Charter baser

Sejlads i Grækenland er klart den bedste måde at udforske det smukke lands væld af øer, små fiskebyer og afsides bugter og vige. De større, kosmopolitiske græske øer har enestående strande fyldt med solbadere samt spændende natteliv. Med båd har du også adgang til de mindre kendte og mindre befolkede dele af Grækenland.


Faciliteterne i Grækenlands marinaer har forbedret sig en del. Der er 22 private marinaer med 6661 havnepladser, som byder på god service og gode faciliteter til fine priser. Mange af marinaerne har modtaget det europæiske blå flag, for at følge høje miljøbeskyttende standarder. Græske marinaer ligger som regel bekvemmeligt, tæt på lufthavne og faciliteter.


En god del af marinaerne er dybe nok til at huse mega yacht, og byder på den femstjernede service som hører til. De fleste marinaer ligger bag bølgebrydere og diger i naturlige havne. Athen området har den højeste koncentration af marinaer; omkring 50% af Grækenlands havnepladser ligger ved Attica kysten. Udenfor dette område kan det være svært at finde en havn som byder på omfattende reparation og vedligeholdelses tjenester.


En anden udfordring er at finde vand, specielt i de mere afsides områder i løbet af de travle og tørre sommer måneder. Det er derfor en god idé, at sejle med rigelige vandforsyninger om bord.


Der er flere forskellige charter baser spredt ud over Grækenland, alt efter hvilket område du ønsker at udforske. De fleste ligger i velorganiserede mariner med gode tjenester og vinterpladser. Hovedbaserne for den Argosaroniske gold er Athen, Lavrio og Kalamata. For de berømte Kyklader er det et populært valg at starte i Paros, midt i komplekset, Mykonos eller Syros. Ved den tyrkiske kyst ligger Dodekaneserne, hvor charter både er tilgængelige på Kos og Rhodes. Kreta byder ikke på manger charter tilbud, da øen ligger langt fra resten af de græske øer, og derfor er sværere at sejle til og fra.


Charter basen for Sporades øerne ligger på Skiathos øen, og basen for de Ægæiske øer ligger på øen Samos. På Grækenlands vestlige kyst ligger det Ioniske hav med de syv Ioniske øer. Hvis du vil udforske disse, bør du hente et charter på Lefkas eller Corfu.


Udover havnepladserne i marinaerne, er der plads til omkring 3000 lystfartøjer i de græske havne. Mange havne, på nær de store og kommercielle, har simple fortøjningsmuligheder og byder på basis tjenester og faciliteter. Disse fortøjninger ligger som regel på moler,eller ved kystvægge, hvor turistfartøjer ligger til efter at betale de relevante afgifter.


Det er selvfølgelig også altid en mulighed at lægge til i en malerisk fiskerby undervejs på din rute – som regel gratis, men uden faciliteter.


Dagsraterne i marinaerne afhænger af sæsonen, fartøjets størrelse og marinaen. Priserne er højest i højsæsonen fra 1. april til 31. september. Dagrater for havnepladser ligger imellem 37 og 90 euro for en sejlbåd på 10-12m. Større sejlbåde på 14-16m kan forvente at betale imellem 75 og 100 euro per dag. Det er bedst at kontakte de forskellige marinaer direkte for præcis information om priser.


Prisen for pladser til katamaraner beregnes normalt efter længden gangen med 1,5, og varierer fra marina til marina. De mere populære marinaer er de dyreste. Sejler du kun en vej, eller er du på et længere charter, så er weekenderne som regel billigere på øerne, da der er færre besøgende på de normale skiftedage.


Vis:
Bestil:
Beliggenhed: Athena
Beliggenhed: Corfu
Beliggenhed: Lavrion
Beliggenhed: Lefkas
Beliggenhed: Paros
Beliggenhed: Preveza
Beliggenhed: Rhodos
Beliggenhed: Samos
Beliggenhed: Skiathos
Beliggenhed: Syros
Beliggenhed: Volos
Beliggenhed: Mykonos

Blog Aktuel information

De ultimative destinationer for sejlads i Europe i 2019
21-04-2019
Med det rige udvalg af sejlferier nu til dags har du et væld af muligheder. Du kan chartre en bareboat yacht, leje en motorbåd med fuld...
Heroes Nearby – det perfekte sikkerhedsnet til yacht fællesskabet
12-03-2019
Kan du forestille dig at være i en situation på havet, hvor du har pressende har behov for assistance fra en anden båd nær ved? Vi ka...
Grækenlands vinde
08-02-2019
Oldtidens ’vogter af vindende’ Aeolus, blev berømt i Homers Odysseus. Han forbindes ofte med de fire vind guder – Astraeus’ bør...
Nyhed! Interaktive sejlruter og anbefalede rejseplaner
29-03-2019
Vi har netop tilføjet to nye funktioner til vores hjemmeside: Sejlrute planlægger Anbefalede rejseplaner Brug vores...
Yacht Rent er medlem af Yacht Pool - hvilken betydning har det for dig?
13-11-2018
Vores yacht charter bero holder et Yacht Pool insolvensforsikrings certifikat for 2019, hvilket giver vores kunder en ekstra sikkerhed. K...
ICE'Twice 2016 - International charter expo
01-12-2016
Den internationale charter messe (ICE) blev afholdt af to omgange i 2016, hvilket siger en del om udviklingen inden for yacht industr...