Bekæmpe søsyge på en sejlferie

Bekæmpe søsyge på en sejlferie
14.10.2021

Får du kvalme på en båd? Alle, der lider af køresyge, vil sandsynligvis også føle sig søsyge. Selv de stærkeste maver kan vende i hårdt vejr. Det er en ubehagelig oplevelse, der kan forringe glæden ved at sejle på det åbne hav, men med et par forhåndsregler kan du reducere sandsynligheden og lindre nogle af symptomerne på søsyge.

Hvorfor bliver vi søsyge?

Når den bevægelse, du fornemmer på en båd med dit indre øre, er forskellig fra den bevægelse, du kan se, forårsager den søsyge. Søsyge er en tilstand, som personer kan opleve, når de rejser med bil, tog, fly eller båd. Symptomerne er: en følelse af uro, svimmelhed, svedtendens, kvalme og opkastning. Ikke alle bliver søsyge, og du ved det ikke, før du stiger på en båd. Gravide kvinder og børn er mere modtagelige for køresyge og søsyge end andre. Når et underliggende øreproblem er blevet udelukket, er her et par tips om, hvad du kan gøre, for at forebygge eller undgå søsyge på en sejltur.

Den rigtige type sejlbåd

Bådstil og størrelse kan hjælpe meget for at bekæmpe søsyge. Desto større båd, man vælger, desto mindre er sandsynligheden for, at du bliver søsyg. Større både er mere stabile, hvilket gør at de vugger mindre. Chartring af en katamaran kan være det bedste valg, da de er mere stabile.

Let destination for sejlferie

Book din sejlferie, især hvis det er din første, med en let sejldestination som Kroatien eller Grækenland. Da vejret begge steder er glimrende med vind nok til at have et godt sejl, men uden hyppige storme om sommeren eller meget hårdt vejr. Desuden er der altid land i sigte, og hvis det bliver rigtig slemt, kan du nå tilbage i havn på kort tid.

Medicin

Sørg for, at dit rejseapotek har medicin mod søsyge. At tage disse 15 minutter før du sejler kan gøre hele forskellen. Håndkøbsmedicin kan være tilstrækkelig til mild søsyge. Se din læge, hvis du har brug for noget til mere alvorlig, gentagen søsyge eller længere ture. Patches er også tilgængelige. Læs om bivirkningerne, da noget søsyge-medicin kan forårsage døsighed.

Pas på med, hvad du spiser

Pas på med mad, drikke og alkohol før og under rejsen. Overdreven alkohol og væsker, der får dig til at føle dig for mæt, bør undgås. Krydret eller tung mad kan gøre det hele værre, da din mave kæmper med bevægelsesforvirring og mad eller drikke. Sort eller grøn te med frisk ingefær er glimrende til bekæmpelse af kvalme og beroliger din mave.

Rette blikket mod horisonten

At se ud over havet mod horisonten kan undertiden hjælpe lidt mod kvalme. Fokuser i stedet på et stillestående objekt. Det anbefales ikke at blive under dækket, medmindre du kan sove.

Få noget frisk luft

Åbn et vindue eller luft ud, eller gå udenfor og mærk vinden på dit ansigt. Dette kan virkelig hjælpe. At blive i kabinen er ikke det bedste for søsyge, medmindre du vil eller kan sove.

Ikke læse

Undgå helt bøger og skærme, da de kan gøre problemet værre. Ved at blive ude på dækket og være aktivt involveret i sejlsporten kan det distrahere dig.

Søsyge kan være ubehagelig, når den er ekstrem. Mildere tilfælde kan let administreres ved at følge ovenstående tip, og oplevelserne på din sejlferie opvejer langt besværet.


0 Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:sejlbåd Dufour 460 GL Pula Kroatien
31%
Dufour 460 GL 2017
15.10.2022 - 03.12.2022
Senge: 10+2
1.450€ 1.000€/ 7 dage
per person 83€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 4
Beliggenhed: Pula
sejlbåd Dufour 460 GL Šibenik Kroatien
37%
Dufour 460 GL 2019
15.10.2022 - 22.10.2022
Senge: 10+2
1.580€ 1.000€/ 7 dage
per person 83€/ 7 dage
Kab.: 5 / WC: 3
Beliggenhed: Šibenik
sejlbåd Dufour 460 GL Sardinia Italien
53%
Dufour 460 GL 2019
15.10.2022 - 22.10.2022
Senge: 10+2
2.125€ 1.000€/ 7 dage
per person 83€/ 7 dage
Kab.: 5 / WC: 3
Beliggenhed: Sardinia