (Nea Agora) spredt ud langs havnefronten overfor havnen og Stormpaladset på Ridderne på Rhodos til venstre stående ud over de historiske mure der strækker sig langt ud. Disse var øremærket som de første steder, vi var ivrige efter at udforske.

Yacht-Rent: Mandraki hjorte - sejlads charter Rhodos,Grækenland

Nea Agora-markedet ud for Mandraki havn

Markedet er langt større, end man forestillede sig ved første øjekast. Bygget i den italienske periode fra 1912 og fremefter, er det syvsidet med en stor gård med træer i centrum. Der er mange butikker på indersiden og ydersiden med kaffebarer, fastfood butikker og restauranter, plus myldrende friske råvare- og fiskemarked boder.

Nea Agora blev designet af Florestano Di Fausto, der havde visionen om en haveby og designede storslåede bygninger, der kulminerede i den eklektiske blanding af osmannisk, venetiansk, renæssance, italiensk og græsk stil. Italienerne bevarede det, der var tilbage fra riddernes periode og ødelagde alle osmanniske bygninger.

Efter et godt græsk måltid slentrede vi langs strandpromenaden og gik ind i den gamle bydel gennem den imponerende havport lige ved hovedhavnen, som er prydet med relieffer og har været et vartegn for byen gennem tiderne. Det blev bygget i 1478 og blev renoveret i 1951 efter det nordlige tårn blev bombet under Anden Verdenskrig.

Yacht-Rent: Slot - sejlads charter Rhodos,Grækenland

Den gamle bydel på Rhodos

Videre til det arkæologiske museum, oprindeligt et hospital bygget mellem 1440 og 1489 af The Knights Hospitaller, en katolsk militærorden, der opstod i Jerusalem og havde sit hovedkvarter på Rhodos fra 1310 til 1522.

De høje hvælvede lofter, en gårdhave fyldt med aromatiske urter, for ikke at nævne  marmorstatuer, urner, mosaikker osv., det var fascinerende! Bemærkelsesværdig er en statue af en nøgen pige i hvidt marmor, der er fra det første århundrede f.Kr. kendt som Afrodite af Rhodos.

Vi smuttede forbi Church of Our Lady of The Castle freskomaleri og fulgte derefter Knight's Street til Stormpaladset på Ridderne. Gaden er bevaret til at ligne, hvordan den ville have været i det 15. og 16. århundrede med slidte brostensbelagte gader kantet med stenbygninger og gotiske buede vinduer og døre. Dette var riddernes mødested - opdelt i syv "tunger" fra England, Frankrig, Tyskland, Italien, Aragonien, Auvergne og Provence - hver med deres egen kro.

Yacht-Rent: Slot NW- sejlads charter Rhodos,Grækenland

Stormpaladset på Ridderne

Sommetider omtalt som Kastello, er dette et sjældent eksempel på gotisk arkitektur i Grækenland. Det er udsigt over byen fra dens højeste punkt - en nem gåtur op ad Knight's Street. Oprindeligt bygget som et fort, var det byens vigtigste forsvarer gennem tiderne.

Vi blev transporteret helt tilbage til de gamle græske legender, hvor Akropolis fra oldtidens Rhodos og templet af solguden, Helios, stod. Dens fundament blev grundlaget for den borg, der blev bygget i slutningen af det 7. århundrede under den byzantinske æra. De moderniserede bygningen som et palads for deres leder, Grand Master. De byggede også murene omkring byen.

I 1481 ramte et andet stort jordskælv øen og dræbte omkring 30.000 mennesker og ødelagde mange bygninger, hvorefter paladset blev restaureret. I 1856 slog lynet ned i kirken St. John i nærheden, og paladset blev næsten fuldstændig tilintetgjort. Det lå i ruiner, indtil det blev rekonstrueret ved hjælp af tegninger af den oprindelige bygning, da Italien overtog besættelsen under den italiensk-tyrkiske krig. Den italienske konge Victor Emmanuel III og diktatoren Benito Mussolini brugte slottet som feriebolig.

I 1948 overgav Italien de Dodekanesiske øer til deres moderland Grækenland, og slottet blev et museum. Du kan besøge det for et lille gebyr, eller du kan købe en kombineret billet til at besøge andre museer også.

Der ville være for meget at fortælle om de smukke kunstgenstande og mindesmærker, der er placeret inden for museets tredobbelte fæstning. Vi vandrede blandt statuer, kanoner, gamle relikvier af keramik og sten med fine designs, gennem værelser med højt til loftet og op store trapper, beundrende kunst, juveler, møbler, mosaikgulve og så meget mere. Slottet er også en del af UNESCO's verdenskultur arvsliste.

