Bådudlejning Kreta

KRETA er den største og, ifølge nogle, smukkeste af de Græske øer – og            den sydligste af Europas poster. Få sømænd, eller yacht udlejere, tager længere syd på. Høje bjerge, splittet af spektakulære kløfter; plateauer, majestætiske kystlinjer, grotter og hvide sandstrande karakteriserer denne populære destination.


Kreta var oprindelsesstedet for den præ-hellenske minoiske kultur, en af de tidligste kulturer i Europa, og øen kom senere undere en række besættelser og krige igennem flere århundrede. Kreta kan derfor byde sine mange besøgende på formidable kultur såvel som natur attraktioner.


Den nordlige kyst har udviklet sig til et paradis for charter turister og er i løbet af sommer månederne tæt befolket. Dagssejlads imellem havnene langs kysten er derfor mest anbefalelsesværdigt. Du vil finde charter firmaer i havne og de mere organiserede marinaer, men få naturlige forankringssteder. Den sydlige kyst, som engang var et tilflugtssted for rygsækrejsende, undergår hurtig udvikling og mange af de bedste strande kan kun nås med båd. Den vestlige kyst er endnu vild og barsk.


Sejlads omkring Kreta anbefales til de erfarne sømænd og mandskaber. De med mindre erfaring bør holde sig til den nordlige kyst. Den bedste sæson for sejlads er i maj/juni og september/oktober hvor vejret er mest roligt.


I juli og august besøges øen af ’meltemi’ vindend, som giver svære forhold til søs. Vinden blæser de fleste dage, nord-øst på øens vestlige side, og nord-vest på den østlige side. Styrken er som regel 5-6, men kan nå helt op til 7 eller 8. Effekten af vinden på begge ender af Kreta kan resultere i høje og seriøse bølger på 3-4 m denne tid på året; vindstyrken er ofte 1 eller 2 beufort højere end vejrudsigten vil estimere.


Sailing around Crete is recommended for experienced sailors and crew. Less experienced sailors should stick to the central north coast. The best sailing season is May/June and September/October when the weather is calm.


Specielt den sydlige kyst kan være farlig under sommer vinden da de høje bjerge kan skabe stærkt katabatisk uvejr. 


Blog   Aktuel information

Klassisk krydstogtplan "Sydlige perler" (Dubrovnik - Split)
17-02-2021
Kabine reservationer til en uges krydstogt i Kroatien. Envejs krydstogt med afgang fra Dubrovnik og ankomst til Split. Krydstogten besøger byen Makarska og øerne Mljet eller Korcula, Vis (Bisevo) og Hvar (Brac). Indkvartering på traditionelle træ- eller moderne krydstogtskibe.
Krydstogtsplan Deluxe "Vidundere i en retning" (Split - Dubrovnik)
29-12-2020
Rute i syv dages krydstogt i Kroatien. Envejs krydstogt med afgang fra Split og ankomst til Dubrovnik. Krydstogten besøger øerne Hvar (Brac), Korcula, Mljet og Vis (Bisevo). Reservation af indkvartering på små luksuskrydstogtskibe.
Yacht Rent certificering
29-12-2020
Yacht Rent er indehaver af Yacht Pool-certifikatet, hvilket er en garanti for gode forretningsresultater. Det er kun verificerede og rele ...