Paradis blandt fyrretræerne - besøg den østlige side af Sithonia, Halkidiki

Paradis blandt fyrretræerne - besøg den østlige side af Sithonia, Halkidiki
30.08.2021

Østkysten af Sithonia, Halkidiki, er et sejladsparadis, hvor du kan bruge mange dage på at udforske de forskellige strande og afsidesliggende bugter, der ligger mellem de klippefyldte områder og fyrretræer. Det naturlige miljø er spektakulært med den blå himmel, der kun matches af havets blå farve. Det er et ideelt sted at nyde et mindre kendt område på det græske fastland via båd. Området er ikke kun berømt for sin skønhed, men også for dens mad og gæstfrihed. Brug vores forslag for at udforske det bedste, Sithonias østkyst har at byde på.

Et stykke paradis på den roligere fingerdel af Halkidiki, Portokali Beach er den skjulte perle i Sithonia. Beliggende mellem klippelandskabet, har stranden, der hedder Kavourotripes, der navngivet af lokalbefolkningen, der betyder krabbehuller, alle ingredienser, der er nødvendige for virkelig at klassificere den som et paradis. Det hvide sand er perfekt til at lægge sig på om dagen og sole dig. Det krystalklare azurblå vand er uimodståeligt. Hvis du er mere af en opdagelsesrejsende, så tag din snorkel og svømmefødder og udforsk de klippefyldte områder yderligere. Du vil du blive begejstret for at se et væld af farvestrålende fisk og koraller.

Bugten Portokali Beach tilbyder det perfekte rolige sted at forankre din yacht og let komme på stranden. Når du er på stranden, kan du finde naturligt ly blandt fyrretræerne, eller hvis du foretrækker solen, kan du ligge ved siden af vandet og lytte til blide bølgeskvulp. Det er et ideelt sted at bruge en dag på at oplade dine batterier og nyde fred og ro.

Når du har hvilet dig, hvorfor så ikke gå en tur gennem fyrretræerne og se det nærliggende kapel på bakketoppen, der har ligget ved stranden i hundredvis af år. Du kan nemt gå mellem træerne og fortsætte langs kysten. Du vil støde på en hel overflod af små strandbugter, som du kan bruge en time eller to på og nyde de rolige omgivelser.

Området er perfekt til dem, der kan lide lidt roligere og mindre trafikerede steder, men hvis du vil, kan du let finde en bar eller to. Du kan finde nogle få trendy græske barer blandt de forskellige strandbugter, herunder ved siden af Portokali Beach. Hvorfor ikke prøve den græske klassiker Freddo Espresso. Hvis du leder efter noget lidt stærkere, skal du prøve en af de lokale taverner og prøve den lokale Ouzo. Den perfekte ledsager til Ouzo er en fiskemiddag med friskfangede snapper direkte fra Det Ægæiske Hav. Hvorfor ikke prøve nogle af de lokale specialiteter som gedeost bagt i ovnen med lokal honning, lokalt dyrkede oliven eller vin fra Mount Athos.

Har du lyst til at gå på opdagelse i landet? Den centrale del af Sithonia har en spektakulær bjergkæde, der er let nok at bestige. Dragoudeli-bjergkæden er fuld af sjældne gamle Itamos træer, der har været der i over 2000 år. Blandt træerne lever en hel række dyr, herunder ræve, kaniner og vildsvin. Hvis du er meget heldig, kan du endda se hjorte. Fra toppen af Mount Itamos, der stiger 811 meter over havets overflade, har du en spektakulær udsigt over til Mount Athos, Halkidikis tredje finger, som har begrænset adgang til andre besøgende end mænd, der besøger det klostersamfund, der bor der. Vend hovedet den anden vej for at se et endnu mere berømt bjerg, Mount Olympus. Afhængigt af årstiden vil toppen af hvert bjerg være dækket af frisk hvid sne, der står smukt i kontrast til himmelens lyseblå farve, det grønne i de omkringliggende fyrreskove og det turkise i Det Ægæiske Hav.

Når du har brugt lidt tid på fastlandet, skal du gå tilbage til din yacht og udforske øgrupper inden for rækkevidde af Portokali Beach. Sejl nordpå, følg kysten og her er der Vourvourou og den blå lagune, der strækker sig ud mod øen Diaporos og de andre små øer, der omgiver den. Du har den perfekte mulighed for at udforske kysterne på de mange øer uden at blive generet af andre.

På din vej til Diaporos Island kan du tage en svømmetur i det lave vand i den blå lagune. Du vil blive forbløffet over det blå turkisfarvede vand. Det er det perfekte sted at ligge og flyde og stirre på himlen og overveje livet lidt.

Sejl derefter over til Diaporos Island. Et ideelt sted at kaste anker for en hurtig eftermiddagsudforskning af øen er White Beach på øens østkyst. Tilbring en eftermiddag eller mere og nyd en svømmetur eller sid og se de mange havfugle, der har gjort øen til deres hjem.

Når du har brugt lidt tid på øen, skal du sejle igen og kaste anker lige mellem Sithonia og Halkidikis tredje finger. Brug din fiskestang og se, om du kan fange nogle af de berømte snappers, som du kan grille, mens du nyder solnedgangen og et glas tsipoura. Det rolige vand i strædet gør det til et sikkert og let sted at overnatte ombord. Når solen går ned og stjernerne kommer frem, skal du se østpå mod Athos-bjerget og se stjerneskuddene på den klare nattehimmel.

Du kan sagtens bruge mange dag på at sno dig mellem øerne ud for østkysten og de små bugter, der ligger mellem smukke klippefyldte områder og fyrreskove. Sithonias østkyst er virkelig en perle, der skal nydes. Med din yacht har du adgang til de mere fjerntliggende områder, så du kan nyde stilheden i Det Ægæiske Hav helt for dig selv.


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:PRES- L38-19-CA
15%
18.12.2021 - 25.12.2021
Senge: 8+2
4.864€ 4.134€/ 7 dage
per person 413€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 2
Beliggenhed: SAINT MARTIN
PRES- N40-20-CA
15%
18.12.2021 - 30.12.2021
Senge: 8+2
6.080€ 5.168€/ 7 dage
per person 517€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 2
Beliggenhed: SAINT MARTIN
PRES- 42L-18-CA
15%
Lagoon 42 2018
18.12.2021 - 27.12.2021
Senge: 10
6.755€ 5.742€/ 7 dage
per person 574€/ 7 dage
Kab.: 6 / WC: 4
Beliggenhed: SAINT MARTIN