De bedste sommer sejlferie destinationer i Grækenland – del 2

De bedste sommer sejlferie destinationer i Grækenland – del 2
24.05.2021

I den forrige artikel (del 1) beskrev vi nogle af de mest populære destinationer i Det Ioniske Hav og Kykladerne. Her er nogle flere gode destinationer, du skal overveje, før du booker din båd.

Nordsporadernes marine naturpark

Skiathos, Grækenland

Beliggenhed: Sporades øerne, central Grækenland - Ægæerhavet

Nærmeste lufthavn: Skiathos ’Alexandrios Papadiamantis’ Internationale lufthavn

Afhentning af båd: Skiathos havn

Særlige funktioner: Et udvalg af spredte øer for dem som godt kan lide at sejle med kort. Dette fredede område er hjem til den ligeså fredede, men sky, middelhavs-munkesæl – den sidste overlevende koloni i Europa. Begynd ved Alonissos i marine naturparken. Her finder du otte ubeboede småøer med naturlige ankerpladser, som er værd at udforske med en yacht. Sejl i højsæsonen er det muligt at finde bugter som i kan have for jer selv. De dybe, klare vande byder på fantastisk dykning. Kyria Pangia klostret på øen af samme navn er også et besøg værd, og hvis du er heldig, vil præsten være der til at vise dig rundt. Den beskyttede havn i Agios Petros på Kyria Panagia er det perfekte sted at lægge til i et par dage.

Sejlforhold: Sporades øerne er fyldt med naturlige havne til din charter yacht og beskyttet sejlads. Området er godt beskyttet fra sommerens ’Meltemi vind’, og anbefales derfor til både begyndere og mere erfarne sejlere. Den sydlige rute er bedst beskyttet, og anbefales til dig som gerne vil undgå udfordrende sejlads.

Rhodes

Rhodes, Grækenland

Beliggenhed: Dodekaneserne – Østlige Ægæerhav

Nærmeste lufthavn: Rhodes Internationale Lufthavn

Afhentning af båd: Rhodes Marina - hovedhavnen

Særlige funktioner: Bedst kendt i øgruppen Dodekaneserne er nok Rhodes, Grækenlands fjerde største ø, kendt som ’Middelhavets Perle’, et UNESCO world heritage område. Med sit fantastiske klima og velorganiserede infrastruktur for turister, er dette en helårs feriedestination, og et paradis for turister på charterferie om sommeren. Halki, som ligger tæt på Rhodes, er en smuk og primitive ø, sjældent besøgt med blot en landsby og et væld af vilde og afsides bugte. Tilos er en rå og isoleret ø som er perfekt til en fredfuld ferie. Sejler du syd kan du udforske Karpathos – en lang, smal og bjergdækket ø fyldt med velbevarede folkesagn og fantastiske vandreture. Den sydligste af Dodekaneserne, Kasos, ligger tæt på Karpathos og har en stærk maritim tradition. Øen kendetegnes ved sin mangle for udbredt turisme og fisk og oste af høj kvalitet.

Sejlforhold: Dette område er en ideel destination for øvede sejlere. Meltemi vinden blæser sommeren lang fra nordvest med beaufort force 4 til 6. Vinden kan nå force 7 og kan til tider blæse i flere dage af gangen. Vindstød er specielt stærke ud for Patmos, Kalymnos, Kos, Nissyros, Tilos, Karpathos og Astypalaia, og det åbne hav imellem Astypalaia og Karpathos kan være en udfordring. Vi anbefaler at sejle mod syd i juli og august måned, eller vælge et envejs charter, da det kan blive svært at sejle imod vinden både med motor- og sejlbåd.

Den Argo-Saroniske golf

Piraeus havn, Grækenland

Beliggenhed: Sydgrækenland - Ægæerhavet

Nærmeste lufthavn: Athens Internationale Lufthavn

Afhentning af båd: Lavrios eller Piraeus havn

Særlige funktioner: Med internationale forbindelser til flere destinationer, er Athen det bedste udgangspunkt for området. Herfra er rejsetiden til dit båd charter kort. Den Argo-Saroniske golf er med sin gode infrastruktur et populært område for sejlads for både lokale fra Athen og turister. Her finder du: travle og tætbefolkede Salamina; Aegina, hjem til det berømte Aphai tempel og den nærliggende resort l Agistri; forførende Poros som ligger overfor Peloponeserne, kendt for sin smukke citronskov; længere væk Hydra, med sin unikke arkitektur og meget travle havn.
Ved indgangen til den Saroniske golf ligger den grønne og maleriske Spetses, som har en stolt søfartstradition, samt den mindre privatejede Spetsopoula. Fra Spetses kan du udforske den Peloponesiske kyst fra din yacht, og endda gøre stop i skønne Nafplio. Området er fyldt med attraktive byer, Byzantinske slotte, små fiskerhavne, oldgræske seværdigheder og perfekte ankerpladser.

Sejlforhold: Området er beskyttet af Attikahalvøen og Peloponeserne, og med milde vinde er de Saroniske ruter anbefalet til begynder eller andre som leder efter mild sejlads, specielt i juli og august måned hvor ’Meltemi’ vinden elelrs blæser over Ægæerhavet. Den korte afstand imellem øerne gør dem ligeledes ideelle til et kort charter. Vær opmærksom på, at området i løbet af højsæsonen kan blive travlt, og det kan være svært at finde plads til din yacht i havnene. Ellers er der gode forbindelser, og det vil være nemt at hente dit charter.

I den Argoliske gold blæser vinden om sommeren fra sydøst med beaufort force 3-5. I løbet af foråret og efteråret er vindende en smule svagere og blæser fra syd. ’Meltemi’ vinden er stærk omkring middagstid og dør hen om aftenen.  Offshore vinden fra de Peloponesiske bjerge, ’Katabatic’ vinden, kan blæse med en hastighed på op til 35 knob, men varer kun et par timer.

Sejlads i Grækenland er idyllisk, og med et væld af forskellige destinationer at vælge imellem, kan du gøre det til en årlig ferietradition!


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:Hydra
31%
Bavaria 44 2002
03.07.2021 - 17.07.2021
Senge: 8+2
2.450€ 1.691€/ 7 dage
per person 169€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 2
Beliggenhed: Athens
SILBA
25%
03.07.2021 - 17.07.2021
Senge: 6+2
1.810€ 1.358€/ 7 dage
per person 170€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 1
Beliggenhed: Sukošan
Helena
40%
03.07.2021 - 10.07.2021
Senge: 8
2.300€ 1.380€/ 7 dage
per person 173€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 2
Beliggenhed: MURTER