Bådtransport - hvad skal man overveje?

Bådtransport - hvad skal man overveje?
21.03.2023

Overvejer du at udforske fjerne steder på din yacht? Er der en kapsejlads du altid har ønsket at deltage i, men valgte ikke at gøre det, da den var på den anden side af kloden? Eller måske er din yacht i øjeblikket fortøjet i Caribien, og du vil krydse Middelhavet uden at skulle sejle Atlanterhavet først. Er du en yacht charter virksomhed, der forsøger at flytte sine yachter over hele kloden?

Hvis noget af ovenstående gælder for dig, kan det ar hyre et bådrederi være løsningen for dig. Det kan være svært at vælge det rigtige rederi til at opfylde dine behov, især hvis det er første gang, du er her. Bare rolig, vi er her for at hjælpe. Her er vores bedste tips, der vil guide dig i den rigtige retning.

Definer Yacht Transport Rute

Det første du skal beslutte dig for er, om du virkelig har brug for at hyre et rederi. Måske vil du kun flytte din yacht en kort afstand, måske til et naboland. Hvis din yacht er rimelig lille, kan du vælge et vejtransportfirma, da dette ville give økonomisk mening. Hvis du vil flytte den langs kysten, kan du leje en skipper til at sejle din yacht. Men hvis det er langdistance, vil der blive pålagt natlige fortøjningsgebyrer, og dette vil gøre det væsentligt dyrere.

Hvis du har en større yacht eller ønsker at flytte din båd en større afstand, f.eks. fra Kroatien eller Grækenland til Fjernøsten, anbefaler vi, at du bruger et bådrederi.

Få de nøjagtige oplysninger om din yacht

Dette er meget vigtigt, da bare det at afvige med så lidt som et par centimeter, kan  forårsage problemer, der kan medføre ekstra gebyrer.

Fortæl virksomheden, om der er nogen fremspringende genstande på din yacht, såsom radar eller antenner. Tjek din eksisterende forsikring for at tjekke, hvad der er dækket under transporten af din yacht.

bådtransport

Tjek for tilbud

Sammenlign tilbud, når du leder efter det bedste rederi for dig. Du skal Ikke nødvendigvis bruge den første virksomhed, du finder. Diskuter dine behov i detaljer og sørg for, at tilbuddet tager alt i betragtning. Der er mange faktorer, du skal overveje. Det første er naturligvis prisen. Den billigste løsning er ikke altid den bedste. Du bliver nødt til at gå mere i dybden med, hvad virksomhedens pris virkelig er. Er du tilstrækkelig forsikret? Har virksomheden besluttet sig for en længere rute til din destination som et middel til at øge omkostningerne? Er tidsplanen for levering egnet til dine behov? Hvis du har brug for, at din yacht skal leveres på en bestemt dato, tilbyder selskabet så engangsafgange? Måske lave en liste over fordele og ulemper og se, hvilket firma der ender på toppen.

Det er også vigtigt at kontrollere, at alle omkostninger er medregnet i tilbuddene. Er udgifterne til fortoldning f.eks. inkluderet? Er der yderligere administrationsgebyrer i nogen af havnene? Hvis båden skal transporteres fra land til vand, er dette inkluderet? Diskuter dette med rederierne. Velrenommerede virksomheder vil være ærlige og give dig en detaljeret oversigt over, hvad der er inkluderet, og hvis der vil være nogle ekstragebyrer.

Det er en god idé at undersøge de virksomheder, du overvejer. Se på deres hjemmesider. Hvor længe har de været i drift? Har de et globalt netværk? Hvordan er deres kundeservice? Send dem en e-mail og se, hvor lang tid det tager dem at svare, og om de besvarer dine spørgsmål. Giver de sig god tid eller presser de dig til en beslutning? Se om der er anmeldelser fra andre kunder. Er der nogen juridiske krav mod dem?

Tjek det hele igen

Det er vigtigt at tjekke din kontrakt med bådrederiet, før du accepterer. Inkluderer det alt uden skjulte omkostninger? Er forsikringen tilstrækkelig? Du vil jo ikke have en regning, du ikke havde forventet.

Hvis du er i tvivl om noget, så spørg. Transport af din yacht er en stor ting, og du vil være sikker på, at den ankommer uskadt og at det ikke koster dig mere, end du mener det burde.

Hvis virksomheden stiller dig mange spørgsmål om din yacht, skal du føle dig beroliget. De skal kende hver eneste detalje om dit fartøj, så de kan transportere det sikkert. Hvis lederen af lastningen ved, hvad de vil lade i god tid, vil de være bedre forberedt.

bådtransport

Peters & May

Den globale transport- og logistikekspert Peters & May har 50 års erfaring med at levere internationale logistiktjenester i verdensklasse. Med hovedkontor i Southampton, Storbritannien, har virksomheden nu 10 kontorer globalt. Den specialiserer sig i global forsendelse af kommercielle og private skibe, samt tilbyder transportløsninger til en bred vifte af fragt med fly, land og til søs.

Peters & May har eksperterne på plads til at hjælpe dig gennem hele processen med at transportere din yacht, hvilket gør processen så enkel og nem som muligt. Fra forespørgselses-blanketerne, der kræver dine yacht-specifikke oplysninger, til at arrangere den mest passende forsikring. Lederen af lastningen har branchegodkendte kvalifikationer og arbejder tæt sammen med det tekniske supportteam under af- og pålæsning.

Hvis du vil transportere yachter til en kapsejlads, har Peters & May et racerhold, der sørger for, at yachter, reservedele og andet udstyr leveres sikkert og i god tid.

De transatlantiske ruter samt Nordeuropa til Middelhavet har traditionelt været og er fortsat meget travle ruter. Peters & May sejler også fra den ene havn til den anden. I de senere år er Mellemøsten og Fjernøsten blevet tilføjet til deres liste over planlagte tjenester. Derudover tilbyder de engangsafgange til enhver havn i verden.

---

Forfatter: Irena Nieslony

Støttet af:
Peters & May Limited
Unit 9 Goodwood Road, Eastleigh, Southampton
United Kingdom, SO50 4NT
+44 (0)2380 480 480
info@petersandmay.com
Peters & May


Del denne artikel med dine venner


0 Kommentarer
Efterlad en kommentar
Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *
Navn: *

Email: *

Websted:


Kommentar: Note: HTML er ikke oversat!

Indtast koden i boksen nedenfor:sejlbåd Oceanis 48 Kaštela Kroatien
25%
Oceanis 48 2017
18.05.2024 - 25.05.2024
Senge: 8+2
4.491€ 3.368€/ 7 dage
per person 337€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 4
Beliggenhed: Kaštela
sejlbåd Oceanis 48 Kaštela Kroatien
25%
Oceanis 48 2017
11.05.2024 - 18.05.2024
Senge: 8+2
3.591€ 2.693€/ 7 dage
per person 269€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 4
Beliggenhed: Kaštela
katamaran Dufour 48 Catamaran PAROS Grækenland
30%
Dufour 48 Catamaran 2020
25.05.2024 - 01.06.2024
Senge: 8
9.990€ 6.993€/ 7 dage
per person 874€/ 7 dage
Kab.: 4 / WC: 4
Beliggenhed: PAROS