En Insider’s Guide til Populære Charterbåde

En Insider’s Guide til Populære Charterbåde
19-07-2019

Der findes sådan en ting som for mange valg. At skulle kigge igennem det mangfoldige udvalg på enhver charter side kan være overvældende, specielt hvis det er ens første gang. At vælge den rigtige charterbåd til din sejlerferie behøves ikke være en hovedpine. Her er en liste af de mest populære charterbåde og deres specifikationer. Du kommer til at være sejlende på det åbne hav, med stil, før du ved det!

Større er Bedre

Igennem de seneste par år har der været en tendens til at leje større både (40fod+), specielt katamaraner, i de nemme sejlads destinationer som Kroatien og Grækenland. Forholdene for sejlads her, specielt om sommeren, gør det muligt at ofre ydeevne for komfort hvis det er feriesejlads du er efter. Komfort, plads og ydeevne er vigtige faktorer at tage i betragtning når man er på fritidssejlads med en gruppe. Den type af gruppe som du sejler med er selvfølgelig også vigtigt at tage i forbehold.

Her er vores liste af de mest eftersøgte charterbåde.

Mest Populære Sejlbåde

Beneteau Oceanis 45

Vores velanmeldte charterbåd, Beneteau Oceanis 45, er en båd som balancere komfort og ydeevne. Hendes stabile skrog, veldesignede dæk område samt sikre historik, gør næsten denne båd perfekt til ferie sejlads og den er specielt god til at dække lange distancer. Bådens indre er rummelig og veludstyret, typisk med 3-4 kabiner og 3 toiletter, som sikre nok privatliv og reducere kabine feber på et familiesejlads. En nylig innovation der har gjort denne båd sådan et hit for sejlere er storsejlets bue sikre storsejlsskøde takkelagen længere agter på bommen. Resultatet er nemmere, mere ufarligt, samt mere selvsikkert sejlads. Beneteau’s Dock & Go system er også en praktisk innovation som forenkler manøvrering ligegyldigt forholdene. Dock&Go er på alle Oceanis lystbåde over 40 fod lange.

Alt i alt et fremragende valg, og vores mest populære, for et nydeligt eventyrsejlads i Middelhavet og længere væk.

Bavaria Cruiser 46

Det verdenskendte tyske mærke Bavaria hitter ofte top ti charter lister, og med god grund. Denne lystbåd er effektiv, komfortabel og i et overkommeligt prisleje, specielt Bavaria Cruiser 46. Det store åbne opholdsområde, og formidable ydeevne på det åbne hav, har hjulpet denne båd med at bygge et første klasses ryg. Folk der leder efter sol vil glæde sig over den store platform, ideel til at svømning, solbadning eller afslapning. De store L-formede bænke på dækket er et formidabelt samlingssted om aftenen eller tidligt om morgenen. Bådens indre er moderne og komfortabelt, med god opbevaring og en ekstra seng i salonen, hvis behovet melder sig. Tysk ingeniørarbejde lægger vægt på sikkerhed, funktionalitet, og pålidelighed. Yderst anbefalet til familier og grupper der drømmer om feriesejlads.

Jeanneau Sun Odyssey 36i

Trods tendensen mod større både kommer Jeanneau Sun Odyssey 36i stadig ud i toppen. Det er en velkendt båd med et inspirerende navn. Den mindre 36i er en top ydende cruiser for mindre grupper der ikke har noget imod at det bliver hyggeligt. Denne højkvalitets mulighed er både sjov at sejle og stadig komfortabel nok til en familie, eller en gruppe af tætte venner. Det er den erfarne sejler’s valg, og kendt for dens “sprøjtestøbning” (der er det i’et står for). Sprøjtestøbning er en process hvori båden bliver støbt i et stykke, hvilket gør det muligt at skabe lettere og stærkere både med mere hovedrum.

2-kabine muligheden gør det muligt med en større badekabine samt en dobbeltseng der kan udformes fra spisebordet. Rorsmanden vil også blive glad da roret er bekvemt placeret inden for rækkevidde af de primære hejseværk hvilket gør hæftning muligt uden hjælp. Storsejlsskødet er på træktaget lige før hovedlugen.

Denne båd vil sikre bedre sejlads ydeevne end de større modeller, hvis du kan lide sporten i det.