Yacht-Rent: Museum - sejlads charter Rhodos,Grækenland

Vandring på Rhodos' mure

Hvis du nogensinde kommer til Rhodos, er et must-to-do at gå på de stenmure, der omslutter den gamle bydel. Efter for det meste at have sejlet i en uge med korte stoppesteder imellem, følte vi, at vi havde brug for at strække vores søben lidt mere, så den følgende dag gik vi i gang med denne 4 km gåtur. Hvert skridt er en rejse ind i og en historie fra fortiden.

Tyrkerne var den første nation til at bruge artilleri i 1453, da angreb Konstantinopel. Alligevel havde Rhodos holdt stand gennem årelange forsøg fra araberne, sarasenerne og tyrkerne på at erobre det takket være opførelsen af murene, som var designet til at afvise artilleri og tog ridderne 200 år at bygge.

I 1480 mislykkedes det for den osmanniske hær, ledet af Sultan Mehmed II, at erobre byen. Men i 1552 formåede Suleyman II, kendt som Suleyman den storslåede, at erobre den. Slottet blev deres kommandocenter og husede et fængsel i næsten 400 år.

Murene er bygget i en lige linje langs kysten og danner en halvmåneform omkring bagsiden af byen. Der er runde tårne, nogle høje firkantede tårne, der minder om den byzantinske æra, bastioner og gamle kanoner og kanonporte undervejs.

Broer forbinder de indre og ydre mure, og der var engang 11 porte, hvoraf omkring 7 imponerende porte er tilbage. Mange gange blev bygget under væggene til kommunikationsformål, og til dato er kun få blevet opdaget. Hver nationalitet fik tildelt sin egen del af murene for at beskytte og forsvare byen.

Sikke en fantastisk tur gennem tiden, med udsigt over den gamle bydel og dens farverige bougainvilleas, snoede gader og gyder (tilsyneladende er der omkring 200), hvælvinger, gamle stenhuse, asfalterede gader og livlige pladser med springvand.

Yacht-Rent: Middelalderby - sejlads charter Rhodos,Grækenland

Så meget mere her i Rhodos end nogen sømand kunne forestille sig

Vi blev der et par dage og fik set andre fascinerende steder i middelalderbyen. Værd at besøge er Clock Tower, Fort of St. Paul, Suleymaniye og Recep Pasha Moskeer, og Kahal Kadosh Shalom Synagogue. Også Rhodos' akvarium på Kystvejen, som er et bemærkelsesværdigt videnskabeligt center for undersøgelse af Grækenlands maritime liv.

Yacht-Rent: Sommerfugledalen - sejlads charter Rhodos,Grækenland

Øen har så meget at byde på. Vi tog en bustur til Butterfly dalen og Philermos klosteret på Lalysos på vestkysten, der husede Vor Frue af Philermos siden omkring det 12. århundrede. Det byzantinske ikon bevægede sig gennem forskellige hænder og var hemmeligt skjult i Cetinje, (Montenegro) museets pengeskab efter Anden Verdenskrig, hvilket først blev afsløret i 1993.

Yacht-Rent: Kallithea - sejlads charter Rhodos,Grækenland

Der er også Kallithea med sine termiske kilder, Akropolis på Rhodos, det gamle olympiske stadium (som vi ved, er sporten en af Grækenlands ældste arv) og selvfølgelig, storslåede strande såsom den mest berømte Anthony Quinn strand, som vi planlagde at sejle til og chille på, før vi sejlede til vores næste destination.

Yacht-Rent: Anthony Quinn Bay - sejlads charter Rhodos,Grækenland

Vi nød grundigt at dykke ned i øens rige historie og mangfoldige kultur, med en blanding af tidligere civilisationer. Da vi sejlede væk, takkede vi Solguden for de dage med solskin (og bad ham om at sørge for, at solen skinnende resten af vores rejse), samt for at bevare denne fantastiske destination, Rhodos!

 

---

Forfatter: Diana Karmela

Støttet af:
Rhodes Tourism Promotion Organization
Rhodes


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:sejlbåd Dufour 460 GL Pula Kroatien
31%
Dufour 460 GL 2017
15.10.2022 - 03.12.2022
Senge: 10+2
1.450€ 1.000€/ 7 dage
per person 83€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 4
Beliggenhed: Pula
sejlbåd Dufour 460 GL Šibenik Kroatien
37%
Dufour 460 GL 2019
15.10.2022 - 22.10.2022
Senge: 10+2
1.580€ 1.000€/ 7 dage
per person 83€/ 7 dage
Kab.: 5 / WC: 3
Beliggenhed: Šibenik
sejlbåd Dufour 460 GL Sardinia Italien
53%
Dufour 460 GL 2019
15.10.2022 - 22.10.2022
Senge: 10+2
2.125€ 1.000€/ 7 dage
per person 83€/ 7 dage
Kab.: 5 / WC: 3
Beliggenhed: Sardinia