Elan 40 Impression

Dobbelt vinder af den European Yacht of the Year pris; dens progressive design, komfort og nem håndtering gør den til et ideelt valg til blue water sejlads og familie grupper. Sloveniens stolthed, Elan 45 er en mellem størrelse kølbåd med en rundet skrogform; stiv, velproportioneret med god volumen og klassiske overhæng. Dens fremragende design leder til god ydeevne, 9-knob hastighedspotentiale og god stabilitets ration (omkring 30%). Under sejlads i passatvind forhold vil hun være i stand til mere og hun har en sund basis hastighed for hurtig passage. Den tekniske struktur er i stand til at klare naturens kræfter som man kan møde under sejlads, og tilbyder sikkerhed, pålidelighed og god hastighed i al slags vejr.

Hurtige bue stød gør det muligt med god manøvredygtighed gør docking en simpel affære. Det brede sidedæk og generøse fordæk gør det rummeligt og den gennemtænkte badeplatform er en nydelse at bruge. Praktiske gelændere hele vejen rundt gør det nemt at holde sig fast selv i det mest urolige vejr. Navnet Impression (indtryk) er ikke for sjov, og den vil med sikkerhed efterlade et godt et på dig efter du har prøvet den.

Katamaran Cruising

For dem der leder efter et sejlads uden at gå på kompromi med komfort, stabilitet, hastighed og rummelighed, så vil det nok være det bedste valg at leje en katamaran. Hvis din drømmeferie inkludere at lægge angkor på lavt vand, tæt på stranden, at hoppe i vandet med dine børn og drikke cocktails ved solnedgang, så overvej en katamaran. Mere stabilitet og minimum krængning hjælper med at undgå søsyge og tilstrækkelig mere plads på dækket, samt indeni, gør katamaranen et godt valg for større grupper, eller som en fest båd. Katamaraner tilbyder en god balance imellem sejlads ydeevne og komfort.

Lagoon 40

Vores mest populære model er Lagoon 40 og den indebære Lagoon’s signatur degisn. Den er ekstremt rummelig, og indvendigt er den nærmest lejligheds-agtig. Den kan rumme sejlere af alle niveauer, selv komplette nybegyndere, og er en god mulighed for dem der har yngre børn eller ældre passagerer. Lagoon 40 er stabil, komfortabel og luksuriøs hvad enten det er sejlads eller powerboating, med den ekstra bonus at kunne ankre i lavere vand. Denne slanke og moderne skønhed kan rumme op til 12 mennesker og har et komfortabelt cockpit. Den store agter og rummelige svømme platform sikre nem adgang til og fra vandet, og giver nem adgang til gummibåden. Funktioner i forhold til ydeevne indeholder selvhæftende forsejl til at simplificere manøvre, et hoved sejl med en høj format der bedre gør det muligt at fange vinden i den øverste del af sejlet, og en stor trekant for et større udvalg af modvinds sejl.

For luksuriøsitet og privatliv på et cruise er Lagoon 40 det ideelle valg.

Bali 45

Bali 45’en er en stærkt bygget præstationscruiser der ikke vil skuffe dig. Nye specifikationer har ledt til ekspansiv livsstil med en panoramisk udsigt, og en god naturlig ventilation. Rummelig indendørs, samt udendørs, opholdssteder og elegant design tilbyder en ekstremt komfortabel og luksuriøs ramme til at nyde livet på havet. På dækket er der et stort fremadvendt cockpit med bord der kan fjernes, og et solbadnings område. Bygget med et harpiks indført skumkerne, er det et let men stærk båd der håndteres nemt på bølgerne. Bølger der slår mod fordækket forsvinder hurtigt på grund af spygatterne. Bali 45’en har et meget højt fribord og en dejlig afstand til brodækket der gør det til en meget tør båd.

Endnu en Katamaran kendt for dens sikkerhed og manøvredygtighed, perfekt til sejlads denne sommer!

Den store debat om hvilken der er bedre - en eller to skroge - er en debat som mange sejlere nyder at have på dækket mens de nyder noget koldt. Imidlertid er der fordele og ulemper ved begge, og typisk kommer det an på personlig smag, det planlagte brug af båden samt din destination. På den ene eller den anden måde, vælg din båd og glædeligt sejlads!


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:ZAGLAV
31%
Elan 38 1993
03-04-2021 - 10-04-2021
Senge: 6+1
470€ 326€/ 7 dage
per person 47€/ 7 dage
Kab.: 3 / WC: 2
Beliggenhed: Vodice
KADULJA
31%
Elan 333 2002
03-04-2021 - 10-04-2021
Senge: 4+2
440€ 302€/ 7 dage
per person 50€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Vodice
ESPRESSO I
31%
03-04-2021 - 10-04-2021
Senge: 4+2
450€ 310€/ 7 dage
per person 52€/ 7 dage
Kab.: 2 / WC: 1
Beliggenhed: Vodice